szukam porady dietetyka i ułożenia diety
-
- Rozgrzewający Się
Witam
chcę przygotować się do maratonu poznańskiego ale mam problem z nadwagą. Byłem na badaniach u dietetyka i po badaniu komputerowym wyszło mi że ma 11 kg nadwagi. Szukam porady dietetyka i ułożenia odpowiedniej diety aby schudnąć. proszę o pomoc i pozdrawiam
chcę przygotować się do maratonu poznańskiego ale mam problem z nadwagą. Byłem na badaniach u dietetyka i po badaniu komputerowym wyszło mi że ma 11 kg nadwagi. Szukam porady dietetyka i ułożenia odpowiedniej diety aby schudnąć. proszę o pomoc i pozdrawiam
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dieta dietą, ale zacznij podejmować jakiś wysiłek fizyczny bo samą dietą nic nie zdziałasz. Proponuję zacząć od jakiegoś planu 10 tygodniowego marszobiegowego.
-
- Rozgrzewający Się
Nie polecam ci żadnej ze znanych diet, bo albo po niej schudniesz albo nie, a do poprzedniej wagi i tak możesz wrócić. Najlepiej pójść do jakiejś kliniki albo dietetyka, skoro traktujesz problem poważnie plus oczywiście trening. A skąd jesteś?
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
http://super-sylwetka.pl/diety.html
poczytaj i nie będziesz musiał żadnego dietetyka męczyć pytaniami
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Układanie posiłków to tak samo jak nauka języka na pamięć bez znajomości gramatyki i ortografii, trzeba wypracować sobie dobry nawyk żywieniowy, to daje porządną podstawę w dalszej przygodzie z żarłem.
pozdro
pozdro
-
- Zaprawiony W Bojach
F@E, nie wiem czy "ciemk" skorzysta, ale ja na pewnoF@E pisze:http://super-sylwetka.pl/diety.html

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ciekawe ile ja faktycznie mamciemk pisze:Witam

Poza tym do maratonu poznańskiego zostało ponad pół roku - te 11kg to chyba Ci poleci samo od siebie z wybieganych kilometrów

-
- Rozgrzewający Się
podczas mojej wizyty u dietetyka oprócz wyliczenia indexu BMI miałem do czynienia ze szczegółowym wywiadem i drukami obserwacyjnymi. Badanie komputerowe wykazało ilość wody w moim organiźmie, ilość tkanki mięśniowej i ilość tkanki tłuszczowej. za to zapłaciłem 100 zł. za ustawienie diety na 2 tygodnie dietetyk winszował sobie 300 zł - zrezygnowałem. Teraz poszukuję dietetyka i zasadniczo nic nie chcę za to płacić. Poza tym interesuje mnie watek związku grupy krwi z dietą. Wiem że są produkty, które mi służą i takie które niekoniecznie. Wiem, że mogę sam sobie o czymś poczytać ale nie chcę być lekarzem dla siebie. Nadal poszukuję dietetyka
pozdrawiam wszystkich
pozdrawiam wszystkich
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
^_^ super przygoda, to się nazywa krojenie kaski, może buduje dom dlatego tak drogo, jak zbuduje to może da promocje...
-
- Rozgrzewający Się
byłam u dietetyczki na wołyńskiej w poznaniu, dośc rzeczowa rozmowa, konkrety a nie pierdoły o niczym, no i nie wciska zadnych ziół, leków, odżywek. Gabinet niepozorny. Jestem zadowolona, nie naciągała na kolejne wizyty. Jadłospis na miesiąc, zmiana 1x w miesiącu. Kazała mi zrobić badania. No i jedzenie było pyszne, nawet nauczyłam się gotować!!! Tyle moge ci polecić. powodzenia
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Układanie posiłków przez dietetyka to syzyfowa robota, pacjenta trzeba nauczyć dobrze jeść ukazując mu produkty które może sobie sam krosować, i proste przełożenie zasad jakimi się powinien kierować oczywiście w danym przypadku...
pozdro
pozdro
-
- Rozgrzewający Się
gorąco polecam www.agdietetyk.pl