gdzie kupujecie ubrania do biegania?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

jolka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, przede mną pierwsza zima biegowa, dlatego proszę o informację, gdzie kupujecie ubrania do biegania. I czym się kierujecie w wyborze?
Ja do tej pory bardzo różnie, ale staram się nie wydawać zbyt dużo, więc zaopatrywałam się w Decathlonie. Ostatnio zimno mi mimo getrów i oddychającej bielizny do kostek. Wybrałam się do Decathlon w Reducie w Waszawie, a tam nic do kupienia dla kobiet. Dla mężczyzn były i ocieplane bluzy i ciepłe gerty, a dla nas - pusto :ech:
Gdzie zaopatrujecie się? I co wkładacie do biegania, gdy poniżej zera? Chodzi mi o dole partie ciała.

Z góry dzięki za porady.
PKO
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Decathlonie. W męskiej części stoiska ;-)
Leginsy Kalenjii Defuz czy jak im tam wersja 1000 i 2000. W trzaskający mróz (poniżej -15) zakładam pod nie jeszcze cienkie legginsy.
A na górę to różnie - koszulka z długim, t-shirt + cienka kurtka (na razie). Potem - albo grubsza kurtka, albo na koszulkę z dlugim cieplejsza bluza i kurtka.
jolka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za inspirację. Stałam przed tymi męskimi getrami, ściskałam je sprawdzałam, jakie są ciepłe, ale nie wpadałam na to, by je przymierzyć! Siła stereotypu: męskie - nie dla mnie. :hej:
Awatar użytkownika
Bladooka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,
ja podobnie,
z zazdrością patrzyłam na różnorodność męskiej odzieży i.. tylko jeden rodzaj getrów dla kobiet.. :)
następnym razem bez oporów poszukam czegoś w odpowiednim rozmiarze 'niezeswojego' działu ;)
imagination is more important than knowledge
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Tchibo niedawno była kolekcja biegowa i wciąż widuję pojedyncze sztuki. Co prawda akurat damskie spodnie jakieś nędzne w tym roku (nie legginsy, tylko takie "powiewające"), ale niedrogie i bardzo przyzwoite bluzy.
Poza tym, jeśli jest z Wwy, polecam wycieczkę do outletów - Piaseczno albo Ursus. Spory wybór, oczywiście dla mężczyzn większy :echech: ale i tak można niedrogo bardzo porządne rzeczy trafić.
bella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Outlety są dobrym rozwiązaniem, za grosze można kupić fajne ciuchy, ale warto też mieć coś z normalnego sklepu. Ja ostatnio kupiłam kurtkę na newbalance.pl. Wiecie jak się fajnie w niej biega? Ciepło, wygodnie, jednym słowem - wow :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja kupuję zazwyczaj na expo przed jakimś maratonem lub półmaratonem :)
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Edi pisze:Ja kupuję zazwyczaj na expo przed jakimś maratonem lub półmaratonem :)
No tak, ale jak Jolka chce ciuchy na zimę, to na expo raczej się nie da :)
nestea21
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to pozostaje jeszcze caly szereg sklepów internetowych. Może jeszcze zalapiesz się na jakies ciekawe wyprzedaze w Intersporcie, choć mam wrażenie, że raczej o tej porze roku wielki wybór mają tylko narciarze:)
anik79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej, mam pytanie odnośnie ubrań do biegania Tchibo. Właśnie pojawiła sie nowa kolekcja na www.tchibo.pl. Czy można je obejrzeć gdzieś "na żywo" w W-wie?????
If one does not know to which port one is sailing, no wind is favourable (Seneca)
Awatar użytkownika
Ulaa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wiem, że w Centrum Handlowym Targówek jest ich sklep, więc może tam.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ta nowa kolekcja sportowa ma być od 24 lutego we wszystkich sklepach stacjonarnych.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Raz tylko próbowała przymierzyć coś z Tchibo, i niestety stwierdziłam, ze to nie moja rozmiarówka - wszystko dużo za duże. Zatem już nie próbuję. Poza tym jakoś nie najlepiej mi się ta marka kojarzy - mało profesjonalnie.

Ubrania biegowe, jeżeli już muszę, to kupuję albo w Outlecie w sklepach firm sportowych, na wyprzedażach, albo - i dotyczy to bluz i koszulek - w sklepach turystycznych - nie są to rzeczy tanie, ale sprawdzone i naprawdę dobre, poza tym odpowiada mi ich kolorystyka, kroje i rozmiary - zawsze mają coś bardzo małego. .
No, a po trzecie, przydają się w górach czy na rowerze.
bulbon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej,
w Wawie znam sklepy Tchibo w Galerii Mokotów, Factory w Ursusie i stoisko w Realu przy al.Krakowskiej. Powodzenia w poszukiwaniach :)
anik79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzieki za odpowiedzi odnosnie stoisk Tchibo w W-wie.
Ja tez preferuje ubrania specjalistyczne znanych marek dedykowane biegaczom, ale z checia przekonam sie "na wlasnej skorze" jakiej jakosci sa ubrania Tchibo. Pozdrawiam!!
If one does not know to which port one is sailing, no wind is favourable (Seneca)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ