Krótkie pytanie o rekomendację butów – muszę kupić buty dla średniego pronatora i zastanawiam się nad wyborem jednej z poniższych opcji:
Asics 2150,
Saucony Guide 3,
Brooks Adrenaline 10,
Adidas Supernova Sequence.
Jestem dość dużym gościem 193cm/94kg, do tej pory biegam w Adidas Adistar Control 5 (genialna amortyzacja, ale jednak buty z grupy control zbyt mocno ograniczają naturalną swobodę ruchu stopy). Biegam ok. 40 km tygodniowo w proporcjach 60% las, 40% asfalt.
Co proponujecie? Może jeszcze inne sprawdzone opcje?
pytanie do pronatorów
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Asics 2150 na razie sobie odpuść, bo jeśli przecierają się tak szybko jak 2140 to nie warto wydawać na nie kasy. To nowy model i lepiej poczekać jak się sprawdzi. Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup?
-
- Rozgrzewający Się
Co do kwoty to nie mam tu konkretnych ograniczeń, w zasadzie bardziej liczy się dobry wybór i komfort użytkowania niż cena, wychodzę z założenia, że za dobry produkt trzeba dobrze zapłacić. Nota bene, jeśli nie wydam tych pieniędzy na buty to za chwilę wydam je na lekarza (w tym zakresie poczyniłem niestety pewne wydatki ....)
- Stary Wyga
Skoro Ci stopa w Adidasach dobrze leży to weź Adidas.
Linii Control już nie robią (poza Response) - jest Adistar Salvation.
Ale Adistar Control nie był tak mocno kontrolującym stopę butem jak mówisz - kształt podeszwy miał całkiem nieźle wyprofilowany. Choć może Salvation kontroluje mocniej, nie przyglądałem się.
Linii Control już nie robią (poza Response) - jest Adistar Salvation.
Ale Adistar Control nie był tak mocno kontrolującym stopę butem jak mówisz - kształt podeszwy miał całkiem nieźle wyprofilowany. Choć może Salvation kontroluje mocniej, nie przyglądałem się.
pozdrawiam