Program na Windows Mobile.

kolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szukam jakiegoś programiku do telefonu z GPS-em, który logował by mi moje wyczyny. Tak, wiem, że dowolny logger ale wole coś zaopiniowanego przez Was. Telefon ma system Windows Mobile 6.5
Od razu mówię, że SportyPal odpada. Ostatnie dwa dni próbowałem ten programik i nie przypadł mi do gustu. Ciężko jest u niego z korektą błędów GPS. Źle zarządza energią (przynajmniej na moim fonie). Brak blokady klawiatury (tylko wyłączanie ekranu). Fix-a łapie całe wieki, a ja mam biec, a nie stać i patrzeć w niebo :ojnie:
PKO
himek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zerknij na Run.GPS - > http://www.rungps.net/
Ciekawa aplikacja :)
Run Forrest, run!!!
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No, ciekawa.
Przetestuje.
Dzięki.
MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

i jak tam??
przed zmiana telefonu mysle oczyms na windows mobile

potempewnei bede urzywał nokia sport tracer-a ale narazie mam inny palmtopa małego z windows mobite i opcja telefonu ( mio a702) i mysle zeby to wypróbować :)
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

MisiekSR pisze:i jak tam??
przed zmiana telefonu mysle oczyms na windows mobile
SportyPal jeszcze bardziej się popsuł. Przynajmniej na moim WM 6.5 wersja 1.2.6 działa gorzej niż poprzednie. RunGPS jest za bardzo rozbudowany ale działa o niebo lepiej. Jadnak tak w pierwszym jak i drugim przypadku na fix-a trzeba czekać :( I nie bardzo pomaga wspomaganie w postaci IPAQ GPS QK Position czy Quick Position. Odczekać i tak swoje trzeba.

spid3r - ja też przed wyjściem wykorzystywałem chwilę przymusowego relaksu w oczekiwaniu na fix-a gdy urządzenie leżało na parapecie ;) Tylko... jakoś niecierpliwy jestem tak w kwestii tych programów, jak i nawigacji, więc teraz po prostu mam kilka tras, których odległości zmierzyłem na google earth, pulsometr i arkusz kalkulacyjny Open Office gdzie zapisuję dane już w faktycznej chwili relaksu ale już po biegu. Jakoś nie udało mi się tego zautomatyzować.
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

spid3r pisze: no nie ładnie, ja u siebie telefon kłade na parapet i czekam chwile i jak jest 'GOOD' to wychodze z domu
rungps pro trainer ci w tym pomoże
stronka to http://www.gps-sport.net

jak czegoś nie wiesz, to pytaj jeśli chodzi o obslugę programu
A są takie programy na licencji freeware :)

EDIT:
Dobra widzę, że sportypal jest free
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

K-PAX pisze: EDIT:
Dobra widzę, że sportypal jest free
Tak, jest free, jest prosty i ma wszystko to co potrzebuje zwykły szary biegacz. Problem jest w tym, że ma kilka dość upierdliwych niedociągnięć.
1. W przypadku biegania dość słaba korekta odchyłek. Więc czasami konieczna jest poprawka trasy, a co za tym idzie korekta wyników. W przypadku kiedy poruszasz się szybciej, np. na rowerze, to trasa jest rysowana znacznie lepiej.
2. Korekta trasy na ich stronie nie synchronizuje się w drugą stronę. Czyli na urządzeniu masz dalej, że np. przebiegłeś zamiast 10km, to 37km z prędkością max 456 km/h :hahaha:
3. Na niektórych urządzeniach (u mnie na WM 6.5) problem zamykania aplikacji. Po wciśnięciu koniec aplikacja tylko znika z ekranu. W tle działa dalej. Ale widziałem tam na forum, że ktoś też ma taki problem i nawet go opisywał.
4. Dziwnie wolno łapie fix-a. Wyjściem na to jest włączenie np. GPSView i jak masz już fix-a, to dopiero wtedy włączenie Sportypal.
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, jest free, jest prosty i ma wszystko to co potrzebuje zwykły szary biegacz. Problem jest w tym, że ma kilka dość upierdliwych niedociągnięć.
1. W przypadku biegania dość słaba korekta odchyłek. Więc czasami konieczna jest poprawka trasy, a co za tym idzie korekta wyników. W przypadku kiedy poruszasz się szybciej, np. na rowerze, to trasa jest rysowana znacznie lepiej.
Dopiero zacząłem z tym biegać, zoabczymy jak mi się sprawdzi ,ale po przeanalizowaniu trasy na mapie widzę, że niedokładnie jest wyznaczona.
3. Na niektórych urządzeniach (u mnie na WM 6.5) problem zamykania aplikacji. Po wciśnięciu koniec aplikacja tylko znika z ekranu. W tle działa dalej. Ale widziałem tam na forum, że ktoś też ma taki problem i nawet go opisywał.
U mnie takie coś jest jak nacisnę "start" ale to mi nie przeszkadza, jak zamykam aplikację jest ok. (też mam 6.5)
4. Dziwnie wolno łapie fix-a. Wyjściem na to jest włączenie np. GPSView i jak masz już fix-a, to dopiero wtedy włączenie Sportypal.
Faktycznie długo łapie fix przy oknie jak go położę to około 10 min masakra, nie sprawdzałem jeszcze pod gołym niebem ile czasu potrzebuje ale sprawdzę.
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

K-PAX pisze:
Dopiero zacząłem z tym biegać, zoabczymy jak mi się sprawdzi ,ale po przeanalizowaniu trasy na mapie widzę, że niedokładnie jest wyznaczona.

Autorzy podpowiadali, żeby nie biegać z urządzeniem w kieszeni :hahaha: Ale ja je już montowałem i na pasie spodenek i na pasku od pulsometru i nawet raz na ramieniu, czyli na wysokości takiej jak nawigacje służące do wędrówek (czy jak to tam się określa). Nic, zawsze to samo. Ale jak poruszałem się szybciej na przykład na rowerze, to jest już w miarę ok.
Ja miałem dwa zdarzenia, że błąd był o np. 15 km, a to już porażka :ech:
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:
Jadnak tak w pierwszym jak i drugim przypadku na fix-a trzeba czekać I nie bardzo pomaga wspomaganie w postaci IPAQ GPS QK Position czy Quick Position. Odczekać i tak swoje trzeba.
Faktycznie długo łapie fix przy oknie jak go położę to około 10 min masakra, nie sprawdzałem jeszcze pod gołym niebem ile czasu potrzebuje ale sprawdzę.
nie wiem czy wiecie, nie wiem czy w waszych pocketa jest program o nazwie GPSRapide... co tu dużo gadać, włączamy program, klikam na pobierz i pobiera aktualną pozycję satelit, no cóż pobiera trochę kasy za pobieranie kilkanaście kb, i to pobieranie jest ważne przez tydzień, i za tydzień trzeba jeszcze raz aktualizować pozycję satelit i tak w kółko, a po za tym jest napisane w programie do której kończy się nam czas
Powyższe dwa programy robią dokładnie to samo co GPSRapide tyle, że jeden z nich jest dedykowany dla IPAQ (IPAQ GPS QK Position).

To z kieszenią to żart. Umieszczając urządzenie w kieszeniach w spodniach można... :hahaha:
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem tego sportpal i daje kosmicznie dziwne wyniki, mało dokładny pomiar trasy, fix pod gołym niebem złapany w 40s.

Sprawdzę teraz Run.GPS :)
Jędras
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Run.GPS jest rewelacyjny, używam od jakiegoś tygodnia. Przede wszystkim dowolność konfiguracji ekranu. Dzisiaj biegałem pół godziny w deszczu, a więc pochmurno, telefon trzymany w kieszeni luźnych spodni latał na prawo i lewo i ani razu nie zgubił sygnału GPS.
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RUN.GPS zrobił mi z 3 treningi ok a teraz wali jakieś przedziwne rezultaty ....
Da się w run.gps albo na www skorygować jakoś trasę ?
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ktoś posiada taką informacje ? :)
K-PAX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na stronie znalazłem taką jednak możliwość ....
Również program GPX_Editor jest pomocny ..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ