Zbilansowana dieta dla biegaczki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oo a to nowość. Wiedziałam że musibyc jakies rozwiazanie bo przeciez niektore instruktorki np spinningu sa takie szczuplutkie i ladnie wyrzezbione i nie podejrzewam ze maja jakies problemy skoro same zachecaja inne kobiety do cwiczen Tylko lekarze najwidoczniej sa niedouczeni i zawsze podaja tylko jedno rozwiazanie " Musi Pani mieć tluszcz bo taka jest natura kobiety bez tego gospodarka hormonalna jest zachwiana. Jedyne rozwiazanie to 8kg wiecej nie miesni ale tluszczu" Oto co ostatnio uslyszalam.
"Nadmiar nauki nie zawsze prowadzi do zrozumienia"

Heraklif z Efezu
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

he he bo to najprostszy sposób a oni takie tylko wybierają, nie ma kreatywnej wymiany informacji między lekarz a pacjent, poszukiwań alternatywnych rozwiązań, wykuć, zdać, zapomnieć to połowa konowałów ;)
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiem ze ZMA to nie herbata ale na ulotce pisze ze zawiera glownie jeden ze skladnikow zielonej herbaty.

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Monika Szymanska pisze:Wiem ze ZMA to nie herbata ale na ulotce pisze ze zawiera glownie jeden ze skladnikow zielonej herbaty.
:bum:
Działanie suplementu anaboliczno-antyoksydacyjnego Olimp ZMA:
podnosi poziom testosteronu o 43,7%
podnosi poziom IGF-1 o 25,1%
powoduje ponad 2,5-krotny (250 %) wzrost siły
zmniejsza poziom kortyzolu przez co wpływa na zmniejszenie katabolizmu
wspomaga regenerację
wspomaga wzrost masy mięśniowej
zwiększa wydatnie wytrzymałość
zapobiega skurczom mięśniowym
zwiększa koncentrację
przyczynia się do głębokiego i zarazem relaksującego snu

1 kapsułka suplementu anaboliczno-antyoksydacyjnego Olimp ZMA zawiera:
cynk (Monomethionine/ Aspartate) - 10mg
magnez (Aspartate)-150 mg
witamina B6 -3,5 mg

o.O ? gdzie ten wyciąg :hej:
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A tutaj :

http://sklep.kfd.pl/weider-zma-90-caps-p-1230.html

Najwidoczniej zalezy od producenta.

Podejrzewam ze moje problemy ze snem byly zwiazane z odstawieniem lecytyny. Tak na mnie krzyczeliscie ze za duzo lykam suplementow i ze wszystko mozna znalesc w naturalnych produktach. Wiec przestalam ja stosowac. Ale jednak znowu wracam do swojego sniadania spirulina+lecytyna+kefir+pl owsiane, takie najlepiej mi wchodzi. Wogole to przytylam , doszedl mi po cm w tali i udach. Organizm dotychczas czerpal energie z wegli przy ciaglym niedostatku tluszczow dlatego teraz pewnie je gromadzi. Na ten tydzien obcielam wegle do 200-220g/kg za to dorzucilam wiecej tluszczu.

Ten ZMA to z tego co pisza jest dla kulturystow a mi nie zalezy na przyroscie miesni.

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z rozpisu wartosci odzywczych w kazdym twoim posilku (patrz strona 2) wynika ze w ostatnim zjadasz jedynie bialko. Ja jem bialko z do 15g tluszczow czy tak jest tez prawidlowo?

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napisałem fajnego posta ale widocznie to bug jeżeli jesteś w trakcie pisania i ktoś ciebie uprzedzi twój post znika, lub jest to celowa konfiguracja w co wątpię tak czy siak to bug.

Tłuszcz możesz jeść z białkiem ale nie więcej jak 15g po co więcej, do każdego posiłku ma być 15-20 więcej nie trzeba.
Chodzi mi o zma olimpa i tak samo jest to dla kulturystów jak i dla normalnych ludzi, na opakowaniu pisze 3x1 ja proponuje 1x1 na noc widzisz tu inne zastosowanie po prostu.

pozdro
piktavovere
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie, jako początkująca, co powinno się jeść po bieganiu. Zawsze gdy wieczorem wracam jestem strasznie głodna. Nie chcę się "opychać" nie wiadomo czym, dlatego proszę o jakąś radę, co powinnam zjeść, żeby zaspokoić głód, ale również nie przytyć.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja wczoraj wlasnie czytalam o posiłkach po-treningowych...
i doczytalam ze najlepsze sa wegle złożone i białko
-prodkuty pełnoziarniste
-owsianka
-kasze
-warzywa : groch fasola bób
-otręby
-kiełki
-ziemniaki
-pieczywo razowe
-musli
-jajka
-łosoś
-jogurt niskotłuszczowy
-banany
-masło orzechowe
-marchew

nie pamiteam gdzie to wyczytalam, ale jak znajde jeszcze to linka wrzuce

natomiast po przeczytaniu tego polecialam do sklepu i sie obkupiłam
a wieczorem po bieganku zjadłam miche jogurtu z płatkami i musli i wkroiłam banana....
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
piktavovere
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie jestem po bieganiu i po kolacji :) Jak zwykle apetyt dopisywał. Na kolację wypiłam kefir, zjadłam 3 wafle ryżowe Good Food Complex (żeby było trochę więcej składników odżywczych) z twarożkiem i pomidorem. Myślicie, że taka kolacja był dobra?
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a ja powinnam się pod ziemię zapaść.. Chyba PMS o sobie daje znać bo straszną gastrofazę mam
2 michy kapuchy młodej, 2 michy jogurtu z bananem i musli, chałka z masłem i dżemem, kanapki, owsianka....
węgli to zjadlam za 2 dni chyba... :lalala:
strasznie mnie na słodkie bierze....
a jak chrom biore to mam mdłości :ech:
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja np zawsze przez jeden dzien w tyg odpuszczam totalnie i jem ile i na co mam ochote. Bezwzgledu na to czy sa to lody na obiad czy popcorn na sniadanie. Ale zauwazylam tez ze coraz rzadziej mam ochote na smieci i jak juz nadchodzi dzien wolnosci to wole zjesc miske ryzu brazowego z oliwa niz np frytki.

Nie wiem czemu ale ostatnio strasznie ciagnie mnie do lodow. Wczoraj kupilam sobie porzadnego blendera i robie smothies z lodem , pycha. Głownie zeby oszukac mysli ;P

Czasami jak czuje ze przesadzilam z jedzeniem (bo np byla impreza a po alkoholu jeszcze bardziej chce sie jesc) to nastepnego dnia pije tylko soki i wiem ze musze wiecej pobiegac. Wogole to zawsze nastepnego dnia po piciu biega mi sie wrecz swietnie. Najgorzej jest przez pierwsze 30 min ale potem to jakbym odplywala w myslach i tak moge biec i biec.

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A wiec wyprobowalam ta diete bialkowa przez okres wakacji i o to plusy i minusy.
Jadlam od 90-100g bialka i od 100-150 weglowodanow ladowania robilam co piaty dzien. Wiem ze ladowania robi sie na CKD a nie na low carb ale przy takim obciazeniu fizycznym jakie sobie dawkuje nie mialabym sily biegac bez tych ladowan.
Ogolnie stalam sie mniej nerwowa i jakby bardziej zrownowazona chociaz zaczelam biegac na dluzsze dystanse nie bylam w stanie biegac szybko. Przytylam 3kg co glownie poszlo w miesnie. Obecnie przechodze na diete wysokoweglowodanowa poniewaz za 20 dni mam maraton a do tego zaczynam praktyki i musze miec sprawny umysl. Dieta wysokobialkowa prowadzila u mnie do otepienia nie bylam w stanie przeczytac ksiazki ze zrozumieniem , ani czego kolwiek zapamietac.
Zastanawia mnie tylko jedno czy dieta wysokoweglowodanowa moze byc sycaca? Trudno mi teraz ograniczyc bialko do 1g/kg masy ciala mam wrazenie ze samym chlebkiem i kasza sie nie najem. Moze i mozg bedzie lepiej pracowal ale w brzuszku i tak bedzie burczalo. Z koleji otreby moze i zapychaja ale tez przeczyszczaja. Dlatego mam pytanie do dlugodystansowcow czy nie czujecie sie glodni jedzac glownie weglowodany?

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przynajmniej masz teraz odniesienie. Takich diet nie ciągnie się długo możesz teraz z powodzeniem przejść na węgle ale uważaj ja bym ładował się w 4 i 7 dzień tygodnia bo leptyna przynajmniej nie powinna spadać :D
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To teraz tez powinnam robic dni ladowania ?

Heraklif z Efezu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ