buty Asics Trail Attack WR opinie

norbert1979
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Jak w temacie prosze o opinie? :) mam zamiar zakupic te butki, posiadam juz w swojej kolekcji Nimbusy 11 jednak szkoda mi ich na te warunki pogodowe bloto na drogach śnieg itp. Jestem supinatorem lekkim waga 85 kg biegam 3 x w tygodniu teren - las, stadion ażka, asfalt, kolo 35-40 km. Wiem ze te Asics Trail Attack WR sa to trialowe butki w teren ale chcialbym w nich pobiegac tez po asfalcie i tu czekam na wasze opinie czy warto je zakupic cena okolo 220 zl w sklepie internetowym i czy mozna w nich smigac po asfalcie? w taka pogode. Zaznacze tez ze interesuja mnie tylko butki firmy ASICS. Idealne były by dla mnie butki ASICS Trabuco ale sa to butki dla pronatorów :( czekam na wasze opinie i porady.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

norbert1979 pisze:Witam
Jak w temacie prosze o opinie? :) mam zamiar zakupic te butki, posiadam juz w swojej kolekcji Nimbusy 11 jednak szkoda mi ich na te warunki pogodowe bloto na drogach śnieg itp. Jestem supinatorem lekkim waga 85 kg biegam 3 x w tygodniu teren - las, stadion ażka, asfalt, kolo 35-40 km. Wiem ze te Asics Trail Attack WR sa to trialowe butki w teren ale chcialbym w nich pobiegac tez po asfalcie i tu czekam na wasze opinie czy warto je zakupic cena okolo 220 zl w sklepie internetowym i czy mozna w nich smigac po asfalcie? w taka pogode. Zaznacze tez ze interesuja mnie tylko butki firmy ASICS. Idealne były by dla mnie butki ASICS Trabuco ale sa to butki dla pronatorów :( czekam na wasze opinie i porady.
Odnośnie Trabuco,

Jeżeli jesteś neutralem to spokojnie możesz w nich biegać jako że dodatkowej stabilizacji w butach Trailowych tak naprawdę nigdy nie za wiele :)

Jeżeli na asfalcie jest warstwa ubitego śniegu to spokojnie możesz w biegać w butach trailowych. Natomiast przy Twojej wadze nie polecam biegania po suchym asfalcie w trailówkach. Możesz to odczuć w kościach.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
norbert1979
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za info odnosnie Trabuco jednak troche sie zmartwilem tym ze asfalt da mi mocno w kosc :( tymbardziej ze cierpie na czeste boleści w kolanach. Szkoda że Asics nie ma w swojej ofercie jakiegoś buta takiego na chlapę dla supinatora no chyba że sie myle.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gel Target (czy tam Moriko, już nie pamiętam) - buty z membraną Gore-TEX. W decathlonie widziałem wczoraj za 149zł - o dziwo w dziale z butami do chodzenia, a nie biegania :niewiem:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ