Czy kupić ten sam model butów?

Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Wiesz hmm nie jest to taka prosta i tania sprawa zablokować glowne ulice metropoli takiej jak Chicago przeważnie biegi odbywają się w samym srodmiesciu kilkuset policjantów musi poblokowac ulice sanitariusze są na posterunku jakby coś komuś się stało do tego kazdy uczestnik jest ubezpieczony także wole Zaplacic i brać udział w czymś co jest zrobione profesjonalnie niż uczestniczyć w jakiejś amatorce na calym świecie duże biegi są płatne

no tu masz rację, to kosztuje.
Tylko dlaczego trzeba to urządzać akurat w centrum sporego miasta? usa są tak małe, że nie ma miejsca na łonie przyrody na maratony? czy to zawsze musi być w centrach miast?
Przecież tam są serki tysięcy pustych kilometrów dróg, nie lepiej tam? Np goście startują z końca miasta, grzeją 1000 km w jedną stronę zadupia, potem pętla i powrót :bleble: Jak starczy siły, to można by i parę tysięcy, w wersji dla spragnionych extremum :hahaha:
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odpowiedz na to pytanie jest dosyć prosta przeważnie start zaczyna się s centrum reszta trasy biegnie Juz trochę poza( oczywiście jeśli mówimy o długich biegach pól , lub maraton) a dlaczego w centrum bo to świetna reklama miasta !!! 45 tys ludzi biegnie ulicami w cAsie biegu jest wystarczająco czasu aby troszkę poogladac zabudowę miasta. Różni ludzie biegają bogaci biedniejsi,a nóż komuś spodoba się na tyle Chicago ze otworzy tu swój biznes albo jakaś inna dzialanosc jest wiele metod na reklamowanie miasta ale ta wydaje mi się najbardziej skuteczna zreszta każde duże wydazenke sportowe ciągnie za sobą masę ludzi którzy je oglądają bezpośrednio lub przed telewizorem także organizacje biegów w cetrum uważam za bardzo dobry pomysł ( świetnie to wyglada jak główne ulice gdzie zawsze stoi się w gigantycznych korkach nagle są puste i tylko dla Ciebie );))))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Odpowiedz na to pytanie jest dosyć prosta przeważnie start zaczyna się s centrum reszta trasy biegnie Juz trochę poza( oczywiście jeśli mówimy o długich biegach pól , lub maraton) a dlaczego w centrum bo to świetna reklama miasta !!! 45 tys ludzi biegnie ulicami w cAsie biegu jest wystarczająco czasu aby troszkę poogladac zabudowę miasta. Różni ludzie biegają bogaci biedniejsi,a nóż komuś spodoba się na tyle Chicago ze otworzy tu swój biznes albo jakaś inna dzialanosc jest wiele metod na reklamowanie miasta ale ta wydaje mi się najbardziej skuteczna zreszta każde duże wydazenke sportowe ciągnie za sobą masę ludzi którzy je oglądają bezpośrednio lub przed telewizorem także organizacje biegów w cetrum uważam za bardzo dobry pomysł ( świetnie to wyglada jak główne ulice gdzie zawsze stoi się w gigantycznych korkach nagle są puste i tylko dla Ciebie );))))

no i powróciliśmy do punktu wyjścia, miasto na tym zarabia, czyli ONI , WASZYM kosztem.
I nie dość, że zarabia na reklamie, to jeszcze doi kasę z biegaczy. Dla mnie to hieny.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale ja lubię to miasto mam porownanie z pl i widzę kupę rzeczy zupełnie innych lepszych lepiej zorganizowanych i uważam ze nie jest to jakikolwiek wyzysk nie musisz brać w tym udziału a jak bierzesz to płacisz Twój wybór tak jak mówię to nie są duże pieniądze raczej symboliczne sumy większość ludzi zarabia takie pieniądze w 4 godz swojej pracy a co ciekawe to zauważyłem ze biegają tylko ludzie szczupli przeważnie dobrze ustawieni rzadko kiedy spotyka się kogoś przy kości a moze to wynika z miejsca w ktorym biegam Nie wiem choc w okolucy gdzie mieszkam prawie nikt Nie biega czasem spotkam jakas osoba ale za to tu gdzie pracuje biega mnistwo ludzi moze stalo się to poprostu modne tutaj w srod ludzi mieszkających w centrum
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

lieft pisze:]

no i powróciliśmy do punktu wyjścia, miasto na tym zarabia, czyli ONI , WASZYM kosztem.
I nie dość, że zarabia na reklamie, to jeszcze doi kasę z biegaczy. Dla mnie to hieny.
naduzywasz slow. polityk?
jak rozumiem nie wybierasz sie do Chicago pobiegac. ani nigdzie indziej gdzie trzeba zaplacic.
wiec po co sie pieniaczysz? :)) nie lepiej pobiegac? albo popracowac?

TYlut
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja się nie pieniaczę, rozmawiam z kolegą normalnie a ty się wcinasz z uwagami i prowokacją wobec mnie,, a tego sobie nie życzę. Jak masz jakiś problem to na pw lub do moderatora. Sugeruję to drugie wyjście.
Pozdrawiam.
---------------
Aktualnie Nike Free 5.0 i Asics ogólnie
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też uważam, że się pieniaczysz. Dla mnie miasto to nie ONI, a również MY.
Żadne hieny, organizują Tobie rewelacyjną imprezę, biorą od Ciebie kasę, dzięki czemu możesz potem chodzić czystymi ulicami i jeździć nową kolejką.
Takie moje zdanie, nie piszę tego, żeby Ciebie przekonywać tylko zwrócić uwagę, że krytyka Twojego punktu widzenia nie jest odosobniona.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

...a miało być o butach :uuusmiech:
Obrazek
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O butach było ale nagle temat zrobił się nieco inny;) zgadzam sie całkowicie z tym co jest napisane wyżej po to są brane pieniądze aby ktoś ten syf po biegu posprzatal 45 tys ludzi ile to jest kupkow po napojach do sprzatniecia, tak samo można się czepiać podatków po co je płacić przecież państwo Cię okrada!!! Tyle ze tutaj masz wybór biegniesz lub nie a nieplacenie podatków to przestępstwo ;P
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jak to sie mozna na forum wcinac? Tak samo Twoja rozmowa jak moja :) Po prostu zdenerwowale mnie wyzywanie ludzi, ktorzy na dodatek cos robia pozytywnego, a ze za pieniadze .... taki swiat. Zawsze mozesz do korei polnocnej :)

T.

mozna zmienic topic na: organizatorzy biegow masowych to hieny ;)))))))))
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ