Szukam butów do długich treningów po asfalcie. Biegam 4 razy w tygodniu po ok. 1h, w niedzielę więcej. Zależy mi na tym, żeby nie było na nich żadnych oczojebnych pasków zieleni czy żółci i żeby kosztowały poniżej 200 zł. Póki co znalałem coś takiego:
http://moda.allegro.pl/item1076898234_l ... oz_44.html
Dobre są?
Co sądzicie o tych butach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
- Życiówka w maratonie: brak
Jaki kilometraz robisz tygodniowo? Proponuję zainwestować w coś z lepszą amortyzacją, zwłaszcza, że biegasz po asfalcie.
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- Kuba93
- Rozgrzewający Się
Ponad 40 km tygodniowo, ale co tydzień rośnie. Realizuję plan przygotowawczy do wrześniowego Maratonu dla początkujących. Mógłbyś mi coś doradzić, jakąś firmę, serię butów, albo coś takiego? Byłbym bardzo wdzięczny, z góry dzięki.
"Mamy za duże tempo,
Nie sprostamy zakrętom,
Dla jednych śmierć to łaska, dla nas to ostateczność!"
Nie sprostamy zakrętom,
Dla jednych śmierć to łaska, dla nas to ostateczność!"
-
- Wyga
jeśli biegasz po asfalcie to nie ma co oszczędzać, ewentualne kontuzje (np rozcięgno podeszwowe) są dużo droższe do wyleczenia niż dodatkowe pieniądze na dobre buty- uwierz mi.
Jeśli jesteś "neutralny" to polecam Nike Vomero- buty stworzone na asfalt z bdb amortyzacją i miękką gumą zewnętrzną pod śródstopiem. Przez jakiś czas były dostępne na outletstore.pl po 299zł (model 2010!) teraz ok 400-430 zł ale poszukaj w outletach bo można kupić naprawdę tanio zeszłoroczne modele (ja kupiłem inny model za 250zł przeceniony z 460 zl
)
Jeśli jesteś "neutralny" to polecam Nike Vomero- buty stworzone na asfalt z bdb amortyzacją i miękką gumą zewnętrzną pod śródstopiem. Przez jakiś czas były dostępne na outletstore.pl po 299zł (model 2010!) teraz ok 400-430 zł ale poszukaj w outletach bo można kupić naprawdę tanio zeszłoroczne modele (ja kupiłem inny model za 250zł przeceniony z 460 zl