pytanie do pronatorów

tomeks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Krótkie pytanie o rekomendację butów – muszę kupić buty dla średniego pronatora i zastanawiam się nad wyborem jednej z poniższych opcji:
Asics 2150,
Saucony Guide 3,
Brooks Adrenaline 10,
Adidas Supernova Sequence.

Jestem dość dużym gościem 193cm/94kg, do tej pory biegam w Adidas Adistar Control 5 (genialna amortyzacja, ale jednak buty z grupy control zbyt mocno ograniczają naturalną swobodę ruchu stopy). Biegam ok. 40 km tygodniowo w proporcjach 60% las, 40% asfalt.

Co proponujecie? Może jeszcze inne sprawdzone opcje?
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Asics 2150 na razie sobie odpuść, bo jeśli przecierają się tak szybko jak 2140 to nie warto wydawać na nie kasy. To nowy model i lepiej poczekać jak się sprawdzi. Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup?
tomeks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do kwoty to nie mam tu konkretnych ograniczeń, w zasadzie bardziej liczy się dobry wybór i komfort użytkowania niż cena, wychodzę z założenia, że za dobry produkt trzeba dobrze zapłacić. Nota bene, jeśli nie wydam tych pieniędzy na buty to za chwilę wydam je na lekarza (w tym zakresie poczyniłem niestety pewne wydatki ....)
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Skoro Ci stopa w Adidasach dobrze leży to weź Adidas.
Linii Control już nie robią (poza Response) - jest Adistar Salvation.
Ale Adistar Control nie był tak mocno kontrolującym stopę butem jak mówisz - kształt podeszwy miał całkiem nieźle wyprofilowany. Choć może Salvation kontroluje mocniej, nie przyglądałem się.
pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ