Pytanie o Nike Pegasus

AiVaN
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam.
Ostatnio przechadzając się po sklepach znalazłem buty Nike Pegasus r. 47,5 wyglądały dokładnie jak te na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item911079288_now ... sklep.html

Teraz moje pytanie. Czy nadają się dla mnie dość ciężkiego supinatora (198cm wzrostu ok 98kg wagi)? Przymierzając je zauważyłem, że są dość wąskie tzn. stopa na szerokość wypełniała całe wnętrze buta. Na długość zero zastrzeżeń jest z 1cm luzu. Mogę je kupić za 199zł czy znajdę coś lepszego w tej cenie? Czy mam się obawiać dość wąska wkładką - przy przymiarce nic mnie nie upijało, ale mój dotychczasowy but Asics Blackhawk wydaje się nieco szerszy, a i tak nie wiadomo czemu nagle dostaje odparzeń od prawego buta po bieganiu dłuższym niż 20 min.

Dodam, że bardzo zaimponowała mi miękkość Pegasusów tylko czemu sa o połowę tańsze od Pegasusów, które zazwyczaj leża w go sporcie czy innych?

Z góry dzięki za odpowiedź.
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

bo to starszy model jest, a zalecane są dla cięższych biegaczy więc powinny być ok, mi rehabilitantka odradziła w nich biegać bo jestem lekki ale biegało się w nich super i zawsze je polecam :-) Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mi nie przypasowały, ale jestem lekkim biegaczem. W każdym razie miałem wrażenie że są strasznie sztywne.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Blackhawk mogą być szersze bo jednak już rozbiegane, jeśli masz szeroką stopę trochę się pewnie "rozepchały".
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Pegasusy są dla ciężkich gości to fakt. Ja mimo swojej niedowagi polubiłem te buty, chociaż teoretycznie nie powinienem bo są sztywne i twarde. Ale jednak mi dopasowały. Takie solidne buty na trening.
AiVaN
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Już dziś Blackhawki rozpracowałem. Mają niesymetryczne wkładki (w prawym bucie ta "górka" od wewnętrznej strony jest dłuższa i sięga za daleko stąd odparzenia) dlatego jadą na gwarancję.

A co do Pegasusów to nie macie wrażenia, że sa wąskie? W sklepie były wygodne, ale gdzieś czytałem, że są wąskie i teraz jestem lekko wyczulony na tym punkcie). Nie wiem czy są sztywne w biegu, ale pod moją stopą wydawały się dość miękkie.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli męska wersja jest podobna do damskiej (a chyba powinna być), to ten model nie jest twardy ani sztywny :nienie: moim zdaniem. Oczywiście to też zależy od tego, z czym porównujecie. Biegam już w drugiej parze tych pegasusów, część treningów po asfalcie, zresztą maraton w 2009 też w nich robiłam, i cały czas mam wrażenie, że są miękkie, takie wręcz "kapciowe" - taka uroda poduszki powietrznej. Są dość lekkie i mają dobrą wentylację, więc za niecałe 200 zł bym brała. Podobną jakość w tej cenie to pewnie ustrzelisz tylko w outletach, bo wyprzedaże już się skończyły, ale jeśli potrzebny Ci duży rozmiar, to może być trudno trafić, bo w outletach stoją pojedyncze pary, to trochę loteria.
Maciejka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cena jest niższa niż tych pegasusów co widzisz w sklepach bo tak jak napisał Piter to starszy model i nie posiada dziupli na sensor nike+
Sprzedam F305
sveNN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

AiVaN pisze: A co do Pegasusów to nie macie wrażenia, że sa wąskie? W sklepie były wygodne, ale gdzieś czytałem, że są wąskie i teraz jestem lekko wyczulony na tym punkcie). Nie wiem czy są sztywne w biegu, ale pod moją stopą wydawały się dość miękkie.
ja ważę 77 kg, mam wąską stopę z wysokim podbiciem i lekko supinujęce pięty. Biegam w Pegasus'ach, wcześniej w Pumach GEL i powiem, że Nike są szersze na całej długości. Jestem z nich bardzo zadowolony, stopy fajnie są trzymane (zawiązuje sznurówki na wszystkie oczka), nie czuje oporu zginania buta, no i ta amortyzacja- rzeczywiście jak bym skakał po trampolinie :) Idealne do lasu gdzie biegam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ