początkuję, i chcę połączyć plany
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 2 dni :)
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Wszystkich! Ważę jakieś 88 kilo przy wzroście ok 179 cm. Jestem dość atletycznie zbudowany gdyż od kilku miesięcy regularnie uczęszczam na siłownie ale... Na dole tuż pod klatką piersiowa wisi opona taka jak u stara
, którą staram się jakoś zrzucić. Od miesiąca regularnie biegam i poranny bieg przez 40 minut nie sprawia mi problemu. Zastanawiam się nad rozpoczęciem planu treningowego "Odchudzanie z bieganiem" ale napisane jest tam, że najważniejsze jest, aby nie przekraczać intensywności. Mogę zacząć od 4 tygodnia, ale 2,3 razy w tygodniu gram w piłkę nożną i zastanawiam się czy można połączyć plan, siłownie i piłkę nożną i czy to będzie efektywne rozwiązanie problemu jakim jest zwisający brzuch:) chcialbym biegać dwa razy dzinnie rano i wieczorem, czy mozna jakoś to połączyć? Jeśli pomyliłem wątek to z góry przepraszam, ale za porady po stokroć dziękuję:)

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ten plan "odchudzanie z bieganiem" nie jest dla takich ludzi jak Ty. To dla tych którzy nie są w stanie dużo biegać.
Spróbuj wpleść w swój tydzień to:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=249
Bardzo ważne są przebieżki, krótkie ale intensywne bodźce. Zmuszają mięśnie do krótkotrwałego ale intensywnego wysiłku.
Możesz czasem usłyszeć, że nie wiele dadzą itp itd podczas kiedy raczej nie wykonywali chyba solidnego przebieżkowego treningu. Pamiętam sprzed kilku lat historię mojej koleżanki, którą w końcu Jurek Skarżyński zmusił do robienia przebieżek po każdym treningu (luźnym truchtaniu) - i po dwóch tygodniach była widoczna drastyczna (pozytywna) zmiana w sylwetce, wadze.
Spróbuj wpleść w swój tydzień to:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=249
Bardzo ważne są przebieżki, krótkie ale intensywne bodźce. Zmuszają mięśnie do krótkotrwałego ale intensywnego wysiłku.
Możesz czasem usłyszeć, że nie wiele dadzą itp itd podczas kiedy raczej nie wykonywali chyba solidnego przebieżkowego treningu. Pamiętam sprzed kilku lat historię mojej koleżanki, którą w końcu Jurek Skarżyński zmusił do robienia przebieżek po każdym treningu (luźnym truchtaniu) - i po dwóch tygodniach była widoczna drastyczna (pozytywna) zmiana w sylwetce, wadze.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 2 dni :)
- Życiówka w maratonie: brak
Witam i dziękuję za odpowiedz, ale rodzi się kilka pytań. Czy do tego planu ze szczupłą sylwetka mozna dodawać dodatkowe biegi wieczorem, gdyz zamierzam biegac rano? czy takie nadmierne bieganie moze spowodowac ze nie schudne szybciej niz bym sobie tego zyczyl? bo jak wiemy nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu 

- td0
- Zaprawiony W Bojach
Bardziej obawiałbym się zwiększonego ryzyka kontuzji.majesski pisze:Witam i dziękuję za odpowiedz, ale rodzi się kilka pytań. Czy do tego planu ze szczupłą sylwetka mozna dodawać dodatkowe biegi wieczorem, gdyz zamierzam biegac rano? czy takie nadmierne bieganie moze spowodowac ze nie schudne szybciej niz bym sobie tego zyczyl? bo jak wiemy nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu
:) Tomek