adidas adiSTAR RIDE 2 - bartie

Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam spore zaleglosci w postach jesli chodzi o modele mojego projektu, ktore sa aktualnie na rynku. Pierwszy z moich adiSTAR'ow jest juz dostepny od konca 2009.

Chcialbym tradycyjnie juz prosic... jesli ktokolwiek zdecyduje sie biegac w tym bucie bede wdzieczny za przynajmniej kilka slow oceny. Feedback bezposrednio od uzytkownikow jest zawsze najcenniejszy, szczegolnie ten krytyczny.

Kilka slow o tych adistarach. Oba buty sa kierowane dla biegaczy neutralnych. Na rynek jednoczesnie weszly wersje meska i damska. Roznia sie od siebie.

Meska, jest na tym samym spodzie co Ride 1. Zmodyfikowana zostala tylko podeszwa pod systemem Formotion aby byla bardziej miekka. Gorna czesc buta ma nowe rozwiazanie dla adidasa - elastyczny panel wokol srodkowego paska, ktory sprawia, ze but jest mniej sztywny w tej czesci cholewki i latwiej dopasowuje sie do stopy. Poza tym panel ten pracuje rozciagajac sie podczas zginania stopy.
Chwyt srodstopia zapewniaja wewnetrzne elementy naszyte pod siatka (blizej stopy).

Wersje damska projektowalem biorac pod uwage sposob biegu kobiet. Podeszwa jest calkiem nowa w tym modelu. Jej kat podniesienia na piecie jest ukierunkowany nieznacznie bardziej centralnie (kobiety laduja kilka stopni bardziej do srodka - szersze biodra). Pianka i guma na srodstopiu sa bardziej miekkie zapewniajac amortyzacja dopasowana do wagi. Przerwy w przedniej czesci podeszwy sa tez duzo glebsze.
W gornej czesci buta, glowne elementy sa konstruowane podobnie jak w wersji meskiej ale wewnetrzna strona jest zmodifikowana. Na wysokosci glowki kosci srodstopia ulokowany jest elastyczny material, ktory dopasowuje sie do ksztaltu stopy w tym miejscu. Chodzilo tutaj o zapewnienie komfortu kobietom ktore maja problemy z tzw. halluksami.

Szczegolowe zdjecia obu modeli mozna znalesc na mojej stronie, a dodatkowy opis (english) na blogu o butach http://www.bartiedesign.com/blog

Obie innowacje - elastyczny material przy pasku srodkowym jak i ten po wewnetrzej stronie w modelu damskim sa moimi pomyslami dlatego bardzo mi zalezy na opiniach uzytkownikow. Z gory dziekuje.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Fiu fiu - Ars Sutoria ? :)
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No tak, ale to ewidentny off topic. :)
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ