Hmm myslalem ze w innych grupach jest wiecej biagaczy wiec nie bedzie obciachu jak dodam do wątku najmłodszą grupę biegową czyli WBnP - weekendowe bieganie na Podbeskidziu (nazwa robocza). Ludzie uczestniczacy w naszych terningach poachodza głownie z Bielska i Białej. Regularnie jest nasz 2-4 biegaczy a w porywach 8. Z socjologicznego punktu widzenia stan liczebny jest uwarunkowany tym ze:
1. Region górski ma słaba infrastrukture techniczno-infromatyczną więc nie ma dostepu do internetu wielu potecjalnych biegaczy
2. Grupa ta jest nastowiana głownie na bieganie po górach więc też i to może co niektórych zniechęcić.
3. z matematycznego punktu widzenia procentowy udział biegaczy jest propcjonalny do najwiekszych grup w najwiekszych miastach np. Wraszawa licząca 1 707 400 mieszkanców porównując do Bielska liczacego mieszkanców 180 307 nie powinno dziwic ze w stolicy RP biega 30 a a stolicy Podbeskidzia 3 biegaczy. Za to myslę ze nasza grupa jest najlepsza patzrac od strony jakoścowej 1 brązowy medalista MS w BG juniorów z 1999 roku 1 brązowy medalista MP seniorów na 10 000 m z 2003 r 1 brązowy medalista MP w BG 2003r 1 reprezentant Polski w BG na MS w BG (Alaska 2003r)
Ile jest GRUP BIEGOWYCH? W JAKICH MIASTACH I JAK LICZNE ?
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Wlasnie wlasnie a ty Oursie równiez nadal pozostajesz jej potencjalnym uczestnikiem:):)
Póki co współpracujesz z nami mentalnie, moze w koncu kiedys odwiedzisz brata?
Z uwagi na fakt ze oursy zapadły w zimowy sen masz wymówkę:)
(Edited by Jarkovsky at 7:08 pm on Feb. 1, 2004)
Póki co współpracujesz z nami mentalnie, moze w koncu kiedys odwiedzisz brata?
Z uwagi na fakt ze oursy zapadły w zimowy sen masz wymówkę:)
(Edited by Jarkovsky at 7:08 pm on Feb. 1, 2004)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jarek
1 brązowy medalista MP seniorów na 10 000 m z 2003 r ?? Kiedy rozgrywano w 2003 Mistrzostwa Polski na dystansie 10 km? Nie moge znaleźć w wynikach PZLA.
To zanim znajdę - Jarek to powiedz o kim mówisz? To ty? Startowałeś ?
1 brązowy medalista MP seniorów na 10 000 m z 2003 r ?? Kiedy rozgrywano w 2003 Mistrzostwa Polski na dystansie 10 km? Nie moge znaleźć w wynikach PZLA.
To zanim znajdę - Jarek to powiedz o kim mówisz? To ty? Startowałeś ?
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
lol ale sie zeczełem przechwalac:) przynajmniej kompleks mniejszości związany z WBnP pójdzie w zapomnienie:)
Ale to niestety nie ja bo Jarkovsky biega po górach (to chyba przez ten kompleks niższości:) ) ale Arek Sowa z nami często biega w ramach przygotowań do MŚ żołnierzy które odbęda się gdzies w Afryce (cos wiecej na ten temat wie Montano) a te MP odbyły sie w Bielsku tyle ze akurat bieg na 10 000m rozgrywany był miesiąc wcześniej przed oficialnymi MP w LA aby zawodnicy którzy ewentualnie zrobią minima na Paryż oraz MMP (Bydgoszcz) mogli sie przygotowywac wczesniej.
Ale to niestety nie ja bo Jarkovsky biega po górach (to chyba przez ten kompleks niższości:) ) ale Arek Sowa z nami często biega w ramach przygotowań do MŚ żołnierzy które odbęda się gdzies w Afryce (cos wiecej na ten temat wie Montano) a te MP odbyły sie w Bielsku tyle ze akurat bieg na 10 000m rozgrywany był miesiąc wcześniej przed oficialnymi MP w LA aby zawodnicy którzy ewentualnie zrobią minima na Paryż oraz MMP (Bydgoszcz) mogli sie przygotowywac wczesniej.