Witam
Zwracam sie z prośbą do bardziej doświadczonych kolegów biegaczy, po krótce zamierzam wystratować w 8 Biegu Skawina 15 maja zostało jakies 6 tygodni z kawałkeim i w związku z tym poszukuje jakis fajnych planów treningu(ostatni start na 8km czas 40:57) fajnie było by 10km w skawinie pobiec koło 50-55 minut, wiem ze jest mnustwo planów itp. ale okres 6 tygodni to nie wiele choc zaznaczam ze regularnie biegam juz jakis czas i pierwsze starty mam za soba. Może ktos z was podobnie sie przygotowywał w 6 tygodniu, z góry dzieki za wszystkie rady.
8 Bieg Skawina Trening
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Fladra
- Zaprawiony W Bojach
Hej,
Napisz coś wiecej o swoim dotychczasowym bieganiu, jak czesto biegasz jakie dystanse. Co oznacza,ze biegasz regularnie (3,4,5 razy w tygodniu?). Ja tam ekspertem nie jestem ale może innym pozwoli okreslic lepiej trening dla Ciebie.
Biegłeś już kiedyś 10 km? Jesli tak to jaki miałes czas?
Napisz coś wiecej o swoim dotychczasowym bieganiu, jak czesto biegasz jakie dystanse. Co oznacza,ze biegasz regularnie (3,4,5 razy w tygodniu?). Ja tam ekspertem nie jestem ale może innym pozwoli okreslic lepiej trening dla Ciebie.
Biegłeś już kiedyś 10 km? Jesli tak to jaki miałes czas?
Biegam bo Lubię Kraków
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dzieki za odpowiedz wiec nie bede przedłużał: Regularne bieganie od 3 miesiecy wczesniej sporadycznie raz w tygodniu wychodziłem sie poruszac. W lutym tak z ciekawości pobiegłem bieg Rogatego Rancza koło krakowa trudna trasa 8,15km w tym 4,4 pod góre typowy przełaj w lesie czas bez rewelacji 52:13 ale naprawde ciezki bieg od tego biegania wziołem sie regularnie za siebie 2-3 razy w tygodniu staram sie pracowac(biegi w terenie tempówki rozbiegania podbiegi itp.) Jezeli czas pozwala dochodzi do tego rower szosowy 20-25km(teraz dzien długi kilometraz napewno sie wydłuzy) tygodniowo na treningach raczej nei przekraczam dystansu 12-15 kilometrów zazwyczaj jest to 8-10 ostatni test na 8km 40 :57 tetno dosyc wysoki 175-184 zakres ale po biegiu uczucie siły jeszce było wiec do dyszki spokojnie sie mogłbym przystawić. Bieganie 10-15 kilometró nie sprawia mi wieksze go problemu spokojnie wybiegam ten dystans dlatego wybrałem bieg na 10 w skawinie. Ale niestety pomysły mi sie juz koncza na trenig i dobra rada lub okres przygotowawczy mile widziany
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Tu masz 5 tygodniowy trening. Taka moja propozycja.
Realizowałem to przed 11 listopada ale zachorowałem i nie dowiedziałem się jakie są rezultaty tego treningu ale możesz spróbować.

Krzysiek
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dzieki za podpowiedz wciaz czekam na kolejne rady lub propozycje, kazde info na miare złota 

-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja juz debiut mam za soba wiec spoko ale teraz juz trzeba stawiac cele coraz wyzej debiut nie tak straszny wiec głowa do góry i bedzie dobrze