KOLCE [prosze o pomoc]

Joystick
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Prosze o pomoc, o wyrażenie swojej opini i podzielenia sie doświadczeniem.

Z tego co zdążyłem się zorientować to wiem tylko że kolce do sprintów różnia się od kolcy do średnich dystansów (lecz nie wiem czym). Chciałbym sie dowiedzieć czym sie różnią kolce przeznaczone do biegów na 100-200m od tych w których biega sie np. 800-3000m

Potrzebuje kolcy żeby pobiec w nich na 100m jak i na 1500m. Chce kupić jakieś nie drogie używane. Potrzebuje ich jedynie na egzamin. Prosze poradzić na co zwrócić uwage.

- Czy długość kolcy ma jakieś wieksze znaczenie?
- Czy ilość kolcy w bucie ma jakąś zależność czy to tylko upodobanie producenta?
-Czy lepiej kupić kolce do średnich dystansów i pobiec w nich dodatkowo na 100m czy odwrotnie?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Lepiej kupić kolce do dłuższego dystansu, w sprinterskich raczej długo nie pobiegniesz, bo to sama plastikowa płytka z przymocowanymi kolcami.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Lepiej kupić kolce do dłuższego dystansu, w sprinterskich raczej długo nie pobiegniesz, bo to sama plastikowa płytka z przymocowanymi kolcami.
i obrazki z MP na 10 000m pokazują, że bez kolcy dłuższy dystans niektórzy pobiegliby szybciej bo nie wykorzystują kolcy zgodnie z przeznaczeniem - jeśli to ma być jednorazowy egzamin to dłuższe dystanse można pobiec w butach do biegania i nie odbije sie to na wyniku
Joystick
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuje za pomoc. Trafiła mi sie okazja kupić kolce ADIDAS ADISTAR 4 MD za 70zł. Myśle że to będzie całkiem dobry zakup.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ