Kolejna po prośbie. Patrząc na ilość wątków, pewnie macie szerze dość powtarzających się pytań.
Ale ja się całkiem dobrze przygotowałam i liczę na Waszą wiedzę w ewentualnej korekcie mojego wyboru.
Bieganie jest dla mnie elementem treningu fitnessowego i lekkiego siłowego. Biegam głównie na bieżni (być może wiosną również w terenie - podłoże twarde i miękkie). Treningi na bieżni albo interwałowe, albo dosyć intensywne aerobowe. Tygodniowo przebiegam ok. 50 km - 60 km.
Jestem po analizie stopy i techniki biegania. Stopa neutralna, układ stóp na bieżni taki, że lewa z lekką pronacją, prawa neutral. Pronacja lewej stopy pewnie wynika z lekkiej dysfunkcji więzadła kolana.
Kluczowe staje się więc ochrona kolana i ogólna poprawa komfortu treningów.
Na koniec moja waga utrzymywana miedzy 55 - 58 kg.
Początkowo myślałam o Ascis Gel-Kayano, ale naczytałam się testów np. tutaj i to na czym mi najbardziej zalezy, czyli amortyzacji wcale nie okazuje sie takie świetne ...
Pozostały mi dwa typy Nike WMNS Zoom Structure Triax+12, albo Mizuno WMNS Wave Nexus 2.
Nike znam doskonale z butów do innych sportów, ale Mizuno to już czarna magia ...
I reasumując ten przydługi wywód. Chcę dokonać dobrego wyboru. Pewnie nie będzie najlepszy, bo ten rodzi się w bólach doświadczeń

pomożecie?
pozdrawiam