Pose poszukiwania ksiazki

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
zasz83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
jestem bardzo poczatkujacym biegaczem. Jednak juz dotykaja mnie bole kolan. Po badaniach podologicznych stwierdzono ze klade zbyt duzy nacis na piety podczas biegu :( Szukajac pomocy w internecie znalazlem metode dr romanova, niestety nigdzie nie moge znlezc jego ksiazki :( czy moze ktos ja gdzies widzial ???

Pozdrawiam
PKO
zasz83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie zadam pytanie inaczej :
Co uwazacie na temat tej metody ( fakt czytalem bardzo dluga dyskusje jednak prowadzana przez duzo bardziej zaawansowaych , ktorzy jak stwierdzili i tak biegaja na srodstopiu) A jak to jest z nami amatorami czy powinismy zaczynac od techniki odrazu nas rod stopiu czy jednak biegac klasycznie ( pieta -> przetoczenie ) ?? czy da sie przebiec maraton ta technika ??
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Licio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ściągnąłem sobie ze strony Romanova płytę dvd wraz małą książeczą (gdzie sa rozrysowane ćwiczenia):
http://pose-store.amazonwebstore.com/ca ... e-DVDs.htm
Mogę Ci odstąpić za połowę ceny.
Mój e-mail to: licio@poczta.onet.pl
zasz83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam juz to dvd od kolegii. Owszem cwiczenia wygladaja fajnie narazie nie moge ich przetestowac ( ciagla sprawa bolacego kolana) Chodzi mi o sama skutecznosc tej metody szczegolnie w biegach dlugo dystansowych.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pose jest strasznie ciężki, dla naprawdę ambitnych podchodzących pod siłowe bieganie. Bardziej lekkostrawne jest chi running. Książka przetłumaczona na polski, często dostępna w empikach. Trochę filozofii buddyjskiej co można olać i przejść odrazu do metody. Polecam, te 40zł pokazało mi czym jest fajniejsze i szybsze bieganie.

Nic nie zaszkodzi łącząc te metody. Trochę z tego trochę z tamtego. Bardziej to, bardziej tamto.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ