Moja alternatywa Nike+ i adidas micoach

Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no i pieknie, a teraz wroc do swoich pierwszych postow i zobacz jak glupio zaczales. powodzenia
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pomysł oczywiście jest godny uwagi.
Full Respect jeśli jesteś w stanie coś takiego napisać, gdyby było to przenoszalne na inne systemu to już w ogóle.
Jednak sprawa nie jest taka łatwa dla jednego człowieka.
Nokia zrobiła to oczywiście tylko na Nokii ale teraz sprzedała Nokia Sports Tracker komuś i może oni będą to rozwijali.
Natomiast w Endomondo tam jest grupa ludzi i wprowadzenie do obsługi nowego telefonu to nie takie łatwe.
A oni obsługują tylko ten moduł GPSowy, bez pulsu.

Wg mnie niepotrzebnie się gorączkujecie, koledzy z początku nie mieli złych intencji a Ty zupełnie niepotrzebnie od razu zacząłeś się burzyć.
vrs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odgrzeję temat, jakieś postępy czy skończyło się na przechwałkach?
Szczególnie interesuje mnie jakiś opisik tego jak zostało rozwiązane przechwytywanie kodowanego sygnału z czujnika tętna :spoko:
Michał

10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
grzelo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

vrs pisze:Odgrzeję temat, jakieś postępy czy skończyło się na przechwałkach?
Szczególnie interesuje mnie jakiś opisik tego jak zostało rozwiązane przechwytywanie kodowanego sygnału z czujnika tętna :spoko:
Jasne, ze sa postepy! Ciągle nad tym pracuje, ale na efekty jeszcze troche trzeba bedzie poczekac.
Przeczytaj poprzednie moje posty a dowiesz sie jak jest rozwiązane zagadnienie o ktore pytasz.

Wątek zalozylem nie po to aby sie pochwalic pomyslem (ktory de-facto oryginalny nie jest, bo rozwiazania takie istnieja i sa powszechnie dostepne), ale po to aby poprosic Was o pomoc w okresleniu przydatnych funkcji w takim urzadzeniu.

Nadal czekam na propozycje.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

jakie konkretnie urządzenie znalazłeś do mierzenia pulsu i za ile ;-)

Czy urządzenia z windows mobile w przypadku odbierania połączenia przychodzącego nadal realizują pracę programów w tle ?

wiem że java głównie właśnie z tego powodu by odpadała - bo każde połączenie przychodzące wyłącza działającą aplikację. Niemniej świndowsy to jednak trochę więcej - stąd moje pytanie bo pewnie się orientujesz jak to jest.
Szymon
Obrazek
grzelo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:jakie konkretnie urządzenie znalazłeś do mierzenia pulsu i za ile ;-)

Czy urządzenia z windows mobile w przypadku odbierania połączenia przychodzącego nadal realizują pracę programów w tle ?

wiem że java głównie właśnie z tego powodu by odpadała - bo każde połączenie przychodzące wyłącza działającą aplikację. Niemniej świndowsy to jednak trochę więcej - stąd moje pytanie bo pewnie się orientujesz jak to jest.
Czesc,
Chetnie Ci odpowiem na te pytania, jesil mi powiesz po co Ci te informacje.

Pozdro
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

pierwsze - pytam bo czy rzeczywiście będzie to jakaś alternatywa... tj. czy taniej nie wyjdzie urządzenie dedykowane,

a drugie - po to, by wiedzieć ... czy się nad tym zastanawiałeś...

zresztą nie wiem czy warto z Tobą dyskutować bo widzę że masz styl odpowiedzi atakująco zaczepny, więc trochę nie wiem po co właściwie zakładałeś ten wątek...

z sugesti - wystarczy że twój program będzie wspierał dowolny format plików importowany np. przez Sporttracks - a to pozwoli na analizę treningu w domu... nad resztą możesz się zastanawiać jak już coś napiszesz i będzie działało.

Fajnym pomysłem jest np. budowanie treningu w oparciu o "zdarzenia" i składający się z kilku różnych części (np. rozgrzewka do naciśnięcia przycisku a potem seria interwałów z przerwami, albo mieszane interwały, albo interwały z odpoczynkiem do spadku tętna poniżej pewnej granicy ... itd...)

no i tyle - powodzenia... bo moim zdaniem zadanie trudne - chociaż nie wiem jaki pulsometr znalazłeś... od tego wiele zależy - napisanie softu pod gps'a w sumie nie jest takie trudne, bo sprowadza się do parsowania plików NMEA ... i wyciąganie z nich przydatnych informacji.
Szymon
Obrazek
vrs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grzelo pisze:
vrs pisze:Odgrzeję temat, jakieś postępy czy skończyło się na przechwałkach?
Przeczytaj poprzednie moje posty a dowiesz sie jak jest rozwiązane zagadnienie o ktore pytasz.
No przeczytałem jeszcze raz i nadal nie wiem...
Michał

10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ