ból pod kolanem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam nadwagę, normalnie maszeruję po bieżni, ale teraz mnie wzięło na krótkie bieganie przeplatane marszami, następnego dnia grałem też w tenisa.
I boli mnie w kolanie, lewym. Ból jest przy prostowaniu nogi podczas siedzenia. Boli pod kolanem, z przodu, po wewnętrznej stronie. Co to może być? Kupić jakiś żel rozgrzewający albo chłodzący?
Nie jest to ból szczególnie dokuczający, ale mnie wkurza i świadczy o tym, że coś jest nie tak.
Obrazek
tu mnie boli, gdzie zaznaczone na czerwono
PKO
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trudno leczyć pacjenta na odległość.Jednak i ja takie bóle miewam.Biorę wtedy "Ortholan" smaruję ,masuję jakiś czas.Mnie przechodzi.Jednak biegać z tym bym nie polecała lepiej poczekać aż przejdzie ,bo może się wykluć coś gorszego.
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja dzis bylem u ortopedy z bolem pod kolanem (ale z boku i z tylu). Bol u mnie pojawia sie tylko przy obciazniu. Wstrzymanie treningow na prawei 2miechy nie dalo r4ezultatu.

Wg. ortopedy mam naderwany zaczep sciegna (czy jakos tak). Polecil mi zastrzyk z plytek mojej krwi albo blokada sterydowa (tez zastrzyk). Na to pierwsze to zaprosil mnie oczywiscie do swojej prywatnej kliniki (koszt 250zl), to drugie mialbym za free wiec na razie wybralem blokade. Za 2 tygodnie moge zaczac probowac wrocic do treningow, do tego czasu mam oszczedzac noge. Jak po tych 2 tygodniach bol nie zniknie - mam sie pojawic po nastepny zastrzyk ...

Cos nie jestem przekonany do takiej metody (zadziala, albo nie) - ciekaw jestem co o tym sadza forumowicze? Ma ktos jakies doswiadczenia?

Z innej beczki, czy jest jakas dieta wspomagajaca regeneracje zaczepow sciegien?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ