IX Cracovia Maraton 2010

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

własnie się zapisałem ale nie jestem pewien czy skutecznie - wypełniłem formularz, dałem "zapisz" i na górze strony pojawiły się jakieś dziwne napisy i tyle... też tak mieliście?
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
New Balance but biegowy
nifares69
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja debiut miałem w Poznaniu 2009,teraz chcę pobiec Dębno i Kraków ,później Warszawa i Wrocław duże odstępy nie są i też nie wiem czy dam radę.Bardziej boję sie pierwszych 2 maratonów,bo kontuzja wybiła mnie z rytmu treningowego,napewno nie pobiegnę w tempie jakim zakładałem.Kraków mam zamiar tylko"zaliczyc" potraktuje go jako trening WB.Dodam tylko ,że po maratonie w Poznaniu pierwsze dwa dni czułem duży ból,ale w czwartek juz zaliczyłem trening,a w niedziele zawody na 10km w Żorach,czułem sie nieźle,więc takie założenie ,że polecę po dwoch tygodniach w Krakowie.
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]Obrazek[/url]
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:własnie się zapisałem ale nie jestem pewien czy skutecznie - wypełniłem formularz, dałem "zapisz" i na górze strony pojawiły się jakieś dziwne napisy i tyle... też tak mieliście?
Nie przypominam sobie takiej sytuacji,ale na listę opłaconych trafiłem po dłuższym czasie.
poker
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Mam zamiar pierwszy raz wystartować w Krakowskim maratonie :usmiech: , chciałbym uzyskać jakieś informacje odnośnie tego maratonu (od strony zawodnika), czego mogę się tam spodziewać, na co zwrócić uwagę ogólnie wszystko co mogło by mi być pomocne w tym starcie :hejhej:
Pozdrawiam i czekam na odp
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

poker pisze:Witam
Mam zamiar pierwszy raz wystartować w Krakowskim maratonie :usmiech: , chciałbym uzyskać jakieś informacje odnośnie tego maratonu (od strony zawodnika), czego mogę się tam spodziewać, na co zwrócić uwagę ogólnie wszystko co mogło by mi być pomocne w tym starcie :hejhej:
Pozdrawiam i czekam na odp
A biegłes juz jakis maraton?
poker
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeszcze nie :hej: ale mam nadzieje że po tym jakoś poleci:)
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

poker przedewszystkim nie startuj zbyt mocno,biegnij nieco wolniej niz na trenigach robisz biegi ciągłe,w miarę czasu wyczujesz kiedy przyspieszyc,nie daj się poniesc emocją,to duży dystans-pamiętaj o tym.Z tego co słyszałem to dosc płaska trasa więc dobra na debiut.Powodzenia.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

to ja tylko powiem, że z doświadczenia... wszyscy wymiękają tak gdzieś od bulwarów wiślanych w drodze powrotnej - czyli ok. 30 km... - warto tam dobiec w dobrej kondycji - choćby po to by poczuć ten fun jaki miałem ja - biegnąc zaledwie na 04:05:00, że na tych ostatnich 12 km... wyprzedziłem jakieś 500 osób biegnąc zaledwie tym samym tempem co poprzednie 30 km... - to oznacza mijanie jednej osoby średnio co 12 sekund... - to na prawdę dodaje skrzydeł... nawet takiemu wolnemu truchtaczowi jak mi...

Co do reszty - wszystko zależy od pogody, jak będzie padać... nie zapomnij o plastrach na sutki, koszulce syntetycznej.. itd... ale to takie oczywiste oczywistości niezależne od miejsca startu,

jak będzie słońce - to zależy od twojego tempa, ale lepiej nie zapomnieć o czapeczce z daszkiem... no i pić małymi łyczkami od samego początku...

ale to też takie oczywiste oczywistości.. ;-) może masz po prostu jakieś konkretne pytania.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
aogro
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do wszystkich którzy zamiezaja biec w Krakowie. ile kilometrów robicie srednio w tygodniu? I na jaki wynik zamierzacie biec?
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pierwszy maraton, w jakim będę startował ... i pewnie potem sobie dam na wstrzymanie z maratonami. Biegam 50+ km tygodniowo, mam nadzieję pobiec poniżej 4 godzin, a chciałbym w okolicach 3:45.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja również robię około 50 km tygodniowo. Też to mój pierwszy maraton. Chcę pobiec poniżej 4:30, a czas idealny to 4:15.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Pierwszy maraton, w jakim będę startował ... i pewnie potem sobie dam na wstrzymanie z maratonami. Biegam 50+ km tygodniowo, mam nadzieję pobiec poniżej 4 godzin, a chciałbym w okolicach 3:45.
To może być, że pobiegniemy dość blisko siebie ;) Choć swoje możliwości zweryfikuję już dwa tygodnie wcześniej w Dębnie :hahaha: Oby tylko pogoda dopisała.
nifares69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
PATATAJEC pisze:Pierwszy maraton, w jakim będę startował ... i pewnie potem sobie dam na wstrzymanie z maratonami. Biegam 50+ km tygodniowo, mam nadzieję pobiec poniżej 4 godzin, a chciałbym w okolicach 3:45.
To może być, że pobiegniemy dość blisko siebie ;) Choć swoje możliwości zweryfikuję już dwa tygodnie wcześniej w Dębnie :hahaha: Oby tylko pogoda dopisała.
ArturS Kraków raczej pobiegnij wolniej,to tylko dwa tygodnie na odpoczynek po Dębnie,ja tak mam zamiar zrobic,a na jesień podobnie,Warszawa i Wrocław do zdobycia :lalala:
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sumie racja ;) Nie wiadomo jeszcze jak będę się czuł po Dębnie. Po Paprocanach nic mi nie dolegało, ale tam pobiegłem wolniej niż na długich wybieganiach, więc szkód w organizmie nie narobiłem. Po Dębnie w normalnym tempie może być zupełnie inaczej :zero:
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja teraz biegam 50-70 km tygodniowo, w tym roku prawie 600 km w nogach. Fajnie jakby się udało w 4 godzinach zmieścić. Mam zaliczone 2 maratony i wiem, że to nie to samo co 2 dystanse półmaratonu. Przed pierwszym maratonem kozaczylem, że zrobię 3:45, może 3:30, myslałem, że skoro w "połówce" mam 1:43 to maraton spokojnie w te 3:45 zrobię... niestety, rzeczywistość okazała się bardzo brutalna... ten dystans uczy pokory...
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
ODPOWIEDZ