Podepnę się pod posta kolegi. Za 1,5 roku mam egzamin sprawnościowy od którego de fakto zależy moja przyszłość. Jedną z konkurencji w owym egzaminie jest bieg na 1 km. Przez całą moją kadencję amatorsko biegową było 3 km. Problem w tym że nigdy nie biegałem 1km.
Mam zamiar przez te 1,5 roku zrobić 3 (jak sie uda 4) cykle treningowe aby uzyskać jak najlepszy wynik. Każdy cykl oddzielić 1 miesięczną przerwą. Interesuje mnie jak najlepszy wynik, a kosmosem było by zejście poniżej 3 minut. Zdaję sobie również sprawę że podczas szybkiego biegu angażuje się więcej mięśni. Dlatego postanowiłem wzmacniać mięśnie brzucha, nóg oraz barków.
Zapewne wiele osób które odwiedza forum, schodzi poniżej 3 minut na 1km podczas biegów długodystansowych

. Jak tylko ułożę sobie plan (na podstawie planu ze strony bieganie.pl na 1km) to się pochwale.
Na koniec dodam kilka słów o sobie. Mam 21 lat, jestem studentem polibudy we wrocku, biegam sobie truchciki od około 2, 5 lat po ok 1h. Na koniec mam pytanie czy jest realne zejście poniżej 3minut na 1km? jak obecnie moje czasy kręcą się ok 3.30. Jak na razie dla mnie to przepaść

. Pozdrawiam Rapek.