Grupa Trójmiasto - sobota, 31 stycznia  Â
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
DaB - Ty z tego co rozumiem jesteś specem od map. Ty masz w pracy czy w komputerze jakąś bazę map? Czy sam je produkujesz w komputerze? Jak to się dzieje? Nie ukrywam że sie zastanawiam jak zrobić mapy tras biegowysh SBBP - skąd wogóle znaleźć tak szczegółowe mapy? Można jej gdzieś kupić?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mapy produkuje sam na komputerze. Bazy map nie mam i chyba nie mialaby ona sensu bo tresc mapy przy tych najwuekszych skalach szybko sie zmienia.
Zeby taka mape zrobic trzeba znalezc zwykla mape analogowa, zeskanowac ja i skalibrowac (przypisac mapie cechy geometryczne - dlugosc/szerokosc geograficzna, wspolrzedne plaskie) i dopiero na podkladzie rastra kreslic mape wlasnorecznie.
Zeby taka mape zrobic trzeba znalezc zwykla mape analogowa, zeskanowac ja i skalibrowac (przypisac mapie cechy geometryczne - dlugosc/szerokosc geograficzna, wspolrzedne plaskie) i dopiero na podkladzie rastra kreslic mape wlasnorecznie.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jesli chodzi o dostepne obecnie na rynku mapy to dla nas biegaczy najlepsze sa chyba wydane niedawno chyba przez GUGiK (ale nie jestem pewien - maja taka niebieska albo zielona obwolute) topograficzne 1:10000. Skala jest w sam raz - 1cm-100m no i poziom opracowania dobry.
Tak na marginesie bym dodal, ze opracowywanie takich map we wlasnym zakresie to jest dosyc czaso/pracochlonne zajecie. No ale zycze Ci FREDZIO powodzenia. Moze uprawnienia zawodowe zrobisz przy okazji
Tak na marginesie bym dodal, ze opracowywanie takich map we wlasnym zakresie to jest dosyc czaso/pracochlonne zajecie. No ale zycze Ci FREDZIO powodzenia. Moze uprawnienia zawodowe zrobisz przy okazji
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A ile to kosztuje? Wykonanie takiej mapy?
Na przykład takiej jaką pokazałes ostatnio? Gdybys dostał takie zlecenie to ile byś zakwotował po rynkowej cenie?
Na przykład takiej jaką pokazałes ostatnio? Gdybys dostał takie zlecenie to ile byś zakwotował po rynkowej cenie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
"Miałem sen ..."
Mam takie przeczucie, obym się nie mylił, że to bieganie dla początkujących jedna z jaskółek boomu biegowego w trójmieście.
Zaczynam się trochę denerwować, jak sobie dam radę, czy wyjdzie dobrze czy nie, czy przyjdzie ktoś nowy ...
Zostało już niecałe 12 godzin.
Do zobaczenia!
(Edited by krzysiekk at 9:35 pm on Jan. 30, 2004)
Mam takie przeczucie, obym się nie mylił, że to bieganie dla początkujących jedna z jaskółek boomu biegowego w trójmieście.
Zaczynam się trochę denerwować, jak sobie dam radę, czy wyjdzie dobrze czy nie, czy przyjdzie ktoś nowy ...
Zostało już niecałe 12 godzin.
Do zobaczenia!
(Edited by krzysiekk at 9:35 pm on Jan. 30, 2004)
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Krzysiek
Nie nastawiałbym się na Twoim miejscu na jakichś nowych biegaczy. To chyba za krótko, zeby się jacyś nowi pojawili, na to potrzeba czau. Chyba, ze ja o czyms nie wiem i ulotki jakieś w Trójmieście rozrzuciłeś.
Nie nastawiałbym się na Twoim miejscu na jakichś nowych biegaczy. To chyba za krótko, zeby się jacyś nowi pojawili, na to potrzeba czau. Chyba, ze ja o czyms nie wiem i ulotki jakieś w Trójmieście rozrzuciłeś.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No zobaczymy jak to będzie w nowej formule.
Warto może przypomnieć:
Sobota AWF g. 9.15 biegamy w dwóch grupach - początkującej i zaawansowanej.
-----------------------
Fredzio: DaB odezwie się najpewniej w poniedziałek w godzinach urzędowych.
Warto może przypomnieć:
Sobota AWF g. 9.15 biegamy w dwóch grupach - początkującej i zaawansowanej.
-----------------------
Fredzio: DaB odezwie się najpewniej w poniedziałek w godzinach urzędowych.
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bardzo się udało - moim zdaniem.
W sumie były 3 frakcje:
- DaB na tartanie na hali;
- grupa Ratkowskiego, z Pawłem i ze mną;
- grupa wyluzowana pod przewodnictwem Krzyśka. I tutaj był tłok - w sumie chyba z 8 osób, w tym dwie, które pierwszy raz z nami biegały. Ale ten bieg pewnie opisze któryś z uczestników.
Moja grupka przebiegła ok. 13 km /tak na oko/. Ja trochę w ogonie i w efekcie raz się pogubiliśmy, ale było bardzo fajnie.
W sumie były 3 frakcje:
- DaB na tartanie na hali;
- grupa Ratkowskiego, z Pawłem i ze mną;
- grupa wyluzowana pod przewodnictwem Krzyśka. I tutaj był tłok - w sumie chyba z 8 osób, w tym dwie, które pierwszy raz z nami biegały. Ale ten bieg pewnie opisze któryś z uczestników.
Moja grupka przebiegła ok. 13 km /tak na oko/. Ja trochę w ogonie i w efekcie raz się pogubiliśmy, ale było bardzo fajnie.
biegowa recydywa
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
GT powrocila do luznych biegow sobotnich
wystartoalo nas 5 osob,
narpierw marszem, potem trucht i tak sobie powoli bieglismy
po pewnym czasie dobiegl do nas Mariusz (chyba dobrze zapamietalem?), znalazl nas dzieki mapie DaBa
(Mariusz czyta Forum ale sie nie zarejestrowal - nie czekaj, odzywaj sie!)
dotarlismy na petle, zrobilismy jedno kolko i wrocilismy na AWF
bardzo przyjemnie sie bieglo, tempo bylo rekreacyjne i tak bedzie co sobote - zapraszamy
wystartoalo nas 5 osob,
narpierw marszem, potem trucht i tak sobie powoli bieglismy
po pewnym czasie dobiegl do nas Mariusz (chyba dobrze zapamietalem?), znalazl nas dzieki mapie DaBa
(Mariusz czyta Forum ale sie nie zarejestrowal - nie czekaj, odzywaj sie!)
dotarlismy na petle, zrobilismy jedno kolko i wrocilismy na AWF
bardzo przyjemnie sie bieglo, tempo bylo rekreacyjne i tak bedzie co sobote - zapraszamy
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
-
- Zaprawiony W Bojach
Witam serdecznie,
Bieganie sprzyja pamięci - potwierdzam - jeden z nowych to ja czyli Mariusz.
Miło było pobiec razem.
Pozdrawiam wszystkich biegaczy,
MariusZ
Bieganie sprzyja pamięci - potwierdzam - jeden z nowych to ja czyli Mariusz.
Miło było pobiec razem.
Pozdrawiam wszystkich biegaczy,
MariusZ
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A to ciekawe, a ja sobie wykombinowałem, że jest odwrotnie. Być może to przejaw uniwersalności biegania - każdemu wedle życzenia.Quote: from MariusZ
Bieganie sprzyja pamięci
Wpadaj częściej
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Nowa formuła zadziałała. Na pierwszym lekkim biegu pojawiły się dwóch nowych biegaczy. Tak naprawdę to biegają już od jakiegoś czasu ale z nami biegli pierwszy raz.
Witam(y) Jarka i Mariusza!
Ze względu na dużą ilość śniegu na trasie warunki były trudne. Poruszaliśmy się bardzo wolno (ok 8 min/km). Trasa przebiegała przez piękne tereny.
Podsumowując, bieg był udany a następny będzie jeszcze lepszy.
Witam(y) Jarka i Mariusza!
Ze względu na dużą ilość śniegu na trasie warunki były trudne. Poruszaliśmy się bardzo wolno (ok 8 min/km). Trasa przebiegała przez piękne tereny.
Podsumowując, bieg był udany a następny będzie jeszcze lepszy.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Gratulacje! :)
Kiedy planujesz bieganie w 3M?
Kiedy planujesz bieganie w 3M?
biegowa recydywa