Neutralne buty dla lekkiego pronatora - da sie cos zrobic?
- AREX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie - mam buty neutralne a okazalo sie ze jestem lekkim pronatorem (no moze nie takim lekkim bo 88kg
) I mam pytanie czy da sie je jakos uratowac? Poprzez wkladke moze ? czy to tylko półśrodek? Nie ukrywam ze z kolanami mam klopoty i nie chcialbym ich narazac na wieksze obciazenie niz to ktore i tak musza znosic...

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Możesz dodać wkładkę stabilizującą od środka (wyjmując wkładkę oryginalną).
Ale same buty na problemy z kolanami to może być za mało - ćwiczenia, właściwe obudowanie kolan mięśniami.
Ale same buty na problemy z kolanami to może być za mało - ćwiczenia, właściwe obudowanie kolan mięśniami.
- AREX
- Wyga
Oczywiscie cwiczenia juz sa i rozciaganie rowniez - wiadomo ze troche to potrwa zanim sie polepszy..
Chodzilo mi natomiast o to czy bede mogl uzywac jeszcze te buty czy tylko zakup modelu dedykowanego pronatorom wchodzi w rachube...
A gdzie moge szukac takich wkladek? To sa jakies specjalne wkladki dla pronatorow?
Chodzilo mi natomiast o to czy bede mogl uzywac jeszcze te buty czy tylko zakup modelu dedykowanego pronatorom wchodzi w rachube...
A gdzie moge szukac takich wkladek? To sa jakies specjalne wkladki dla pronatorow?
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli dopiero co je kupiłeś powinieneś mieć możliwość ich oddania. I potem jeżeli masz rozmiar 45 możesz kupić u mnie na wyprzedaży buty specjalnie dla ciebie lekkiego pronatora. 
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=18749

Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
- AREX
- Wyga
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
kupie je chętnie od Ciebie i za 2 tygodnie oddam - rozumiem, że chętnie przyjmiesz...Tomaszzz pisze:Jeśli dopiero co je kupiłeś powinieneś mieć możliwość ich oddania. I potem jeżeli masz rozmiar 45 możesz kupić u mnie na wyprzedaży buty specjalnie dla ciebie lekkiego pronatora.
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Oczywistym jest, ze chodzi mi o sklepy dlatego piszę "powinieneś mieć możliwość oddania", bo nie wiem gdzie akurat kolega kupował. Nie wiem po co te złośliwe uwagi.
No cóż...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wiesz kiedy można oddać w Polsce towar? co chwile ktoś o tym pisze nie mając pojęcia o sytuacji faktycznej - towar można oddać tylko nieużywany i kupiony na odległość w ciągu 10 dniTomaszzz pisze:Oczywistym jest, ze chodzi mi o sklepy dlatego piszę "powinieneś mieć możliwość oddania", bo nie wiem gdzie akurat kolega kupował. Nie wiem po co te złośliwe uwagi.No cóż...
jak kupisz w sklepie stacjonarnym to nawet po 5 minutach to czy możesz zwrócić czy nie jest tylko dobrą wolą sprzedawcy bądź ujęte w regulaminie sklepu - swoją drogą chciałbyś kupować buty, które 15 osób oddało? owszem, sklep mógłby ich dalej nie sprzedawać ale ile wtedy musiałby doliczyć do ceny pozostałych par?
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Oj gasper, gasper. Za mało w Tobie wyrozumiałości. Miałem taką sytuację, że kupiłem buty i zanim pobiegłem zorientowałem się, że są dla pronatora. Kolega nie pisze w pierwszym poście czy biegał, więc być może nie biegał. Ale teraz patrzę, że z następnego posta wynika, ze biegał. No to biegał, mój błąd, że nie przeczytałem dalej. Chyba mam prawo do błędu, co nie?gasper pisze:wiesz kiedy można oddać w Polsce towar? co chwile ktoś o tym pisze nie mając pojęcia o sytuacji faktycznej - towar można oddać tylko nieużywany i kupiony na odległość w ciągu 10 dniTomaszzz pisze:Oczywistym jest, ze chodzi mi o sklepy dlatego piszę "powinieneś mieć możliwość oddania", bo nie wiem gdzie akurat kolega kupował. Nie wiem po co te złośliwe uwagi.No cóż...
Mam nadzieję, iż nie piszesz o braku pojęcia o stanie faktycznym w odniesieniu do mnie. W GO Sport towar można oddać do 15 dni. Że nieużywany? Wiesz co, domyśliłem się. Pozdro.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
napisałem tak, ponieważ co kilka wątków ktoś radzi aby oddać zapominając, że można to zrobić w bardzo niewielu przypadkach o których napisałem wyżejTomaszzz pisze: Mam nadzieję, iż nie piszesz o braku pojęcia o stanie faktycznym w odniesieniu do mnie. W GO Sport towar można oddać do 15 dni. Że nieużywany? Wiesz co, domyśliłem się. Pozdro.