Zimno!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
nifares69
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Robi się wtedy niezły kross
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]Obrazek[/url]
PKO
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kopny śnieg to masakra totalna. Dal mnie, biegowego żółtodzioba to naprawdę niezły hardcore. I tak ledwie biegnę :P, a w zaspach doprawdy ledwie zipię. Najgorsze jest to, że autentycznie nie wiem, gdzie się danego dnia zjawią :lalala:
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I dobrze. Wczoraj byłem załamany śniegiem po kolana w lesie. Wróciłem nieżywy. Dziś pobiegłem rekordowe 8km na samopoczuciu lepszym niż ostatni rekord. O czymś to świadczy. Takie mocne treningi aż ma się chęć zatrzymania i rzucenia tego w diabły bardzo pomagają. :bleble:
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

nie lubie zimna ale jak biegam to go nie czuję
2 lata temu jak były mrozy przez 3 miesiące byłem załamany ale jak teraz biegam przy -15 to czuję że fakam system! :)
Bart28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43.57

Nieprzeczytany post

Klucz na mróz - odpowiednie ubranie. Na śnieg - stuptuty : Komfort zapewniony ;]

U mnie dziś roztopy.
Obrazek

Bieganie filozofią.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w naszych warunkach geograficznych organizm adaptuje sie do skrajnych warunków pogodowych, zawsze można go wspomóc przyśpieszając procesy hartowania po przez suplementacje ziół typu Cytryniec, Żeń-szeń, Różeniec Górski. O odpowiednim ubraniu już nie muszę wspominać.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
biegaczamator
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na taki śnieg odpowiedź jest krótka- narty śladowe. Właśnie wróciłem z pierwszego biegu i jestem pod wrażeniem tego sportu. W przeciwieństwie do normalnego biegania na nartach bardzo mocno pracują ręce, dzisiaj tak dostały w kość, że ledwo piszę na klawiaturze. Jak przejdą zakwasy, bo na pewno jutro będą, z pewnością znów wyruszę zdobywać okoliczne pagórki i dolinki :hej:
Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy bieganie. Bieg to życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz.
ronja
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

uwielbiam bieganie przy sporym mrozie. czekam na to cały rok :)
ale nie wyobrażam sobie biegania bez solidnej maski, od minus kilku stopni to u mnie obowiązkowe...

jedyny problem to rzęsy - stale przymarzają mi górne do dolnych...
Bart28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43.57

Nieprzeczytany post

ronja pisze:jedyny problem to rzęsy - stale przymarzają mi górne do dolnych...
Musisz pięknie wtedy wyglądać...
Obrazek

Bieganie filozofią.
Fluor
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: b.d
Życiówka w maratonie: n.a

Nieprzeczytany post

Zimno zimno. Wczoraj wyskoczyłem o 7 rano na bieganko, nio i szok. Zimno jak diabli, ładnie zatykało na starcie. Po 30min w bidonie pływały kawałki lodu, gluty zamieniły się w sople itd. Po powrocie, sprawdziłem term było -20. Dobrze, że nie sprawdzałem przed wyjściem;P
Generalnie ciekawe doświadczenie, ale to już jest przesada.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ronja pisze:uwielbiam bieganie przy sporym mrozie. czekam na to cały rok :)
ale nie wyobrażam sobie biegania bez solidnej maski, od minus kilku stopni to u mnie obowiązkowe...

jedyny problem to rzęsy - stale przymarzają mi górne do dolnych...
ja mam taką cienka kominiarkę narciarską. Zakrywa mi uszy, kark, szyje i policzki. Znakomita ochrona . Zakładam na to cienka czapkę i w drogę !

Z tymi rzęsami to koszmar. Tez tak mam juz przy -15*C
pomaga cienka warstwa wazeliny :jatylko:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ