Garmin f305
- przemekWCH
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Jako już prawie posiadacz 305 mam jedno pytania (trwają negocjacje z żoną
).
Biegałem wczoraj z pożyczonym 405 i świetnie przerzuca ekrany. Można obserwować tętno, tempo, dystans do pokonania.
Jakie są możliwości wyświetlania w 405? Czy wyświetla na stałe czy przeskakuje?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
p.s. a może pokazywać w min/km a nie w km/h ?
Jako już prawie posiadacz 305 mam jedno pytania (trwają negocjacje z żoną

Biegałem wczoraj z pożyczonym 405 i świetnie przerzuca ekrany. Można obserwować tętno, tempo, dystans do pokonania.
Jakie są możliwości wyświetlania w 405? Czy wyświetla na stałe czy przeskakuje?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
p.s. a może pokazywać w min/km a nie w km/h ?

Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
ja mam zawsze ustawione 4 parametry, tempo, tętno, czas treningu i przebytą odległość, zdaje się, że na 405 można ustawić tylko 3
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- przemekWCH
- Stary Wyga
Mam go ! 
Dzisiaj pierwszy start z nim.
Już człowiek w robocie nogami przebiera.
Dzisiaj w planie: WB2 10km w tempie 5:30 - razem ma być 15km. Wg planu Jurka Skarżyńskiego. Po 2km biegu rozgrzewkowego 10km WB2 - jak to najlepiej ustawić, żeby mi po 2km pilnował tempo 5:30 i dawał info jak będę leciał za wolno ?
Ktoś podpowie?

Dzisiaj pierwszy start z nim.
Już człowiek w robocie nogami przebiera.
Dzisiaj w planie: WB2 10km w tempie 5:30 - razem ma być 15km. Wg planu Jurka Skarżyńskiego. Po 2km biegu rozgrzewkowego 10km WB2 - jak to najlepiej ustawić, żeby mi po 2km pilnował tempo 5:30 i dawał info jak będę leciał za wolno ?
Ktoś podpowie?

Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Nie ustawiaj sobie na pikanie - to nie zadziała dobrze. Z prędkością chwilową nie jest za ciekawie w 305 i każdym urządzeniu GPS. Proponowałbym najpierw przebiegać 2 minuty po prostu na "start - stop", a na resztę treningu zapuścić Trening>Treningi>Szybkie>Distance&Pace i tam sobie ustawić 10 km & 5:30. Ustaw sobie ten trening jednak wcześniej, bo to czasem potrafi zająć parę chwil, więc głupio tak stać na chodniku i klikać 2 minuty w zegarek. Raz ustawiony i wystartowany (trzeba będzie go potem zastopować i wyłączyć) trening jest zapamiętywany przez Garniaka. Jak już wystartujesz, to przeklikaj strzałkami na Wirtualnego Partnera i kontroluj tempo. Po 10 km trening się zakończy. Warto ustawić sobie też auto-lap na 1km - tak dla wiadomości.
-
- Dyskutant
A ja mam inne pytanie.
Czy można ustawić w jakieś funkcji np VP pokazywanie przewidywanego czasu zakończenia treningu/zawodów.
Na przykład ustawiam VP 10km po 5.00/km i wiadomo że na koniec powinienem mieć 50min. Ale załóżmy że lecę trochę szybciej np. 4.45 - czy f305 pokaże jaki będzie czas przebiegnięcia 10km tym tempem czy trzeba samemu liczyć? Oczywiście chodzi mi o to żeby pokazywał w czasie biegu, a nie po zakończeniu
Ps. też już jestem prawie posiadaczem
Czy można ustawić w jakieś funkcji np VP pokazywanie przewidywanego czasu zakończenia treningu/zawodów.
Na przykład ustawiam VP 10km po 5.00/km i wiadomo że na koniec powinienem mieć 50min. Ale załóżmy że lecę trochę szybciej np. 4.45 - czy f305 pokaże jaki będzie czas przebiegnięcia 10km tym tempem czy trzeba samemu liczyć? Oczywiście chodzi mi o to żeby pokazywał w czasie biegu, a nie po zakończeniu

Sprzedam F305
- przemekWCH
- Stary Wyga
Hej,
Patatajec dzięki za pomoc.
Zegar wypas! Teraz walczę aby importować dane do Sporttrackera i wczoraj mi to nie wyszło.
Dzisiaj dogrywka!
Zegar wypas! Teraz walczę aby importować dane do Sporttrackera i wczoraj mi to nie wyszło.
Dzisiaj dogrywka!

Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Dobre pytanie. Nie znalazłem takiej funkcji w Garminie. Mógłby to być fajny bajer - takie prywatne zakrzywienie czasoprzestrzeni. W praktyce raczej przydatny mało. Każde zawody (jeśli ustawiasz VP) ustawiasz na czas dłuższy, lub dłuższy dystans niż ten, który jest w rzeczywistości do przebiegnięcia. Rzadko dzieje się tak, że na zawodach na 10 km przebiegniemy równo 10 km, a jak tak się ustawi Garmina, to on po prostu po 10 km utnie nam zapis. To samo na treningu - kto wie ile dokładnie zajmie nam droga powrotna do domuMaciejka pisze:A ja mam inne pytanie.

A co się nie udaje? Teoretycznie powinieneś podłączyć gniazdo do kompa, w gniazdo Garmina, odpalić Sporttracksa, dać Import, wybrać FR 305 dać next i wszystko. Z tego co słyszę do okoła i miałem okazję zaobserwować, to czasem są problemy przy korzystaniu z laptopów - szczególnie tych starszych, ale nie wiem ocb. może o prędkość usb?przemekWCH pisze:Hej,
Dzisiaj dogrywka!
-
- Dyskutant
A tego nie wiedziałem, że utnie. Myślałem, że raczej będzie zapisywał jako trening normalny.PATATAJEC pisze: Rzadko dzieje się tak, że na zawodach na 10 km przebiegniemy równo 10 km, a jak tak się ustawi Garmina, to on po prostu po 10 km utnie nam zapis.
A czy funkcja o której pisałem jest mało przydatna to nie wiem. W nawigacji samochodowej dość często wykorzystuje informację o której będę na miejscu (np. w domu) i wiem na czy przycisnąć na trasie żeby z dzieckiem na bajkę zdążyć czy mam zapas.
W czasie zawodów to by było przydatne np gdybyś poczuł wielki przypływ mocy i możesz się zorientować czy masz szanse na zrobienie życiówki, a tak trzeba na piechotkę liczyć z tempa i dystansu do celu.
Mam jeszcze prośbę - jako że jest to wątek o f305 ogólnie - czy użytkownicy mogliby podrzucić z jakich programów i wtyczek korzystają, a które są całkiem do bani. Pomoże to zaoszczędzić trochę czasu nowym użytkownikom przy konfigurowaniu programów.
Sprzedam F305
-
- Dyskutant
sporttracks 2.1.3478
wtyczki:
- communicator plugin
- gps2power track
- activity year view
- garmin fitnes plugin
- korekcja wysokości
- apply routes
a mam garmin 305, wszytkie działają tylko:
- troche wnerwiają mie błędne pomiary wysokości( biegne pod górke 5 metrowa o on mi podaje że 3 metry wdół biegne)
- nie umiem przyzwyczaić się do tempa jeszcze podawanego w min/km
wtyczki:
- communicator plugin
- gps2power track
- activity year view
- garmin fitnes plugin
- korekcja wysokości
- apply routes
a mam garmin 305, wszytkie działają tylko:
- troche wnerwiają mie błędne pomiary wysokości( biegne pod górke 5 metrowa o on mi podaje że 3 metry wdół biegne)
- nie umiem przyzwyczaić się do tempa jeszcze podawanego w min/km
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Można zmienić ustawienia wyświetlania z pace na speed i będziesz miał w kmph.ricken_gk pisze: - nie umiem przyzwyczaić się do tempa jeszcze podawanego w min/km
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
-
- Zaprawiony W Bojach
ustawienia>inne>speed units>jednostki>pace lub speedricken_gk pisze:niewiem gdzie to widzisz, wszędzie widze tylko tempo, tylko w podgrupie biking jest predkość....
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Dyskutant
Witam wszystkich użytkowników Garmina
Mam pytanie od osób które korzystają również ze SportTrucka. Jak mogę połączyć dwa treningi wykonywane tego samego dnia w jeden? Na przykład biegnę 9 km WB1 zatrzymuje stoper + GR następnie włączam interwały zatrzymuje stoper. Po importowaniu wychodzą dwa treningi a tak na prawdę jest jeden. Można to jakoś połączyć ?
Mam pytanie od osób które korzystają również ze SportTrucka. Jak mogę połączyć dwa treningi wykonywane tego samego dnia w jeden? Na przykład biegnę 9 km WB1 zatrzymuje stoper + GR następnie włączam interwały zatrzymuje stoper. Po importowaniu wychodzą dwa treningi a tak na prawdę jest jeden. Można to jakoś połączyć ?
Pozdrawiam
Bombowiec
Bombowiec