18 lat i starch przed żylakami
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Mam na imie Tomek i jestem obecny na forum od niedawna.
Mam 18 lat, 180 cm wzrostu i waże 80kg.Zrealizowałem plan puma i od 2 tyg biegam sobie 30-40min 4x w tygodniu. Zauważyłem jakiś rok temu wychodzące 2 żyłki na łydkach ale nie zawracałem sobie tym głowy. Od pewnego czasu coraz bardziej rzucają mi się w oczy i zaczynam się niepokoić. W tak młodym wieku takie jaja?:P Moja mama ma żylaki i boje się że moge je "odziedziczyć" tym bardziej ze mama powiedziała mi,że to możliwe...Czy jest na to jakaś rada???
dziękuje z góry za odpowiedzi
Mam na imie Tomek i jestem obecny na forum od niedawna.
Mam 18 lat, 180 cm wzrostu i waże 80kg.Zrealizowałem plan puma i od 2 tyg biegam sobie 30-40min 4x w tygodniu. Zauważyłem jakiś rok temu wychodzące 2 żyłki na łydkach ale nie zawracałem sobie tym głowy. Od pewnego czasu coraz bardziej rzucają mi się w oczy i zaczynam się niepokoić. W tak młodym wieku takie jaja?:P Moja mama ma żylaki i boje się że moge je "odziedziczyć" tym bardziej ze mama powiedziała mi,że to możliwe...Czy jest na to jakaś rada???
dziękuje z góry za odpowiedzi
- tox123
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:37:08
Bieganie, czyli aktywnosc fizyczna w ktorej zachodzi praca miesni raczej wypompowuje krew z nog. Zylaki mają raczej osoby ktore maja malo aktywny tryb życia, nadwagę itp. taka jest moja opinia na ten temat.
biegam bo lubię 

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
opinia błędna :Dtox123 pisze:Bieganie, czyli aktywnosc fizyczna w ktorej zachodzi praca miesni raczej wypompowuje krew z nog. Zylaki mają raczej osoby ktore maja malo aktywny tryb życia, nadwagę itp. taka jest moja opinia na ten temat.
Moja mama ma, mam i ja, wszyscy na coś musimy zdechnąć

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wikipedia to akurat średnie źródło informacji 

-
- Rozgrzewający Się
Za bardzo nie ma na to żadnej rady. Jedynie co możesz zrobić to unikać długiego stania, siedzenia, przebywania na słońcu, nogi jak się tylko da to trzymać jakoś uniesione do góry. 

If you can run, go to the field and show that your mum
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na żylaki to polecam jednak odzież kompresyjną (metoda stosowana od dziesiątek lat w medycynie). Korzystam, polecam, sprawdza się. Mogę stać np. 10-12 h na targach przez 2 dni przed maratonem czy też pół maratonem i z miejsca wziąć w nim udział. W tym przypadku profilaktyka jest 100x lepsza niż późniejsze operacyjne leczenie. Pogadaj z lekarzem