Nie ma tutaj żadnego kibica piłki? Trwają MŚ FIFA!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie ma wśród biegaczy żadnego kibica piłki? Nie wierzę, nawet moja żona czasem zerknie przez kilkanaście minut na mecz, a tutaj wszyscy tylko biegają?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

:)

Moje wrażenie jest takie, że chyba nadchodzi kres Mundiali.
Ci piłkarze po prostu lepiej grają w lidze, tutaj nie opłaca im się ryzykować kontuzją, starają się tylko Ci młodzi, żeby być zauważeni. Dlatego wyniki meczów często takie dziwne.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piłki? Masz na myśli nożną?
Nie ma czasu na piłkę kopaną.
Trwa Liga Światowa siatkarzy. Kto by tam tracił czas na kopaczy?

Właśnie trwa fantastyczny mecz Włochy-Serbia.
:) Tomek
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szkoda czasu na oglądanie mundialu i w ogóle sportu w tv. Trzeba ruszać dupcie samemu!! Must ruuuuun!!
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja oglądam wszystkie mecze. kibicuje Hiszpani jak zawsze :) narazie zaskakuje mnie Nowa Zelandia! już 2 remis! tak samo Słowenia! 4ptk w grupie mają i liderują :)
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:ostatnio był fenomenalny mecz: Kamerun - Dania, z każdej strony akcje pod bramkowe, ale mało bramek padło, tylko było 2:1 dla Danii
nie rozumiem jak można nie oglądać mundialu jak jest co 4 lata, i to są najlepsze drużyny z kontynentów
Normalnie, część osób ma lepsze rzeczy do roboty.

Np. wczoraj był koncert Serja Tankiana z orkiestrą symfoniczną.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

00jan pisze:
spid3r pisze:ostatnio był fenomenalny mecz: Kamerun - Dania, z każdej strony akcje pod bramkowe, ale mało bramek padło, tylko było 2:1 dla Danii
nie rozumiem jak można nie oglądać mundialu jak jest co 4 lata, i to są najlepsze drużyny z kontynentów
Normalnie, część osób ma lepsze rzeczy do roboty.

Np. wczoraj był koncert Serja Tankiana z orkiestrą symfoniczną.
Ojoj , zaraz się zaczną licytacje jacy to wszyscy mulikulturalni i multisportowi i jak to mają w poważaniu rozrywkę dla plebsu w postaci piłki nożnej.

Przypomina mi to trochę sytuację z podstawówki, jak co niektórzy ostentacyjnie samotnie rzucali piłkę do kosza, gardząc resztą chłopaków świetnie bawiących się, grając w tym czasie w nogę.

P.S. Słuchanie ex lidera SOAD do rozrywek najwyższego lotu raczej nie należy. :oczko:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brujeria: dużo racji w tym, co piszesz.

Ja pomimo, że fanem futbolu nie jestem, z przyjemnością oglądam mundialowe mecze. Kibicuję mojej ukochanej Brazylii i Argentynie. Bardzo podoba mi się też gra Duńczyków.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Ja też oglądam prawie wszystkie mecze. Ale teraz będę miała problem co wybrać- mundial czy Wimbledon...
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja nie mam telewizora. Ani czasu.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze::)

Moje wrażenie jest takie, że chyba nadchodzi kres Mundiali.
Ci piłkarze po prostu lepiej grają w lidze, tutaj nie opłaca im się ryzykować kontuzją, starają się tylko Ci młodzi, żeby być zauważeni. Dlatego wyniki meczów często takie dziwne.
Idąc tym tokiem rozumowania za chwilę MŚ w lekkiej tym bardziej będą miały swój kres, bo diamentowa liga, ulica, zawody sponsorowane, itp. .
A biegacz biegnie sam, kolega z drużyny nie "pociągnie" zawodów tak jak w piłce. I generalnie można "przejść koło meczu" czy nawet dwóch i zostać mistrzem świata, a koło 400 m czy dowolnego innego dystansu, nie da się "przejść" i załapać do kolejnej rundy.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piłka nożna (czyt. tv) tak zdeklasowała swą popularnością wszystko inne, że szukanie kibica tej dyscypliny jest zabawne. Nie ma tutaj żadnego homo sapiens? Trwają przecież eliminacje pitekantropa!
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Ja też oglądam prawie wszystkie mecze. Ale teraz będę miała problem co wybrać- mundial czy Wimbledon...
Też mam ten sam problem, bo zawsze tenis był u mnie na pierwszym miejscu. Rozwiązanie mam takie, że ograniczę się tylko do meczów Federera.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Piłka nożna (czyt. tv) tak zdeklasowała swą popularnością wszystko inne, że szukanie kibica tej dyscypliny jest zabawne. Nie ma tutaj żadnego homo sapiens? Trwają przecież eliminacje pitekantropa!
Nie widzę nic zabawnego w moim zapytaniu, wszak to wątek melanżowy, więc wypada pisać o wszystkim.
A z tą popularnością kopanej to bym tak nie szalał, cały fenomen polega na umiejętnym nakręcaniu marketingowej machiny wokół np. reprezentacji, czy Champions League. Prawdziwych kibiców piłki wcale nie ma tak wielu, ja sam się do nich absolutnie nie zaliczam, wolę oglądać tenis, la czy kolarstwo, cały trick polega na wmówieniu gościowi: musisz obejrzeć mecz reprezentacji, musisz obejrzeć finał CL, musisz obejrzeć finały MŚ - ta popularność jest sterowana przez umiejętny marketing, ale to samo można zrobić z prawie każdą dyscypliną, kwestia kasy. Równie dobrze można napisać o igrzyskach olimpijskich, raz na cztery lata większość społeczeństwa staje się kibicami lekkiej, wioślarstwa, strzelectwa i czego tam jeszcze by nie było - jak w tv leci 56 godzin transmisji na dobę to ciężko nie obejrzeć, choćbyś nie chciał.

Zapytaj przeciętnego "kibica" piłki nożnej kto grał w kadrze Polski w Hiszpanii w 82 albo kto wygrał CL dwa-trzy lata wstecz - raczej nie ma o tym pojęcia.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja pilki noznej nie lubie i sie na niej nie znam. robie jednak maly wyjatek dla druzyny argentyny. juz pare lat temu urzekli mnie swoja gra Messi i Tevez i dla nich jestem w stanie poswiecic tych pare godzin :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ