Spalacze tłuszczu.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi, jednak nic jednoznacznego nie znalazłem...
Co myślicie o używaniu "Spalaczy tłuszczu" jako dodatek do regularnych treningów?
Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jakich produktów używacie/używaliście?
Czy one faktycznie działają?
Pozdrawiam,
Tomcio:)
Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi, jednak nic jednoznacznego nie znalazłem...
Co myślicie o używaniu "Spalaczy tłuszczu" jako dodatek do regularnych treningów?
Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jakich produktów używacie/używaliście?
Czy one faktycznie działają?
Pozdrawiam,
Tomcio:)
Pozdrawiam
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
Jesli działaja to tylko na zasadzie placebo.Opieraja sie one glownie na l-karnitynie cytat z wiki- Mimo, że L-karnityna jest sprzedawana jako spalacz tłuszczu, nie ma naukowych dowodów na to, że faktycznie jest nim.Po drugie organizm nie przyswaja l-karnityny z zewnatrz.Jesli zalezy ci na zrzuceniu wagi to tak jak mówi J.Skarzynski tylko wysilek fizyczny i odpoiwiednia dieta-proste.Lepiej słuchać ludzi którzy sie na tym znaja niz sprzedawców.
-
- Rozgrzewający Się
Co sądzicie o takim spalaczu (na razie bez nazwy).
Opis:
Powoduje rozpad tłuszczu aż na 3 sposoby:
- Podnosi dostępność tłuszczy jako źródła energii
- Działa hamująco na produkcje i magazynowanie tłuszczu
- Transportuje tłuszcz do mięśni, by mógł zostać użyty jako energia
Skład:
witamina B6 22 mg
comprising of green tea extract
l-phenylalanine
l-tyrozyna
kofeina (290mg)
cayenne pepper
ginger powder
kelp
theobromine HCL
?
Opis:
Powoduje rozpad tłuszczu aż na 3 sposoby:
- Podnosi dostępność tłuszczy jako źródła energii
- Działa hamująco na produkcje i magazynowanie tłuszczu
- Transportuje tłuszcz do mięśni, by mógł zostać użyty jako energia
Skład:
witamina B6 22 mg
comprising of green tea extract
l-phenylalanine
l-tyrozyna
kofeina (290mg)
cayenne pepper
ginger powder
kelp
theobromine HCL
?
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Dymatize Dyma-Burn xtreme takie same dno jak inne, do tych suplementów mam dystans dużo jest wypadków rozregulowana serducha, spalacze to nie spalacze tylko "podwyższacze" termo-genezy i ogólnie metabolizmu, co za tym idzie tętna i takich tam innych, ja nie jestem przekonany że te preparaty cokolwiek pomagają nie szkodząc, z tym że ten burner to szajs podpowiada mi to skład i cena...
pozdro
ps. główne składniki to kofeina i Theobromine HCL to dwa alkaloidy, kelp to algi, green tea to zielona herbata, dwa aminokwasy, witamina b6, pieprz i imbir...
pozdro
ps. główne składniki to kofeina i Theobromine HCL to dwa alkaloidy, kelp to algi, green tea to zielona herbata, dwa aminokwasy, witamina b6, pieprz i imbir...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- ContactLost
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58:01
A nie wystarczy wam po prostu pół godziny przed treningiem wypić czerwonej herbaty?
http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona
http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona
2. Amerykanie nazywają Pu-Erh "niszczycielem tłuszczu". Nazwa ta dokładnie określa działanie Pu-Erh. Badania prowadzone z kolei w paryskiej klinice niezbicie dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie tę herbatę w ciągu miesiąca straciło 3,2-10,8 kg. Interesujące jest to, że utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Jednak znacznie ważniejszy jest fakt, że spadek wagi się utrzymywał. Można więc tu mówić niejako o naturalnym sposobie odchudzania. Czerwona herbata atakuje bowiem jedynie zbędne pokłady tłuszczu w naszym organizmie.
about.me
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila
@: majkel.w@gmail.com
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila
- Aia
- Dyskutant
UroczeContactLost pisze:A nie wystarczy wam po prostu pół godziny przed treningiem wypić czerwonej herbaty?
http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona2. Amerykanie nazywają Pu-Erh "niszczycielem tłuszczu". Nazwa ta dokładnie określa działanie Pu-Erh. Badania prowadzone z kolei w paryskiej klinice niezbicie dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie tę herbatę w ciągu miesiąca straciło 3,2-10,8 kg. Interesujące jest to, że utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Jednak znacznie ważniejszy jest fakt, że spadek wagi się utrzymywał. Można więc tu mówić niejako o naturalnym sposobie odchudzania. Czerwona herbata atakuje bowiem jedynie zbędne pokłady tłuszczu w naszym organizmie.
Piję Pu-Erh od bardzo dawna, bo ją lubię i jest generalnie "zdrowsza" od czarnej, ale jakoś opisanych wyżej dobrodziejstw z tego tytułu nie zaznałam Nie chcę nikogo urazić, ale badania amerykańskich ekspertów nader często nie spełniają naukowych standardów i nijak się mają do rzeczywistości. Tak też chyba jest i w tym przypadku. Dobry marketing, jaki jest robiony tej herbacie od kilku bez mała lat przyczynił się do tego, że faktycznie zaczęła się pojawiać i w polskim przemyśle zielarskim jako doskonały "odchudzacz". Włożyłabym to jednak między bajki . Samo jej picie na pewno nas nie wyszczupli. Co innego włączenie jej do zdrowej, zbilansowanej diety, w tej konfiguracji może zdziałać cuda
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...
- ContactLost
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58:01
Wiadomo, że samą herbatą cudów nie uczynisz i wiadomo też, że to lekko naciągane ale mimo wszystko pewne fakty potwierdzają to co tam napisane. Np. ja zanim zacząłem biegać piłem 4 filiżanki pu-erh dziennie i przez miesiąc ubyło mi około 2kg nie zmieniając w ogóle trybu życia. Teraz pije ją trochę rzadziej bo biegam i przerzuciłem się częściowo na mleko ale mimo wszystko odczułem jej działanie na własnej skórze.
about.me
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Masz kaskę to kupuj, drenaż kieszeni jest potrzebny do utrzymania równowagi na rynku, ktoś sprzedaje ktoś kupuje i wszyscy mają się dobrze :D ^_^00jan pisze:Co sądzisz o produkcie aqua slim?
-
- Rozgrzewający Się
-
- Zaprawiony W Bojach
Pytanie co będzie jak przestaną to używać. Całe życie tego się nie da brać, a oszukiwany organizm prędzej czy później się o swoje upomni.trinity pisze:U mnie w pracy wiele dziewczyn używa Aqua Slim i chudnie. Kilkanaście osób straciło po kilka kilogramów.
Nawet jeśli to zbiorowa halucynacja to mi się podoba i zaczęłam stosować kilka dni temu.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
he he dobrze to ująłeś, układ nerwowy autonomiczny ma swoje zadania i one dążą do równowagi, nie da się ich oszukać niestety, nie mamy nad tym kontroli, jeżeli takową byśmy mieli nie przeżylibyśmy nawet miesiąca...ruh hożuf pisze:Pytanie co będzie jak przestaną to używać. Całe życie tego się nie da brać, a oszukiwany organizm prędzej czy później się o swoje upomni.trinity pisze:U mnie w pracy wiele dziewczyn używa Aqua Slim i chudnie. Kilkanaście osób straciło po kilka kilogramów.
Nawet jeśli to zbiorowa halucynacja to mi się podoba i zaczęłam stosować kilka dni temu.