bieganie a pocenie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Ja biegam od jakis 3 tygodni po 4 km przez okolo 30 min. i intryguje mnie jedna rzecz. Czemu czlowiek sie o wiele bardziej poci na plecach niz na brzuchu klatce piersiowej. Z czego to wynika?
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ewentualne zludzenie wiekszego pocenia sie plecow moze byc tez chyba spowodowane tym, ze do plecow koszulki i inne ciuchy przylegaja dosc scisle, przez co duzo potu w nie wsiaka i sie go czuje. Z przodu koszulki i inne ciuchy unoszone sa ponad powierzchnie skory przez miesnie klatki piersiowej lub przez to co tygrysy lubia najbardziej , a wydzielina gruczolow potowych splywa nizej (gdzie nie napisze sami sie domyslcie) nie wywolujac procesow nasiakaniowych odziezy wierzchniej, a tym samym maskujac uczucie rownomiernego pocenia sie po obu stronach (ciala)
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
już wiem, czemu mi sie najbardziej majtki pocą podczas wysiłku...Quote: from Deck on 7:51 am on April 2, 2003
wydzielina gruczolow potowych splywa nizej (gdzie nie napisze sami sie domyslcie)
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
czlowiek uczy sie cale zycie
-
- Stary Wyga
Nie, nie, nie. To nie tak. A odpowiedź jest bardzo prosta. Producenci koszulek robią przody z innego materiału niż tylne części! Spróbuj założyć odwrotnie: tak, aby metka była z przodu. Zobaczysz, że tym razem przód będzie bardziej mokry!
[b]G[/b]igan[b]T[/b]