Buty Kalenji

harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Czy ktoś kiedyś urzywał a może zna sie na tych butach. Czy buty Kalenji model - EKIDEN 50 MEN opłaca sie kupić do treningów
R.S.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Używał, buty bardzo lekkie nadające się na szybkie treningi. Aczkolwiek nie można od nich wymagać żywotności w okolicach 1000km ; )

Ale za taką cenę but wyśmienity.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Moje zdanie jest takie, że lepiej biegać w ekiden 50 niż w tenisówkach. Jeśli Twe treningi to króciutkie i wolne bieganie do 30km/tydz, nie masz nadwagi i innych przypadłości (np. dużej pronacji) to biegaj w tych butach. Nie licz na wspaniała amortyzację bo za 50zł/para nic podobnego się do butów nie wciśnie. Jest w nich trochę pianki EVA - to standard w większości butów sportowych i nie tylko. Jeśli zaczynasz biegać to w tych butach możesz przeczekać do jesiennych wyprzedaży i już całkiem świadomie wybierzesz coś lepszego. A tymczasem po prostu biegaj :usmiech:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
Deltharis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Osobiscie polecam buty sam biegam w takich na boisku po trawie i sa swietne. Wczesniej biegalem w zwyklych adidasach jak zalozylem te o 100% lepiej sa bardzo lekkie i dosc przewiewne mi po trawie wystarczaja. Jedyny minus jak znalazlem to ze jak biegam wieczorem i na trawie jest rosa to butki po jakis 6 km robia sie wilgotne w tych miejscach gdzie jest siateczka. Za taka cene nie ma nic lepszego jak na poczatek. Polecam tez koszulki Kalenji bardzo fajne i szybko odprowadza pot.
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam w Ekidenach 100.

Po ok 300km szlag trafil wkladki. Nie wiem czy to wynik zuzycia, konstrukcji buta czy techniki biegu (biegam ze srodstopia i mocno wybijam sie z palcow) - wkladki przesuwaja sie do tylu, za piete, przez co stopa juz nie jest prawidlowo posadowiona w bucie. Wymiana wkladek na inne (ortpoedyczne) troche pomogla, ale nowe tez maja tendencje do odjezdzania do tylu.
W ekidenach mam przebiegniete ponad 400km jak na razie. Ogolnie sprawuja sie dobrze, ale brak amortyzacji moze byc zabojczy dla biagajacych z piety.
Sama podeszwa nie starla sie za bardzo, sam but tez nie ma sladow zuzycia innych niz te niesczesne wkladki. Biega mi sie w nich calkiem dobrze. Acha, biegam glownie po twardych nawierzchniach.

Ogolnie, jak ktos nie wymaga amortyzacji to na poczatek moga byc.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja w nich biegałem na początku swojej przygody z bieganiem, mi wytrzymały 245km
Tylko że ja biegałem w nich cześć km w zimie więc to na pewno wpłynęło na żywotność buta... ogólnie ja byłem z nich zadowolony szczególnie że dałem za nie decathlonie 54zł :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ