Kalenji - zakup produktów tej firmy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Wielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę. Zamierzam lada moment rozpocząć treningi i chcę wyposażyć się w sprzęt (poza butami od zera) niezbędny do komfortowego biegania. Mam więc dwa pytania.
Po pierwsze: czego potrzeba mi do komfortowego biegania, zarówno teraz, gdy temperatura za oknem będzie stopniowo wzrastać, jednak obecnie skacze w okolicach 0. Zastanawiałem się nad kupnem trzech rzeczy plus bielizny. Koszulki, bluzy i wiatrówki.
Po drugie: czy jest ktoś, kto (poza Allegro) sprzęt tej firmy rozprowadza przez internet lub w Białymstoku/okolicach? Jak jest z rozmiarami? Gdzieś w wątkach przeczytałem, że rozmiarówka jest przeróżna, tj. jedna i ta sama osoba ma koszulkę L, bluzę XL, a wiatrówkę XXL - wszystko jednej firmy.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Wielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę. Zamierzam lada moment rozpocząć treningi i chcę wyposażyć się w sprzęt (poza butami od zera) niezbędny do komfortowego biegania. Mam więc dwa pytania.
Po pierwsze: czego potrzeba mi do komfortowego biegania, zarówno teraz, gdy temperatura za oknem będzie stopniowo wzrastać, jednak obecnie skacze w okolicach 0. Zastanawiałem się nad kupnem trzech rzeczy plus bielizny. Koszulki, bluzy i wiatrówki.
Po drugie: czy jest ktoś, kto (poza Allegro) sprzęt tej firmy rozprowadza przez internet lub w Białymstoku/okolicach? Jak jest z rozmiarami? Gdzieś w wątkach przeczytałem, że rozmiarówka jest przeróżna, tj. jedna i ta sama osoba ma koszulkę L, bluzę XL, a wiatrówkę XXL - wszystko jednej firmy.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
pozdrawiam
gooblin
gooblin
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z rozmiarówką jest niestety małe zamieszanie. Jak się nie przymierzy to może być problem. Najlepiej dogadać się z kimś kto jest Twojej postury i wymiarów żeby się wypowiedział po przymiarce. Tak tu kiedyś robiliśmy m.in. z bielizną termo ze stoora 

-
- Rozgrzewający Się
No tak, jeśli zamawiałbym już cokolwiek, najpierw dopiąłbym do na ostatni guzik, by nie było rozczarowań. Najpierw jednak pytanie raz jeszcze: czy istnieje możliwość, że zamówię to na odległość? Przez kogoś kto może jest pracownikiem dajmy na to któregoś warszawskiego Decathlona ?
pozdrawiam
gooblin
gooblin
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Nie firma tylko marka. Firma to DecathlonWielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę
-
- Rozgrzewający Się
No ok, ale na Allegro jest dużo drożejmeszka pisze:decathlon nie sprzedaję wysyłkowo, ale na allegro jest sporo asortymentu Kalenji

Ok, ale pod firmą Decathlon, kryje się marka, która niemal tylko i wyłącznie jest dystrybuowana w ich sklepach.jass1978 pisze:Nie firma tylko marka. Firma to DecathlonWielu z Was pisze, że ta firma jest jedną z lepszych jakościowo oraz bardziej dostępnych ze względu na cenę
pozdrawiam
gooblin
gooblin
-
- Wyga
Napisz na pw do Tomka Michałowskiego, on się tu udzielał dość dużo na forum i kiedyś komuś grzecznościowo robił zakupy. Niemniej dzięki promocjom i wyprzedażom już nie raz widziałem decathlonowe produkty na allegro w cenach niższych niż w najbliższym mi sklepie - poszukaj. Poza tym firmy są różniaste i nie jest zasadą, że zawsze decathlon wyjdzie najtaniej.
Co do rozmiarówki to moim zdaniem jest krótka. Ja mam 186cm, 125 w klatce - ok 100 w pasie i zazwyczaj xxl jest ok na szerokość, natomiast na długość trochę kuse. Koszulki mam xxl tenisową (polo) i jest luźna, turystyczna jest trochę krótka a bieganiowe i rowerowe były obcisłe. Generalnie, jeśli jeszcze nic u nich nie kupowałeś to dobrze przy jakiejś okazji pojechać i mierząc się zaopatrzyć.
Co do rozmiarówki to moim zdaniem jest krótka. Ja mam 186cm, 125 w klatce - ok 100 w pasie i zazwyczaj xxl jest ok na szerokość, natomiast na długość trochę kuse. Koszulki mam xxl tenisową (polo) i jest luźna, turystyczna jest trochę krótka a bieganiowe i rowerowe były obcisłe. Generalnie, jeśli jeszcze nic u nich nie kupowałeś to dobrze przy jakiejś okazji pojechać i mierząc się zaopatrzyć.
- AkitaInu
- Stary Wyga
Ja sam kupiłem już kilka rzeczy z DECATHLON wysyłkowo. Trzeba tylko zadzwonić i pogadać. Jest jednak kilka minusów.meszka pisze:decathlon nie sprzedaję wysyłkowo, ale na allegro jest sporo asortymentu Kalenji
Pierwszy to taki, że teraz realizują zamówienia powyżej 300 zł (ale trzeba się upewnić bo ja zamówiłem za 150 zeta i przysłali).
Drugi czas wysyłki przeciągnąć może się do 3 tygodni (miałem tak u siebie - 1 paczka 8 dni, 2 paczka 20 dni).
Trzeci przesyłają pocztą polską (pocztex czy jakoś tak) i koszt paczki 30 zeta.
[url=http://run-log.com/profiles/profile/AkitaInu][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/dff69a8f6d6bb83aaefb19e80c2e0ec9.png[/img][/url]