Kalenji - zakup produktów tej firmy

gooblin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Wielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę. Zamierzam lada moment rozpocząć treningi i chcę wyposażyć się w sprzęt (poza butami od zera) niezbędny do komfortowego biegania. Mam więc dwa pytania.
Po pierwsze: czego potrzeba mi do komfortowego biegania, zarówno teraz, gdy temperatura za oknem będzie stopniowo wzrastać, jednak obecnie skacze w okolicach 0. Zastanawiałem się nad kupnem trzech rzeczy plus bielizny. Koszulki, bluzy i wiatrówki.
Po drugie: czy jest ktoś, kto (poza Allegro) sprzęt tej firmy rozprowadza przez internet lub w Białymstoku/okolicach? Jak jest z rozmiarami? Gdzieś w wątkach przeczytałem, że rozmiarówka jest przeróżna, tj. jedna i ta sama osoba ma koszulkę L, bluzę XL, a wiatrówkę XXL - wszystko jednej firmy.

Z góry dzięki za odpowiedzi!
pozdrawiam
gooblin
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z rozmiarówką jest niestety małe zamieszanie. Jak się nie przymierzy to może być problem. Najlepiej dogadać się z kimś kto jest Twojej postury i wymiarów żeby się wypowiedział po przymiarce. Tak tu kiedyś robiliśmy m.in. z bielizną termo ze stoora ;)
gooblin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No tak, jeśli zamawiałbym już cokolwiek, najpierw dopiąłbym do na ostatni guzik, by nie było rozczarowań. Najpierw jednak pytanie raz jeszcze: czy istnieje możliwość, że zamówię to na odległość? Przez kogoś kto może jest pracownikiem dajmy na to któregoś warszawskiego Decathlona ?
pozdrawiam
gooblin
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

decathlon nie sprzedaję wysyłkowo, ale na allegro jest sporo asortymentu Kalenji
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Wielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę
Nie firma tylko marka. Firma to Decathlon
gooblin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

meszka pisze:decathlon nie sprzedaję wysyłkowo, ale na allegro jest sporo asortymentu Kalenji
No ok, ale na Allegro jest dużo drożej :)
jass1978 pisze:
Wielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę
Nie firma tylko marka. Firma to Decathlon
Ok, ale pod firmą Decathlon, kryje się marka, która niemal tylko i wyłącznie jest dystrybuowana w ich sklepach.
pozdrawiam
gooblin
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Napisz na pw do Tomka Michałowskiego, on się tu udzielał dość dużo na forum i kiedyś komuś grzecznościowo robił zakupy. Niemniej dzięki promocjom i wyprzedażom już nie raz widziałem decathlonowe produkty na allegro w cenach niższych niż w najbliższym mi sklepie - poszukaj. Poza tym firmy są różniaste i nie jest zasadą, że zawsze decathlon wyjdzie najtaniej.
Co do rozmiarówki to moim zdaniem jest krótka. Ja mam 186cm, 125 w klatce - ok 100 w pasie i zazwyczaj xxl jest ok na szerokość, natomiast na długość trochę kuse. Koszulki mam xxl tenisową (polo) i jest luźna, turystyczna jest trochę krótka a bieganiowe i rowerowe były obcisłe. Generalnie, jeśli jeszcze nic u nich nie kupowałeś to dobrze przy jakiejś okazji pojechać i mierząc się zaopatrzyć.
Awatar użytkownika
AkitaInu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

meszka pisze:decathlon nie sprzedaję wysyłkowo, ale na allegro jest sporo asortymentu Kalenji
Ja sam kupiłem już kilka rzeczy z DECATHLON wysyłkowo. Trzeba tylko zadzwonić i pogadać. Jest jednak kilka minusów.
Pierwszy to taki, że teraz realizują zamówienia powyżej 300 zł (ale trzeba się upewnić bo ja zamówiłem za 150 zeta i przysłali).
Drugi czas wysyłki przeciągnąć może się do 3 tygodni (miałem tak u siebie - 1 paczka 8 dni, 2 paczka 20 dni).
Trzeci przesyłają pocztą polską (pocztex czy jakoś tak) i koszt paczki 30 zeta.
[url=http://run-log.com/profiles/profile/AkitaInu][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/dff69a8f6d6bb83aaefb19e80c2e0ec9.png[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ