Spotkania Biegowe dla każdego - KATOWICE

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
MoveOn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Od 2 miesięcy spotykam się z pasjonatami biegania na 3 Stawach w Katowicach o godzinie 10:00 pod Pan de Rozą.
Jestem trenerem II klasy lekkiej atletyki i zawsze chętnie poradzę i postaram się dopasować trening tak aby był wystarczający dla zaawansowanych biegaczy i odpowiedni dla początkujących pasjonatów biegania :)

Prowadzę zajęcia techniczne i wydolnościowe.
Pozdrawiam i ZAPRASZAM
PKO
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj krajaninie ,widzę ,że robisz doliniarzom konkurencję.
Ale to dobrze ,przydałoby się trochę inaczej.Doliniarze to grupa super wyćwiczonych biegaczy w tym kilku ultrasów.
Jak trochę wydobrzeję to może się przyłączę Tylko o 10-tej którego dnia?.Pan de rosa to ta knajpa wiocha?
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już znalazłam w drugim poście .Niestety to sobota a ja pracuję.Ale może kiedyś się urwę.Ja biegam sobie po parku Kościuszki i pewnie tak już zostanie.O 10 rano bywam na dolince w niektóre niedziele.Ostatnio niestety prawie wcale z powodu wysypu kontuzji.
aha może jednak ich znasz http://www.doliniarze.com/
MoveOn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Coś słyszałem o nich :), że są :) z tego co wiem to są zaprawieni w dłuuugim bieganiu :) ja trenowałem lekką atletykę 10 lat na dystansach 100, 200, 400 i zgłębiałem wiedzę na studium trenerskim II klasy z LA. Jak na trening sprinterski mogę zaproponować trening rozwijające technikę i koordynację również na dłuższych dystansach. :) Przywiązywałem do tego zawsze dużą wagę bo wg mnie żeby biegać nie należy tylko dreptać :) bardzo serdecznie zapraszam :) Jeśli chodzi o termin to mam jeszcze pracę po południu więc tak chyba zostanie.
Pozdrawiam
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak oni są więcej niż bardzo wytrenowani.Paru znam osobiście i nawet miałam zaszczyt ruszać nogami w ich towarzystwie.Mówię ruszać nogami bo ja jestem zwykłym truchtaczem amatorem,który na dodatek ostatnio się dowiedział ,ze ma zakaz biegania.Jednak próbuję i mam nadzieje ,że będzie lepiej.Ale faktem jest ,że Ty masz dużą wiedzę o bieganiu a ja mam tylko tą oparta na obserwacjach mnie samej-więc niewielką.
Może nieprędko z Tobą pobiegam ,ale tutaj na forum też możesz się swoja wiedzą podzielić.
MoveOn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jutro ma podobno być trochę mokro ale pojawię przygotowany do treningu :) Mam w planie dwie propozycje:
1. 4 odcinki w żywym tempie ( nie podaje prędkości bo ona zależna jest od grupy ) dla rozwinięcia mocy tlenowej
2. elementy techniki i siły biegowej tj. skipy wieloskoki i przebieżki majace na celu nadać naturalnemu krokowi więcej ekonomiki i wzmocnić mięśnie.

Jeśli chodzi o druga propozycje to dalej uważam, że bardzo mało osób biegających na długie dystanse lekceważy ten akcent.
W wyniku tego, ich krok nieraz jest sztywny, mało sprężysty i przyczynia się do niespodziewanych bóli po docelowym biegu.
Bardzo często siła biegowa stosowana jest przez sprinterów dla polepszenia techniki przy narastającym zmęczeniu, która ma ogromne znaczenie w osiągnięciu najlepszego wyniku, długodystansowcy stosują ją w inny sposób.
Krótsze przerwy, dłuższy wysiłek i wszechstronność ćwiczeń nie tylko zabezpiecza mięśnie ale i przygotowuje pod względem siły aby mięśnie wytrzymały ilość kroków stawianych np. podczas biegu maratońskiego.

Ciekawych tego akcentu zapraszam o 10.00 pod restauracją Pan de Rossa na 3 Stawach w Katowicach.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ