Doradźcie ;)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
VXR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Jestem 'powiedzmy' nowym użytkownikiem na forum, mam na imię Robert, mam 16lat..

Od małego kochałem biegać... a od roku biegam w miarę regularnie (od stycznia w miarę możliwości każdego dnia kiedy mogę/warunki pozwalają)

Kiedyś interesowałem się krótkimi i średnimi dystansami (od 100m do 800m) - byłem na ciut gorszym poziomie niż moi koledzy którzy trenowali regularnie w klubach, jednak od przeszło roku pokochałem dłuższe dystanse, i właśnie je teraz chciałbym zacząć trenować.. Poważnie myślę o dwóch dystansach - jednym - jeszcze niedawno moim ulubionym - 10km, jednak - teraz cały czas myślę o półmaratonie. Miałem kilka razy wybiegania dłuższe niż dystans półmaratonu, więc wiem że jakoś bym pobiegł.. :hej:

To chyba tyle o sobie, przechodzę do sedna.
Jaki plan byście mi polecili?
Czy półmaraton to na początek za dużo?
Lepiej 10km?

Trochę czytałem o tych planach i wydaje mi się że i nawet byłbym w stanie przebrnąć przez plan szkoły USA do półmaratonu :bum: :bum:

ps, co do życiówek - nie sprawdzałem w ile na maxa bym pobiegł :nienie:

pss, co do mojej motywacji - powiem tak - styczeń, temp -17, śnieg po kolana - biegałem po parenaście km.
Kocham biegać, sprawia mi to dużą radość, więc raczej się nie złamię :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapisz sie do klubu!
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
VXR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Myślałem o tym..
Jednak gdy się zapiszę do klubu to będę musiał chodzić na treningi w określonych dniach i o określonej porze.

A ja mam to do siebie że biegam o różnych porach [zależy jak wracam do domu ze szkoły, od zmęczenia itp] - czasami o 16, a nieraz o 20 nawet.. No a poza tym, niekiedy mam jakieś dziwne 'bóle głowy', przy których każdy podskok czy trucht od razu wywołuje niesamowity ból - a co dopiero bieganie.. Tak - byłem kiedyś u neurologa z tym i nic nie wykazano.. :ojoj:

Dlatego mimo wszystko wolałbym zachować swoją 'niezależność'...

Klub to 'ostateczna ostateczność' w moim przypadku :oczko:
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Bóle głowy mogą wynikać z stresu.

Do klubu zapisz się. Przecież możesz sam trenować i raz na jakiś czas pojawiać się na trenigach.
Trener też człowiek, zrozumie.
VXR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli najprostszym sposobem będzie zapisanie się do klubu...

ps, czyli w moim przypadku realizowanie samemu planu z bieganie.pl jest nieopłacalne?
nikt tak nie trenuje?
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

VXR pisze:Czyli najprostszym sposobem będzie zapisanie się do klubu...

ps, czyli w moim przypadku realizowanie samemu planu z bieganie.pl jest nieopłacalne?
nikt tak nie trenuje?
Trener mi wizje i poprzez rozmowe z nim ustali plan dla CIEBIE, plan to będzie jeden ciąg.
Istnieje możliwość, że odpuści mocne treningi na krótkie dystanse a będzie tworzył z Ciebie maszynę biegową na długie dystanse i w przyszłości na maraton.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ