Przeglądarki internetowe
- constantius
- Stary Wyga
A Java script i wtyczki macie włączone? Ja mam. Najnowsza java działa jak sprawdze operą w serwisie javy. Zresztą chodzi na IE8... Mam opere 10.50 ( od dziś ) przedtem 10.00
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Opera 10.50 jest dość niestabilna i niestety jest z nią sporo problemów.
Zainstaluj sobie starsza wersję 10.10.
http://download.oldapps.com/Opera/Opera_1010.exe
zanim zainstalujesz starszą wersję to najlepiej odinstaluj całkowicie operę. nie instaluj na starą, ewentualnie zainstaluj do innego folderu i sprawdź czy będzie ci działać. Możliwe że masz coś namieszane w plikach konfiguracyjnych a instalując raz po raz program na program, pozostawiasz stare ustawienia, więc błąd będzie ciągle ten sam.
Moja rada na początek zainstaluj wersję 10.10 w innym folderze, do tego jeszcze raz jave i flasha i sprawdź czy wszystko działa jak trzeba.
Zainstaluj sobie starsza wersję 10.10.
http://download.oldapps.com/Opera/Opera_1010.exe
zanim zainstalujesz starszą wersję to najlepiej odinstaluj całkowicie operę. nie instaluj na starą, ewentualnie zainstaluj do innego folderu i sprawdź czy będzie ci działać. Możliwe że masz coś namieszane w plikach konfiguracyjnych a instalując raz po raz program na program, pozostawiasz stare ustawienia, więc błąd będzie ciągle ten sam.
Moja rada na początek zainstaluj wersję 10.10 w innym folderze, do tego jeszcze raz jave i flasha i sprawdź czy wszystko działa jak trzeba.
- constantius
- Stary Wyga
10.50 to porażka na całego. Nie trawi javy cośik. Np szybkie wybieranie zlikwidowało mi obrazki na panelach i nie mogło ich odświeżyć...
Juz wywaliłem to wersje, poczekam na coś sensownego... Użytkownicy Firefoxa pewnie z nas maja ubaw...
Juz wywaliłem to wersje, poczekam na coś sensownego... Użytkownicy Firefoxa pewnie z nas maja ubaw...

1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010
- lorku
- Rozgrzewający Się
Opery uzywam od kilku lat, sam nie pamietam - zaczalem jak miala jeszcze reklame wyswietlana gdzies tam w interfejsie. Przegladanie www pod czymkolwiek innym jest dla mnie duzo mniej wygodne -Opera ma gesty i doskonala obsluge z klawiatury, uzywajac np. Firefoxa zdalem sobie sprawe ze doinstalowywalem pluginy tak by zrobic z niego cos podonego do Opery
Niestety w pracy mamy archaicznego IE6 i na update ani instalacje innego browsera nie ma co liczyc:/

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Ja używam od wersji 2.0 i nie mam na żadnym systemie problemów, poza niestabilnymi wersjami, jak to bywa z programowaniem, bibliotekami, raz jest dobrze a raz źle.
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
1: opera
2: firefox
3. ie 8
co do opery to jest po prostu znacznie szybsza i wygodniejsza, ale to pewnie kwestia gustu. co do przeglądarek - czasami mam problem z drukowanie tekstów z bieganie.pl klikam drukuj i czasami drukuje całość czasami 3 strony z np. 7. Często znika opis tabelek. No i tekstu nie dzieli na strony ale to już inna bajka.
Jako przykład:http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=772
w tekście o core stability w operze nie było problemu ale w ie jedna z tabelek "wyskakiwała w prawo" i nie mieściła się na stronie.
po kolei:
opera
po kliknięciu drukuj otwiera nowe okno ale sama drukować nie chce - crtrl P załatwia sprawę
Po wydrukowaniu tekst jest "poszatkowany" zdjęcie w dziale regeneracja jest ucięte na głowie
w regeneracji brakuje mi wszystkich 5 punktów są akurat w miejscu uciętej fotki
nie mam opisu tabelek, nie ma kolorów w tabelkach
wydrukowały się tylko 2 pierwsze strony(druk reszty musiałem wymuszać zaznaczając po kolei drukuj strony 3z3 4z4 itd.
ie 8 po kliknięciu drukuj pojawia sie nowe okno i i panel drukowania, szkoda tylko, że widać tylko pierwszą stronę - opera i i Firefox pokazują cały tekst
wydrukował 5 stron z czego 4 czyste
Za to na pierwszej stronie jest zdjęcie i tekst którego brakowało w operze!!
po zaznaczeniu opcji drukuj strony 2-5 ponownie dostałem 4 puste kartki
firefox tak jak ie po kliknięciu drukuj pojawia się nowe okno i panel drukowania
drukuje się hmm jeszcze inaczej..
na pierwszej stronie.. mam tylko tytuł!!
na drugiej tekst całym zdjęciem i tekstem obciętym przez operę
tak jak w operze w tabelkach nie ma biało niebieskich pasków oraz opisów.
Jak widać przeglądarka przeglądarce nie równa
ktoś ma jeszcze takie problemy? czy to tylko moja przypadłość?
eksperyment robiony na win 7 enterprise z drukarka brother dcp350c
2: firefox
3. ie 8
co do opery to jest po prostu znacznie szybsza i wygodniejsza, ale to pewnie kwestia gustu. co do przeglądarek - czasami mam problem z drukowanie tekstów z bieganie.pl klikam drukuj i czasami drukuje całość czasami 3 strony z np. 7. Często znika opis tabelek. No i tekstu nie dzieli na strony ale to już inna bajka.
Jako przykład:http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=772
w tekście o core stability w operze nie było problemu ale w ie jedna z tabelek "wyskakiwała w prawo" i nie mieściła się na stronie.
po kolei:
opera
po kliknięciu drukuj otwiera nowe okno ale sama drukować nie chce - crtrl P załatwia sprawę
Po wydrukowaniu tekst jest "poszatkowany" zdjęcie w dziale regeneracja jest ucięte na głowie

w regeneracji brakuje mi wszystkich 5 punktów są akurat w miejscu uciętej fotki
nie mam opisu tabelek, nie ma kolorów w tabelkach
wydrukowały się tylko 2 pierwsze strony(druk reszty musiałem wymuszać zaznaczając po kolei drukuj strony 3z3 4z4 itd.
ie 8 po kliknięciu drukuj pojawia sie nowe okno i i panel drukowania, szkoda tylko, że widać tylko pierwszą stronę - opera i i Firefox pokazują cały tekst
wydrukował 5 stron z czego 4 czyste

Za to na pierwszej stronie jest zdjęcie i tekst którego brakowało w operze!!
po zaznaczeniu opcji drukuj strony 2-5 ponownie dostałem 4 puste kartki
firefox tak jak ie po kliknięciu drukuj pojawia się nowe okno i panel drukowania
drukuje się hmm jeszcze inaczej..
na pierwszej stronie.. mam tylko tytuł!!
na drugiej tekst całym zdjęciem i tekstem obciętym przez operę
tak jak w operze w tabelkach nie ma biało niebieskich pasków oraz opisów.
Jak widać przeglądarka przeglądarce nie równa

ktoś ma jeszcze takie problemy? czy to tylko moja przypadłość?
eksperyment robiony na win 7 enterprise z drukarka brother dcp350c
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Co do szybkości to chyba nikt z was nie zauważył tego co napisałem wcześniej.
Zróbcie OBLICZENIA a nie bazujcie na tym co wam sie wydaje, że coś jest szybsze.
Na przykładzie naszej Bazy PUMA PRO - Chrome wymiata w porównaniu do innych.
Zróbcie OBLICZENIA a nie bazujcie na tym co wam sie wydaje, że coś jest szybsze.
Na przykładzie naszej Bazy PUMA PRO - Chrome wymiata w porównaniu do innych.
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
Tak wracając do drukowania, zastanawiam się czy te problemy to nie jest wina błędów na bieganie.pl
Sprawdzałem stronę za pomocą http://validator.w3.org Result: 78 Errors, 340 warning(s)
Przykład błędu:
Line 1, Column 1
html> - brak otwarcia "<"
Line 3, Column 68:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/ - brak zamkniecia ">"
Line 4, Column 79
<meta name="verify-v1" content="o6/Ko9wJuH+2QnDlKn3fbIL5mzHPSL9Yayj5gbjV0HU=" > - przed zamykajacym">" powinien być "/"
Takie błędy maja spory wpływ na szybkość przeglądarki. Jeśli strona nie ma za wielu bugów to uważam, ze opera szybkością znacznie przewyższa ff i ie8.

Przykład błędu:
Line 1, Column 1
html> - brak otwarcia "<"
Line 3, Column 68:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/ - brak zamkniecia ">"
Line 4, Column 79
<meta name="verify-v1" content="o6/Ko9wJuH+2QnDlKn3fbIL5mzHPSL9Yayj5gbjV0HU=" > - przed zamykajacym">" powinien być "/"
Takie błędy maja spory wpływ na szybkość przeglądarki. Jeśli strona nie ma za wielu bugów to uważam, ze opera szybkością znacznie przewyższa ff i ie8.