CEP Compression Running socks
- dambrzez
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 35:40
- Życiówka w maratonie: brak
Cały czas czekam na opinie forumowiczów czy faktycznie warto wydać kupe kasy na te skarpety CEP.
Biegam w chinskich podróbkach za 25 zł i jakieś efekty widze (regen., komfort biegu) ale szału nie ma.
PS. 180-190 zł za skarpety - absurd
Biegam w chinskich podróbkach za 25 zł i jakieś efekty widze (regen., komfort biegu) ale szału nie ma.
PS. 180-190 zł za skarpety - absurd
Moje besty:
Wręczyca 10 km: 35:40
Imielin 20 km: 1:14:55
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Może to Ciebie przekona trochę http://maratonypolskie.pl/mp_index.php? ... 40&code2=6
Ostatnie dwa posty masz opinie użytkowników w tym Krzyśka Bartkiewicza jednego z najlepszych w kraju.
Ostatnie dwa posty masz opinie użytkowników w tym Krzyśka Bartkiewicza jednego z najlepszych w kraju.
- dambrzez
- Rozgrzewający Się
Eddie ale ty je sprzedajesz więc się nei dziwie że są takie super
Żartuje, chętnie wyłoże nawet kosmiczne 200 zł za skarpetki, bo jestem akurat szajbniętym runnerem, ale potrzebuje kropki nad i w postaci postów zadowolonych użytkowników
Żartuje, chętnie wyłoże nawet kosmiczne 200 zł za skarpetki, bo jestem akurat szajbniętym runnerem, ale potrzebuje kropki nad i w postaci postów zadowolonych użytkowników
Moje besty:
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Owszem sprzedaję, używam, testuję. Ale prosiłeś o opinie to Ci podałem link
- dambrzez
- Rozgrzewający Się
Tu tańsza alternatywa, ciekawe czy ustępują CEPom, a jeśli to jak bardzo...
http://www.olimpius.pl/skarpety-kompres ... ft-bk.html
http://www.olimpius.pl/skarpety-cw-x-kompresja.html
http://olimpius.pl/skarpety-kompresyjne-medilast.html
http://www.olimpius.pl/skarpety-kompres ... ft-bk.html
http://www.olimpius.pl/skarpety-cw-x-kompresja.html
http://olimpius.pl/skarpety-kompresyjne-medilast.html
Moje besty:
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
no nieźle i ciekawe to jak dobiera się rozmiar
"UWAGA!!!
Skarpety kompresyjne dobieramy według wzrostu, wagi ciała lub obwodu łydki.
Tak dobrane gwarantują odpowiednie dopasowanie i ucisk. "
"UWAGA!!!
Skarpety kompresyjne dobieramy według wzrostu, wagi ciała lub obwodu łydki.
Tak dobrane gwarantują odpowiednie dopasowanie i ucisk. "
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na forum jest juz trochę opinii na temat crafta i cw-x, natomiast nikt nie chwalil się posiadaniem medilastow i skutkow ich działania (ja przynajmniej nie zauważyłem).
Co do samego Crafta, to mam coraz więcej zastrzeżeń- nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na temat parametrów kompresji, a na oficjalnej stronie producenta nie ma nic o tych skarpetach...może producent sam je wycofał, bo z tego co wiem, opinie nie były zadowalające.
Nie mogę również doszukać się parametrów kompresji Medilasta zastosowanej w skarpetach kompresyjnych, a jeśli chodzi o samo dobieranie rozmiaru...i tu będę polemizował..trzeba wziąć sobie do serca jedno: to na łydce nosimy skarpetę i to ten rozmiar jest najważniejszy. Przyznam, że sprobowałem dobrać sobie rozmiar skarpet Medilasta...obwód łydki 41 cm (czyli L), wzrost 191 cm, waga 87-88 kg (rozmiar XL)..no i który miałbym kupić? Te 3 kryteria nie zawsze idą w parze i na pewno nie jestem jedynym przykładem.
I na końcu w skrócie CEP:
- produkowane przez koncern medi, światowego lidera w dziedzinie kompresji medycznej, a także w dziedzinie ortopedycznej i rehabilitacyjnej, z doświadczeniem ponad 50 letnim (320 patentów). Fakt ten jest gwarantem, że kompresja zawarta w skarpetach CEP jest "właściwa" - na poziomie kostki poziom kompresji sięga 25 mmHg stopniowo pomniejszając się w górę łydki (18 mmHg).
- działanie skarpet CEP zostało potwierdzone klinicznie. Pewnie powtórzę się któryś raz z kolei, ale można o tym poczytać na naszej stronie. Ciekawy jest także efekt termiczny, jaki dają skarpety CEP.
W przypadku produktow tak zaawansowanych technicznie jakosc idzie w parze z ceną i naprawdę nie warto robić sobie krzywdy, kupując najtańsze produkty.
@dambrzez
Sprawdź jeszcze wiadomości prywatne na forum, parę dni temu wysłałem Ci dużo więcej linków o które prosiłeś.
Co do samego Crafta, to mam coraz więcej zastrzeżeń- nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na temat parametrów kompresji, a na oficjalnej stronie producenta nie ma nic o tych skarpetach...może producent sam je wycofał, bo z tego co wiem, opinie nie były zadowalające.
Nie mogę również doszukać się parametrów kompresji Medilasta zastosowanej w skarpetach kompresyjnych, a jeśli chodzi o samo dobieranie rozmiaru...i tu będę polemizował..trzeba wziąć sobie do serca jedno: to na łydce nosimy skarpetę i to ten rozmiar jest najważniejszy. Przyznam, że sprobowałem dobrać sobie rozmiar skarpet Medilasta...obwód łydki 41 cm (czyli L), wzrost 191 cm, waga 87-88 kg (rozmiar XL)..no i który miałbym kupić? Te 3 kryteria nie zawsze idą w parze i na pewno nie jestem jedynym przykładem.
I na końcu w skrócie CEP:
- produkowane przez koncern medi, światowego lidera w dziedzinie kompresji medycznej, a także w dziedzinie ortopedycznej i rehabilitacyjnej, z doświadczeniem ponad 50 letnim (320 patentów). Fakt ten jest gwarantem, że kompresja zawarta w skarpetach CEP jest "właściwa" - na poziomie kostki poziom kompresji sięga 25 mmHg stopniowo pomniejszając się w górę łydki (18 mmHg).
- działanie skarpet CEP zostało potwierdzone klinicznie. Pewnie powtórzę się któryś raz z kolei, ale można o tym poczytać na naszej stronie. Ciekawy jest także efekt termiczny, jaki dają skarpety CEP.
W przypadku produktow tak zaawansowanych technicznie jakosc idzie w parze z ceną i naprawdę nie warto robić sobie krzywdy, kupując najtańsze produkty.
@dambrzez
Sprawdź jeszcze wiadomości prywatne na forum, parę dni temu wysłałem Ci dużo więcej linków o które prosiłeś.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Miło jest nam Was poinformować, że w dniu 20 lutego 2010 r. będziemy uczestniczyli w "Expo" z okazji VIII Zimowego Biegu Trzech Jezior w Trzemesznie.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych skarpetami kompresyjnymi CEP w sobotę w godzinach 7:00 - 15:00.
Uprzejmie uprzedzamy, że akceptowana będzie płatność tylko gotówką. Będziemy wdzięczni za wyrozumiałość z powodu braku terminala płatniczego.
Do zobaczenia!
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych skarpetami kompresyjnymi CEP w sobotę w godzinach 7:00 - 15:00.
Uprzejmie uprzedzamy, że akceptowana będzie płatność tylko gotówką. Będziemy wdzięczni za wyrozumiałość z powodu braku terminala płatniczego.
Do zobaczenia!
- jakubecek
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:27:34
Mam jedno pytanie odnośnie skarpet kompresyjnych CEP.
Ponieważ przymierzam się do ich zakupu, chciałbym wiedzieć jaka jest ich "żywotność", jak długo spełniają one swoje zadanie?
Co ma znaczenie, ilość godzin które sie w nich biega, ilość kilometrów, czy może ilość prań?
Pozdrawiam.
Ponieważ przymierzam się do ich zakupu, chciałbym wiedzieć jaka jest ich "żywotność", jak długo spełniają one swoje zadanie?
Co ma znaczenie, ilość godzin które sie w nich biega, ilość kilometrów, czy może ilość prań?
Pozdrawiam.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Podkreślę to co było już wcześniej pisane. To że producent gwarantuje skuteczność kompresji przez pół roku nie znaczy, że po sześciu miesiącach nagle przestaną działać. Na zachodnich forach użytkownicy piszą o wyjątkowej trwałości niedozdarcia tych skarpet.Jeśli chodzi o wytrzymałość, to szczególną rolę odgrywają tu także sposób konserwacji oraz rodzaj obuwia.
Na rynku istnieją specjalne preparaty do prania odzieży technicznej (dużo delikatniejsze od proszku) Co prawda skarpety kompresyjne wg zaleceń producenta (na przykładzie CEP) można prać w pralce (w temp. 40 stopni, program delikatne), ale osobiście polecałbym pranie ręczne (pralka pralce nie równa).
Skarpety powinny spełniać swoje zadanie minimum przez 6 miesięcy przy codziennych treningach. Jeśli ktoś biega rzadziej- będą służyły dłużej. Ważnym jest, tak jak zresztą przy każdego rodzaju skarpet, żeby obuwie było odpowiednio dobrane i nie haczyło nic w środku
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W najbliższą sobotę (13.03.2010) będziemy ze stoiskiem przy hangarach na Maniackiej X w Poznaniu. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze skarpetami kompresyjnymi CEP.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niestety w tym czasie będziemy w Poznaniu na EXPO Serdecznie zapraszamy przy okazji wszsytkich !!
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak, jak zapowiadaliśmy wcześniej, w marcu poszerzyliśmy ofertę o inne produkty CEP. Od kilku dni dostępne są już w Polsce legginsy kompresyjne, tzw. CEP running compression tights (wersja triathlonowa z poduszką na zamówienie), a także inne wariacje skarpet kompresyjnych - dla piłkarzy i trekkingowców. W naszej ofercie znajdziecie także inne prydatne gadżety, typu czapeczki, daszki, etc.
Nowy asortyment zaprezentujemy już podczas 3 półmaratonu poznanskiego, a tymczasem zapraszamy na stronę sklepu!
Nowy asortyment zaprezentujemy już podczas 3 półmaratonu poznanskiego, a tymczasem zapraszamy na stronę sklepu!