Buty Kalenji
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32.55
- Życiówka w maratonie: 2.38
Czy ktoś kiedyś urzywał a może zna sie na tych butach. Czy buty Kalenji model - EKIDEN 50 MEN opłaca sie kupić do treningów
R.S.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
Moje zdanie jest takie, że lepiej biegać w ekiden 50 niż w tenisówkach. Jeśli Twe treningi to króciutkie i wolne bieganie do 30km/tydz, nie masz nadwagi i innych przypadłości (np. dużej pronacji) to biegaj w tych butach. Nie licz na wspaniała amortyzację bo za 50zł/para nic podobnego się do butów nie wciśnie. Jest w nich trochę pianki EVA - to standard w większości butów sportowych i nie tylko. Jeśli zaczynasz biegać to w tych butach możesz przeczekać do jesiennych wyprzedaży i już całkiem świadomie wybierzesz coś lepszego. A tymczasem po prostu biegaj 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Osobiscie polecam buty sam biegam w takich na boisku po trawie i sa swietne. Wczesniej biegalem w zwyklych adidasach jak zalozylem te o 100% lepiej sa bardzo lekkie i dosc przewiewne mi po trawie wystarczaja. Jedyny minus jak znalazlem to ze jak biegam wieczorem i na trawie jest rosa to butki po jakis 6 km robia sie wilgotne w tych miejscach gdzie jest siateczka. Za taka cene nie ma nic lepszego jak na poczatek. Polecam tez koszulki Kalenji bardzo fajne i szybko odprowadza pot.
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam w Ekidenach 100.
Po ok 300km szlag trafil wkladki. Nie wiem czy to wynik zuzycia, konstrukcji buta czy techniki biegu (biegam ze srodstopia i mocno wybijam sie z palcow) - wkladki przesuwaja sie do tylu, za piete, przez co stopa juz nie jest prawidlowo posadowiona w bucie. Wymiana wkladek na inne (ortpoedyczne) troche pomogla, ale nowe tez maja tendencje do odjezdzania do tylu.
W ekidenach mam przebiegniete ponad 400km jak na razie. Ogolnie sprawuja sie dobrze, ale brak amortyzacji moze byc zabojczy dla biagajacych z piety.
Sama podeszwa nie starla sie za bardzo, sam but tez nie ma sladow zuzycia innych niz te niesczesne wkladki. Biega mi sie w nich calkiem dobrze. Acha, biegam glownie po twardych nawierzchniach.
Ogolnie, jak ktos nie wymaga amortyzacji to na poczatek moga byc.
Po ok 300km szlag trafil wkladki. Nie wiem czy to wynik zuzycia, konstrukcji buta czy techniki biegu (biegam ze srodstopia i mocno wybijam sie z palcow) - wkladki przesuwaja sie do tylu, za piete, przez co stopa juz nie jest prawidlowo posadowiona w bucie. Wymiana wkladek na inne (ortpoedyczne) troche pomogla, ale nowe tez maja tendencje do odjezdzania do tylu.
W ekidenach mam przebiegniete ponad 400km jak na razie. Ogolnie sprawuja sie dobrze, ale brak amortyzacji moze byc zabojczy dla biagajacych z piety.
Sama podeszwa nie starla sie za bardzo, sam but tez nie ma sladow zuzycia innych niz te niesczesne wkladki. Biega mi sie w nich calkiem dobrze. Acha, biegam glownie po twardych nawierzchniach.
Ogolnie, jak ktos nie wymaga amortyzacji to na poczatek moga byc.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Ja w nich biegałem na początku swojej przygody z bieganiem, mi wytrzymały 245km
Tylko że ja biegałem w nich cześć km w zimie więc to na pewno wpłynęło na żywotność buta... ogólnie ja byłem z nich zadowolony szczególnie że dałem za nie decathlonie 54zł
Tylko że ja biegałem w nich cześć km w zimie więc to na pewno wpłynęło na żywotność buta... ogólnie ja byłem z nich zadowolony szczególnie że dałem za nie decathlonie 54zł