Pomocy!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Kuba93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na początek: przepraszam, że piszę to tutaj. Wiem, że to nie jest forum od takich spraw, ale do Was mam największe zaufanie w kwestii sportu i jestem pewien, że ktoś z Was może mi coś doradzić.

Otóż tak: mam całkiem dobrze rozbudowane mięśnie brzucha, codziennie wieczorem robię 500 "brzuszków" i nie czuję się zmęczony. Kiedy ich dotykam palcem, czuję tę tzw. "skałę". Jednakże aby wdrożyć w nie palucha, muszę przebić się przez kilkucentymetrową warstwę tłuszczu. Mam go sporo na brzuchu i nie znika on mimo biegania i ww. ćwiczeń. Gdybym się tego pozbył, byłby piękny kaloryfer. Co robić?
PKO
mikistal
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:36:52

Nieprzeczytany post

Kup sobie pas neoprenowy i w nim biegaj:)
Jestem szczesliwym ojcem Kacperka:* 8.11.2010r
10km-36:27-2011r
21,097km-1:29:25-2011r
5km-17:39-2011r
42,195km-3:36:52-2011r
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

napisz cos wiecej o sobie. Napisz tez ile lat zbierales ta warstwe tluszczu. Mysle, ze nie pojawila sie tak nagle.

Co to znaczy, ze nie znika mimo cwiczen i biegania?
Ile razy w tygodniu biegasz jak wygladaj trningi?

Napisz wszystko dokladnie. Bo poki co nikt z nas nie jest jasnowidzem
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
Kuba93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tłuszcz odkłada się odkąd pamiętam, w dzieciństwie byłem raczej otyły. Później trochę się to rozłożyło po ciele, ale nadal nie była to odpowiednia sylwetka. Zacząłem biegać w kwietniu '09. Od biegania schudłem kilka kilogramów. Nie miałem żadnego planu, biegałem ok. 5 razy w tygodniu po 5 km. Od niedawna realizuję plan treningowy "Siła i wytrzymałość" i raczej nie chciałbym go zmieniać, bo doskonale się sprawdza (trenuję Muay Thai i odkąd zacząłem ten plan, treningi są dla mnie sporo łatwiejsze). Zaintrygowała mnie ta wzmianka o pasie neoprenowym. Jest sens go kupować, może mi on pomóc?
Aha, jeśli chodzi o dietę, to raczej nie mam żadnych zasad. Jem wszystko, nigdy nie miałem tak silnej woli, by odmówić sobie ulubionej potrawy. Słodycze jem rzadko. Ćwiczę też na siłowni i martwię się, czy dieta odchudzająca nie zatrzymałaby przyrostu masy mięśniowej.
"Mamy za duże tempo,
Nie sprostamy zakrętom,
Dla jednych śmierć to łaska, dla nas to ostateczność!"
swiatlo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Twoja dieta wedlug mnie jest w tym dobra, ze jeszcze wszystko i dostarczasz organizmowi wszystko - nie brakuje mu nieczego :)

sam taka diete mam, o ile mozna to nazwac dieta, a jestem szczuply. po prostu taka juz masz budowe :) takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
Erelen
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kuba93 pisze:(trenuję Muay Thai i odkąd zacząłem ten plan, treningi są dla mnie sporo łatwiejsze)
Witam kolegę ćwiczącego to samo co ja :) Odnośnie diety, ile godzin przed snem jesz ostatni posiłek? O której? Musisz pamiętać, że jeśli jesz już późno, a niedługo potem idziesz spać, to metabolizm działa wolniej i odkłada warstwę tłuszczu.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika
Kuba93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozdro, Erelen.
Cóż, zdarza się, że jem tuż przed snem. Właściwie to zdarzało się, bo od dziś postanowiłem nie jeść po 20:00. Zamieniłem też brzuszki na 6 Weidera, znacznie bardziej odczuwam "trening". Jednak prosiłbym też o jakieś rady odnośnie tego pasu neoprenowego.
"Mamy za duże tempo,
Nie sprostamy zakrętom,
swiatlo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

6 wiedera to ci zrobi rzezbe ( ale jak bedziesz mial zrobic normalne brzuchy to sie usrasz:) ) bo to nie cwiczysz pelnych brzuchow tylko zamulasz miesnie stalym napinaniem. rob juz lepiej normalne brzuchy = rzezba + sprawnosc.
Awatar użytkownika
Erelen
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem A6W nie jest złe. Powiedzmy sobie szczerze, na plaży każdy chce się pochwalić płaskim brzuszkiem. Więc A6W raz do roku moim zdaniem nikomu nie zaszkodzi ;)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

A moim zdaniem to prawdopodobnie mało intensywnie ćwiczysz, lepiej zrobić 3 razy 40 sztuk dość żwawo aniżeli 500 wolno. Ja przez miesiąc takiego 4 razy w tyg 2 rzy po 40 i do tego jeszcze inne ćwiczenia intensywniejsze i krótkie zszedłem z 15 procent do 10 % tłuszczu na brzuchu
R.S.
Awatar użytkownika
Kuba93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o brzuszki, to robiłem je w dosyć szybkim tempie. Ale nie czułem takiego zmęczenia jak po A6W.
Dzięki wszystkim za rady. Postanowiłem, że przez ten miesiąc wypróbuję nowe ćwiczenia i dietę i w razie braku efektów znowu się odezwę. Jeszcze raz dzięki.
"Mamy za duże tempo,
Nie sprostamy zakrętom,
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ