Adidas response cushion 18

jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Chcę kupić buty do biegania. Mam 180cm wzrostu, ok 82 kg wagi, stopa neutralna/supinująca. Czy adidas response csh 18 będą dla mnie odpowiednie? Głównie chodzi mi o to czy nie jestem za ciężki na te buty. Przymierzałem je w intersporcie i w porównaniu do innych czułem się w nich najlepiej. Wydawały mi się najlżejsze i najlepiej amortyzujące, co ważne bo będę biegał raczej po twardszym podłożu. Do tej pory byłem nastawiony na asicsy blackhwak 3 ze względu na cenę, oraz to że zawsze były opisywane jako dobre buty dla początkujących biegających po twardej nawierzchni o stopie neutralnej. Tylko jakoś nigdzie nie miałem okazji ich przymierzyć bo nie ma ich w sklepach. I nie wiem co teraz zrobić. .... aha te buty adidasa znalazłem w ciekawej cenie 289zł w sklepie biegshop.pl Czy miał ktoś z Was do czynienia z tym sklepem i może go polecić albo odradzić? Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

Znalazłem na innym forum pod tym linkiem post z opiniami o tym bucie.
Myślę, że jeśli dobrze się w nich czujesz to spokojnie możesz w nich biegać.
Jeśli chodzi o biegshop.pl to też jestem ciekawy opinii na temat tego sklepu.
Obrazek
jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Znalazłem na allegro te buciki tez za 289zl także jest gdzie kupić :) tylko coś się nie mogę zdecydować. Będą to moje pierwsze buty typowo biegowe i nie wiem czy wydawać na nie tyle kasy. Wiem że się na tym nie powinno oszczędzać, ale te asicsy kusza ceną mimo wszystko. Co Wy byście zrobili na moim miejscu? .. aha na allegro responsy są biało-żółte więc też pewnie będzie je ciężko utrzymać w czystości.
Konkretnie to waham się między
http://www.allegro.pl/item1076466061_ad ... rafis.html
a
http://www.allegro.pl/item1068681045_bu ... sztyn.html
Na początku będę biegał dystanse tak do 5km w ciągu jednego treningu, bo dłuższych narazie nie dam rady :) Co doradzicie?
Awatar użytkownika
Bergerac
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jezeli chodzi o adidasy to moge w ciemno powiedziec, ze jakosc i trwalosc stawia je na pierwszym miejscu .Mam adistary cushion 6 z 2006 roku i przebieglem w nich juz kolo 1500 k jak nie lepiej , a buty po wypraniu wygladaja jak nowe, delikatnie wytarta lewa zapietka , ale to przez malego guzka jaki mam na piecie :) Jestem dosyc spory 185 cm i 85 kilo wagi , a maraton w Krakowie przebieglem w nich bez zadnych odparzen czy obtarc. Teraz mam chrapke na adistar salvation ale dostac ten model nie wydajac 500 pln to jest problem, wiec chyba zdecyduje sie na kayano 15 , mam nadzieje, ze dorownaja adidasom.
Bieganie ,bieganie i jeszcze raz bieganie
jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Depesz przez chwilę widziałem Twojego drugiego posta ale gdzieś zniknął :szok: pytałeś, czy przymierzałem te asicsy. Otóż nie, bo nigdzie w Łodzi ich nie znalazłem. I dlatego trochę się boję kupić buty których nie miałem na nodze. Ale po Twojej wypowiedzi i odpowiedzi Bergeraca jestem coraz bardziej zdecydowany na buciki adidasa. Muszę chyba jeszcze raz zajrzeć do jakiegoś sklepu jeszcze raz przymierzyć bo nie jestem pewny rozmiaru. Powiedzcie, jeśli teraz mam buty do chodzenia na co dzień w rozmiarze 44-28cm (nike) i pare razy pobiegłem w butach adidasa tenisowych w rozmiarze 44 2/3 - 28,5cm (oprócz tego grałem w nich wcześniej kilka miesięcy w tenisa) bez żadnych obtarć itp to czy właśnie 28,5cm będzie dla mnie odpowiednie? Bo przymierzałem tez rozmiar 29cm, ale wydawało mi się że pięta miała trochę za luźno i teraz nie wiem (przymierzałem je ok godziny 15). Na tej stronie wyczytałem że warto kupić buty do biegania o cały rozmiar większe od tych do chodzenia.
Awatar użytkownika
Adamowicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bergerac pisze:Jezeli chodzi o adidasy to moge w ciemno powiedziec, ze jakosc i trwalosc stawia je na pierwszym miejscu .Mam adistary cushion 6 z 2006 roku i przebieglem w nich juz kolo 1500 k jak nie lepiej , a buty po wypraniu wygladaja jak nowe, delikatnie wytarta lewa zapietka , ale to przez malego guzka jaki mam na piecie :) Jestem dosyc spory 185 cm i 85 kilo wagi , a maraton w Krakowie przebieglem w nich bez zadnych odparzen czy obtarc. Teraz mam chrapke na adistar salvation ale dostac ten model nie wydajac 500 pln to jest problem, wiec chyba zdecyduje sie na kayano 15 , mam nadzieje, ze dorownaja adidasom.

Mi się udało kupić kilka dni temu nowe adistar salvation za 300zł już z przesyłką;)
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

jimmy pisze:Depesz przez chwilę widziałem Twojego drugiego posta ale gdzieś zniknął

..bo go usunąłem, chciałem go napisać trochę inaczej :usmiech:
Jeśli chodzi o rozmiar to nie wiem czy czytałeś ten artykuł. Tam jest fajnie wszystko opisane. A jeśli czytałeś to mniej więcej wiesz co i jak.
Ja swoje buty kupiłem dokładnie o numer większe niż takie do chodzenia na codzień. Z początku wydawały mi się za duże i nawet miałem je wymienić na mniejsze ale to tylko takie początkowe uczucie. Gdy zacząłem w nich biegać to zrozumiałem dlaczego tak ma być. Żadnych obtarć a noga cały czas stabilna. Bo o to też chodzi, żeby palce z przodu miały trochę miejsca ale żeby też but nie był aż tak duży, by pięta Ci chodziła.
Myślę, że w Łodzi, tak dużym mieście na pewno jest trochę sklepów z butami do biegania. Ważne, żebyś miał buta wcześniej na nodze. Na ślepo nie kupuj.
Te Adidasy fajne są i dobre. Nie zbankrutujesz jak do nich dołożysz :oczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert W.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:59:01

Nieprzeczytany post

Jeśli chcesz kupić te buty, zajrzyj do Decathlonu. Ja je tam kupiłem za 249 zł. Wprawdzie ta promocyjna cena miała się zakończyć z końcem maja. Ale jak ostatnio byłem w tym sklepie, to nie wróciła ona do pierwotnej wysokości 319 zł.
Pozdrawiam,
Robert
Obrazek
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O prosze, prawie przegapilem posta z pytaniem o mojego buta :)

To dobry model, odrobine bardziej twardy spod niz poprzednik. Zystkal za to na stabilnosci i trwalosci. Wiele razy w nim biegalem, moge polecic jako neutralny but treningowy.

http://bartiedesign.com/blog/index.php?id=9
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No dobra Panowie, zdecydowałem że kupię te buty, bo naprawdę mi podpasowały. Tylko muszę je jeszcze raz przymierzyć, bo nie wiem czy wziąść o 0,5cm większe od tych do chodzenia czy o centymetr. Do Decathlonów mam kawałek, ale będzie w Łodzi nieługo otwarcie tylko nie wiadomo kiedy i czy warto czekać, czy zamawiać na allegro. Mam zagwozdkę :)
jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trochę to trwało ale buty kupione, oczywiście Adidas response cushion 18. Po kolejnych długich przymiarkach w sklepie zdecydowałem się na rozmiar 45 i 1/3, czyli 29cm. W rozmiarze 28,5cm podczas przebieżki po sklepie czułem że palec dotyka do końca buta, a chyba tak nie powinno być.(w tenisa grałem w butach adidasa o rozmiarze 28,5cm i były tak raczej dopasowane, napewno nie było żadnego luzu na palce,a na codzień chodze w butach nike 28cm). Mam nadzieję, że responsy nie będą za duże. Jutro czeka mnie pierwszy trening, więc bedę wiedział coś więcej. A tak w ogóle buciki kupiłem w interpsorcie za 239zł, więc chyba nieźle, szczegołnie że jak przymierzałem je pierwszy raz to kosztowały 369zł :) (jeszcze dla przykładu supernova glide 2 są za 309zł, więc dobrą wyprzedaż dał intersport na wakacje). Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

bartie pisze:O prosze, prawie przegapilem posta z pytaniem o mojego buta :)

To dobry model, odrobine bardziej twardy spod niz poprzednik. Zystkal za to na stabilnosci i trwalosci. Wiele razy w nim biegalem, moge polecic jako neutralny but treningowy.

http://bartiedesign.com/blog/index.php?id=9
Sorki za pytanie jeśli czegoś nie doczytałem, ale jestem ciekaw w jakim zakresie odpowiadasz za dany but. Czy projektujesz wszystko (podeszwa, wkładka, decydujesz o rozmieszczeniu "adidasowskich systemów", itp.), czy tylko za zewnętrzną (wizualną) część buta?
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Kontakt:

Nieprzeczytany post

projektuje buta od podstaw w calosci, jedynie FORMOTION jest uzywany przez kilka sesonow.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Teraz to musztarda po obiedzie, ale jak już kupiłeś to nie powinieneś być zawiedziony. Sam biegam dokładnie w takich i jestem z nich bardzo zadowolony. Jedyny mój błąd polega na tym, że powinienem wybrać ciut większe. Przebiegłem w nich maraton i stopa jednak spuchła, a przez to zrobiło się ciasno przy palcach (na zbiegach szczególnie).
Sam sporo ważę jak na biegacza (85kg) i mogę potwierdzić słowa tego co je projektował. Kawał dobrej roboty - bez wazeliny i reklamy. Nie mam porównania z innymi Adidasami, ale już z innymi markami tak. Zdecydowanie najlepiej "opatulają" stopę i stabilnie się w nich biegnie. Dokładnie czuję jak stopa przetacza się po podłożu. Znowu poczekam na jakieś zimowe wyprzedaże, gdyż mnie udało się go wyrwać w zeszłym roku za jakieś 149 zł :spoczko: Może i teraz spotka mnie szczęście hehe.

Powodzenia w treningach
jimmy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No więc tak panowie. Trochę już pobiegałem w bucikach i potwierdzam że wrażenia bardzo pozytywne. Co najważniejsze wybrałem właściwy rozmiar z czego się bardzo cieszę bo to moje pierwsze buty biegowe i się na tym kompletnie nie znałem a jednak udało się :hej: Biega się w nich bardzo dobrze, świetnie leżą na nodze, bardzo wygodne. Bartie kawał dobrej roboty :taktak: No i muszę się pochwalić że już na pierwszym takim poważniejszym treningu przebiegłem w nich 30 minut biegu (ok 5km). A pomyśleć, że miałem zaczynać plan treningowy który mnie do tego przygotuje :bleble:
Jeszcze taki mały OT. Mianowicie posiadam koszulkę adidasa jakąś z climacool. Jaki powinien być efekt po treningu w takiej odzieży. Skóra powinna być sucha a koszulka mokra czy jak? I czy taka koszulka powinna być dopasowana do ciała czy może być trochę luźniejsza żeby najlepiej spełniała swoją funkcję? Bo jednak trochę mokry byłem jak ją zdjąłem, a koszulka była spocona najbardziej w tych miejscach gdzie są takie specjalne wstawki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ