Będziesz miała fajnie w wakacje, będzie już biegałkapan pisze:Moje dzieci do grubasów nigdy nie należały (waga urodzeniowa 3000 i 3100g), ale za to rozwijają się szybciej niż rówieśnicy. Młody nie ma jeszcze pół roku już od miesiąca raczkuje, sam siedzi, a od paru dni próbuje stawać przy meblach.
Mój mały jest naprawdę ruchliwy, od kilku tygodni rusza się bardzo intensywnie, o różnych porach dnia- choć najbardziej lubi wczesny wieczór. W poniedziałek USG- nie mogę się doczekać...
Z wielką chęcią. Takie informacje nastrajają optymistycznie. A ja pewnie za dużo czytam głupot (jakoś większość publikacji koncentruje się negatywnych wynikach, pesymistycznych scenariuszach).Beauty&Beast pisze:DOM, na pocieszenie napiszę, że ja wczoraj przeglądałam całkiem powazną i naukową "Medycynę sportową" i tam m.in. było, że roczne dzieci kobiet które w ciąży uprawiały sport (lekko oczywiście) są bardziej skoordynowane ruchowo i sprawniejsze, a pięcioletnie też mają jakiś handicap nad równiesnikami. Natomiast parametry urodzeniowe nie odbiegają od średniej. Może weekend zacytuję dokladniej albo pożyczę Ci książkę, co prawda o kobietach to tam jest pare słów doslownie (w sensie specjalnego rozdzialu o dolegliwościach kobiecych plu ciaza wlasnie), ale moze z nudow przejrzysz.