"Newsletter" czyli jak chcemy aby wyglądało bieganie.pl

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.

Co sądzisz o reklamach przysyłanych na maila przez bieganie.pl

Czas głosowania minął 20 mar 2010, 08:03

Uwielbiam to - zawsze dowiaduję się czegoś nowego.
4
17%
W porządku - nie przeszkadza mi.
12
50%
Nie mam zdania.
0
Brak głosów
Nie lubię, ale nie będę się pieklił jak ten co założył wątek.
4
17%
Nie znoszę - kolejny spam na mojej skrzynce.
2
8%
Rozstrzelać naczelnego ;)
2
8%

Liczba głosów: 24
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,
Założyłem ten wątek aby sprawdzić czy inni użytkownicy forum myślą podobnie do mnie, dać miejsce na wypowiedzenie się jak chcielibyśmy aby kształtował się portal. Dołączyłem ankietę którą potraktujcie oczywiście żartobliwie, niemniej kwestia mailowania niech się stanie zaczynem do dyskusji, w której będziemy mogli pokazać, co nam się nie podoba (bo co podoba to piszemy w różniastych wątkach a słowa krytyki brakuje).

Poniżej wklejam swoją wypowiedź z wątku o klubie biegacza nike:

Wszystko fajnie, fajnie ale reklam na maila mi nie przysyłajcie. Nie pamiętam co było w regulaminie rejestracji, ale ostatni mail jest REKLAMĄ drogi naczelny więc proszę nie pisz:
"Witajcie. Rzadko korzystamy z tej formy komunikacji ale wyjątkowo tym razem
uznaliśmy, że ma to uzasadnienie bo dotyczy funkcjonalności portalu i
forum." bo to zabrzmiało (tak w pierwszej myśli mi zadźwięczało), że chcecie skrzyknąć forumowiczów w jakimś szczytnym celu a tu rozczarowanie - Nike się ogłasza ze swoim klubem lojalnościowym.

Oczywiście rozumiem, że działamy w rzeczywistości rynkowej i portale, nazwijmy to wolontariackie jak ngt (przytaczam jako przykład nie z branży) gdzie forumowicze zrzucają się na domenę zdarzają się rzadko ale bez przesady. Na głównej są 3 loga klubu biegacza - rozumiem, kasa. Ale nie spamujcie proszę.

A przy okazji w temacie - drogi naczelny, jak już coś testujecie to trochę więcej krytyki zamiast rozpływania się nad sponsorem testu, budujcie rzetelnością swoją pozycję na rynku, wtedy będą się z wami liczyć, nie pochlebnymi komentarzami.
PKO
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Juz tak nie placz bo dostales jednego maila... O ile sie orientuje to bycie czlonkiem forum nie jest obowiazkowe. Poza tym powolywanie sie na regulamin, ktorego sie nie pamieta jest dosc zabawne...
Na forum, za friko, masz dostep do olbrzymiej bazy informacji, porady roznych specjalistow, kozystasz z doswiadczenia innych biegaczy. Przeciez ktos musi to utrzymac i jeszcze zarobic na chleb wiec sie tak nie oburzaj, ze dostales raz na maila oferte poszerzenia funkcjonalnosci tego forum...
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta ostatnia opcja w ankiecie jest wyjątkowo podła, nawet maskowanie uśmiechem Ci nie pomoże. Nikt Cię tu nie trzyma, ruszaj w podskokach..hop hop.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem durnej ankiety... przecież jakbyś maila przeczytał to pisze na końcu ze juz takich nie będzie... co Cie bili jeden mail na rok? przesadziłeś trochu teraz
pawel84
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to newsletter mógłby sobie raz na jakiś czas przychodzić, mam gmail więc nie ogranicza mnie miejsce na skrzynce, jak mi się przestanie podobać to się wypiszę, jak nie będę chciał czytać to nie przeczytam, a tak może zawsze coś ciekawego się człowiek dowie:)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zgodnie z tym co zostało napisane w tym mailu rzadko korzystamy z tej formy komunikacji i częstotliwości zwiększać nie zamierzam.
Ostatni raz miało to miejsce we wrześniu 2007 roku kiedy ruszało nowe bieganie.pl.
Czyli kolejnego maila możecie się spodziewać we wrześniu 2013. ;)
Oczywiście bardzo przepraszam wszystkich tych którzy poczuli się tym mailem urażeni lub skomplikował on ich życie do tego stopnia, że pojawiły się u nich myśli o zamordowaniu mnie.

Co do Newslettera - jeśli będziemy takiego mieli to trzeba będzie po prostu zaznaczyć taką opcję, że ktoś sobie tego życzy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Aha, i gwoli rzetelności, bo być może czytają ten wątek osoby jeszcze nie zarejestrowane.
Pytanie w ankiecie brzmi:

"Co sądzisz o reklamach przysyłanych na maila przez bieganie.pl?"

Bieganie.pl nie wysyła reklam na maila
Jeśli za reklamę uznać dzisiejszy mail to w historii działania jest to jedna reklama czyli powinna być użyta liczba pojedyncza.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

mi to nie przeszkadza jeśli dostanę coś konkretnie przygotowanego, związanego z tą stroną, raz na jakiś czas... nie ma co płakać... masakra z reklamami to jest np. sfd.pl... ale nawet tam wszystko odbywa się na zasadzie coś za coś.. trochę przyzwoitości, nie można tylko brać... zresztą zawsze zostaje opcja wyjścia z forum, znalezienia gdzie indziej swojego św. Graala, albo założenie własnego forum, na którym zadbasz o wszystko, poświęcisz temu sporo czasu i pracy.. pozdrawiam
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@mchalnotts - Och... ale żeś się zbulwersował. Weź kliknij delete, albo zaznacz jako spam i będziesz miał z głowy. Więcej czasu zmarnowałeś tworząc tę durną ankietę...
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Ja nawet chciałabym raz na jakiś czas dostać jakiś newsletter. Nie rozumiem problemu.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

luzik i oczko ;)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja dostaje na @ kilkadziesiąt wiadomości dziennie i troche mnie to drażni szczerze mówiąc, ale @ tego mam od kilkunastu lat i szkoda mi zmieniać na nowy żeby spamu nie było
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Pawel96
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ustaw te maila jako spam i po problemie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czasem dostaje jakies maile w zwiazku ze stronami , na ktorych istnieje.
Jednak sa to intencje ogolne. Reklama Nike ,przeslana na mail, to zolta kartka lub poczatek petli na szyi portalu.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Pawel96 pisze:Ustaw te maila jako spam i po problemie :)
tylko spam przychodzi z różnych adresów i to nic nie daje już próbowałem
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ