Spartaninie: 2:59 - bravo

3k = 3kmspartanin pisze:dzięki panowie. 3 lipca :/ jak nic sie nie zmieni. spróbuje znalezc jakies zawody w późniejszym terminie :] literka "k" koło 12,8 i 3 oznacza kółka ? rolli fajny czas :] światlo twoj nie gorszy :]
spartanin pisze:poniedzialek sie zbliza. znalazlem nowe zawody w pt 10 moge startowac dodatkowy trening przez tydzien
Szkoda ze nie opisales troche wiecej. Czasy!spartanin pisze:zrobilem edytuj post wyżej. rolli powiem, ze troche zmeczyl mnie tz. troszeczke nogi po tych 12 km na nastepny dzien a tak to ok. moze w tym tygodniu cos na poprawienie szybkosci czyli wiecej 200 i 300 co ty na to?
Niestey zostalo tylko pare dni. Kondycji juz teraz mu nie poprawimy. a jak on sie ma przy 12km meczyc i 3 dni regenerowac, wiec to mie ma juz sesu.nieustraszony pisze:Myślę że spartanin musi jeszcze dużo się podszkolić . Nie chcę wa się wtrącać w treningi bo czytałem całość i widzę że go przygotowujecie. Moim zdaniem potrzeb do jego treningów dorzucić trochę interwałów np 2x10x300m po 1' przerwa w truchcie 100m co daje 1' , Potrzebuje również siły biegowej np, 6x100m(Sk A,C,N,B) i po wykonaniu ćwiczenia przebieżka 150m , W jego trening dorzucił bym tempa np 3x2x500m pierwsze cztery szybciej niż tempa startowe po 1,20 ' a dwa ostatnie w tempie startowym , i polecił bym dużo rozciągania i długie rozbiegania po 12 km a wraz z biegiem głównym zmniejszał bym obciążenie
.
Zalezy od grupy z jaka bedzie biec. Jezeli 2:59 sam w treningu biegl to powinien te 10s na zawodach wycisnac. WYCISNAC!!nieustraszony pisze:Jaki obstawiacie czas spartanina ????
Ja myślę że życiówka będzie ale 2:49Ja obstawiam 2:54
Bez urazy panowie