buty dla początkującego - z nadwaga 170/80- skan asics

MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam mam około 170 cm i ważę 79-80kg.
Biegam sobie tak dla siebie, ale niestety ciągle cos boli - piszczele, kostka, kolano :( ( ostatnio nie podczas biegu tylko na drugi dzien po całodnopwym chodzeniu po zamku w malborku ( masa schodów) i tygodniowym wygrzewaniem nóg na słońcu - wakacje :)

myśle o zakupie jakiś butów dla mnie - biegam tak do 5 km w czasie 25 minut czyli truchtam sobie przeważnie w tempie 5min/km ( przynajmniej tak podaje nike+ )

jakiś czas temu zbadałem się w go sport w akcji asiksa oto mój skan

Obrazek

co polecicie dlamnioe w miare rozsadnej cenie ??

edit - biegam po mieście niestety
PKO
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=1740

Wybierz coś z kategorii słaby lub średni pronator.
Ja mam Heel Angle w okolicach 6 i biegam na razie w Brooks Ravenna z kategorii słaby pronator. Były wybrane przez przedstawiciela Brooksa po krótkim teście na bieżni.
Jak się skończą to wezmę Asics 2150 lub Nike Lunarglide - już mierzyłem i mi podeszły.
Po co ja biegam?
MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dziękuje za odpowiedz

aktualnie biegam w nike air alaris 2+ ( czyli w raczej dla osob o normalnej budowie stopy - moze dlatego te problemy bólowe hmmm ....)
MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

oki czyli jak chce biegac z nike+ to najłatwiej wybrać coś z n+ czyli:

LunarGlide+
Zoom Equalon+ 4
Structure Triax+ 13

tylko które hmmm
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

My w sklepie mieliśmy akcję Foot ID połączoną z badaniami w naszym ErgoLABie (czyli wideanaliza na bieżni). Przy heel angle około 5 to będzie pewnie lekka pronacja - zależy jak Twoja stopa układa się w ruchu, bo badanie statyczne to nie koniec historii. Chociaż łuki stopy masz ładnie wydrążone.

Z Nike polecałbym Traixy, bo zapewniają dość niezłe wsparcie pronacji i są dość miękkie i amortyzujące. Lunary mogą dawać za małe wsparcie - one mają szerokie spektrum: od supinacji do lekkich pronacji, ale przy heel angle 5, mogą już się poddać. No i mają dość szeroki przód, a Ty masz dość wąską stopę. Jak lubisz nike+ możesz sobie na allegro kupić adapter-kieszonke na sznurówki i używać go do dowlnych innych butów. Nnasz klient tak zrobił i sobie chwali, wiem, bo biega z nami na cotygodniowych ErgoTreningach.
Pzdr,
Janek
MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziekuje bardzo za rady

to cóż pozostaje mi poszukać Structure Triax+ 13 w okolicach częstochowy, żeby je przymierzyc i dobrac rozmiar ( wydaje mi sie ze około 40-40,5 bedzie oki ) ale nieche kupować w necie w ciemno wiec wolał bym ja poczuć na nogach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ