12 marzec
To jest to! Miejsce 6!
dystans: 3km
kategoria wiekowa: młodzicy
niestety czasów nie podali, tylko lista miejsc
plan na ten bieg: trzymać się pierwszej 8 i wytrzymać do mety.
Bieg: Przed biegiem nakręciłem się nutą "zanim wyzione ducha". myślałem tylko o tym żeby trzymać się czołówki. Pierwsze 300m prowadziłem bieg (poleciałem na pierwszego co się opłaciło

. Następnie wyprzedziło mnie 2 świetnych zawodników. Przez 1 kilometr byłem 3. Następnie wyprzedziło mnie znowu kilku zawodników. Niestety jeden zawodnik przede mną chciał ze mną wygrać za wszelką cenę i za każdym razem jak chciałem go wyprzedzić na zakręcie "dawał mi z bara". Było tak trzy razy. Przyszło mi na myśl aby "strzelić mu kosę" jednak na szczęście niedługo była długa szeroka prosta gdzie go wyprzedziłem. Było to na początku 2 kilometra, jednak gdyby nie ten nie finiszowałbym. Usłyszałem z tyłu że ktoś krzyczy do tego gościa za mną aby przyśpieszył. To mnie zmotywowało aby wykorzystać resztki swoich sił. Oczywiście nie dałem się wyprzedzić

I tak wylądowałem na 6 miejscu. Jak każdy sportowiec powtarzam sobie "że mogło być lepiej". Jednak jestem bardzo zadowolny ze swojego miejsca. Kolejny bieg w najbliższą sobotę "MISTRZOSTWA OPOLSZCZYZNY W K-Koźlu.
ćwiczenia: nie miałem siły robić a6w, od razu położyłem się spać.
To jest mój 100 post, musi być wyjątkowy

ten mniejszy z tyłu to ja

uzupełnienie pustego brzucha po ciężkim biegu