Zimno!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tym krwawieniem z nosa to u mnie tak zle nie było, ale pamiętam że w zeszłym roku miałem z tym małe problemy. Jednak w tym roku jak na razie wszystko w tej kwestii jest ok :) Ubiór to oczywiście podstawa, ja jeszcze nigdy nie biegałem tak ciepło ubrany jak w ciągu ostatnich dni :) Ale i tak biega się bardzo fajnie, a zobaczyć zdziwione twarze przechodniów albo ludzi w autobusach, bezcenne :) Jedyne minusy to mojej twarzy dostaje się ostro od tego zimna, szczególnie policzki i nos, nie fajne jest też uczucie jak z nosa leje się woda a oczy od zimnego wiatru zaczną łzawić :)
PKO
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja muszę przyznać, że jakoś nie marznę podczas tych mrozów, nie bardzo pojmuję dlaczego :niewiem: Oczywiście ubieram się ciepło, ale nie do przesady, ot podkoszulka, koszulka z długim, bluza od dresu, kurtka, na dół rajstopki ;), dresik, ciepłe skarpetki i ot, wystarcza. Nawet twarz i ręce mi jakoś specjalnie nie marzną (odkąd smaruję tłuściochem). Jedyny dyskomfort to oddychanie tym lodowatym powietrzem, ale już powoli przywykam.
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Masakra to jest z kominów. A potem tacy najwięcej krzyczą o workach w sklepach za 5gr. Ekolodzy zasrani.
Co ma komin wspólnego z foliówką? Bo nie bardzo łapię Twój punkt widzenia...
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
chudybenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Worek foliowy nie ma nic do
komina, to są dwa odzdzielne tematy. Ale z tymi ekologami to nawet sie zgodze. Ile razy slyszy sie o akcjach "zgas swiatlo na godzine", a w Nowym Jorku wielkie bannery reklamowe, które są na wieżowcach świecą się 24h przez cały rok... Oczywiście nie jestem przeciwnikiem takiej akcji, ale jest to trochę dziwne...

So we will run altogether with hearts aflame 
Like a fire that can’t be tamed 
Our God all glory to Your name, Jesus
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chudybenek pisze:Ile razy slyszy sie o akcjach "zgas swiatlo na godzine", a w Nowym Jorku wielkie bannery reklamowe, które są na wieżowcach świecą się 24h przez cały rok... Oczywiście nie jestem przeciwnikiem takiej akcji, ale jest to trochę dziwne...
To są akurat akcje podobne do biegu WOŚP. Jak niby ludzie biegnąc 5 czy 10 km mają walczyć z cukrzycą? Oczywiście oni nic nie zrobią bezpośrednio, ale przyczynią się do nagłośnienia problemu i może jakiś procent ludzi zastanowi się nad tym. To samo z oszczędzaniem prądu... Ale nieważne - nie róbmy oftopa.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oszczędzanie prądu spowoduje podniesienie cen. Czyli sprzedadzą mniej za większą kwotę. Gdy słyszę "promocja" "oszczedzasz..." to śmiać mi się chce. Ok nie róbmy offa :bum:
schilack
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Masakra to jest z kominów. A potem tacy najwięcej krzyczą o workach w sklepach za 5gr. Ekolodzy zasrani.

Zgadza się! Niestety w moim regionie 90% domów ogrzewane jest "plastikiem" a to jest gorsze niż bieganie w -30!
The World makes way for those who know where they are going.
xwing
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:48:23

Nieprzeczytany post

Hej, witam wszystkich,
I ja wtrącę 3 grosze od siebie - biegam od II miesięcy i dziś tak mi się chciało polatać, że nie wytrzymałem...

zrywka z wyrka o 6:15 intensywna rozgrzewka w domu + 10 min schłodzenia przed wyjściem, o 7:00 wskoczyłem w ciuchy do biegania i sru do lasu (pomyślałem, że jak będzie zbyt zimno to wrócę). I tak przy - 27 st zrobiłem 7 km + 5P.

BYŁO FANTASTYCZNIE !
Awatar użytkownika
Olek16
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oj tak, zima to masakra. U mnie na osiedlu jest niezły syf, szczególnie wieczorem. Nie dość, że ci imbecyle palą plastik, inne śmieci i potem wszyscy muszą to wdychać to jeszcze potem ubranie strasznie śmierdzi. Ale co tam, globalne ocieplenie i inne bzdety w głowach eko-terrorystów...
Ból jest przejściowy.
Duma trwa wiecznie.
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w związku ze zmianą dominującego tematu rozmowy, proszę admina o zmianę nazwy tematu na:

"ZIMNO I ŚMIERDZI !!!!"
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:
"ZIMNO I ŚMIERDZI !!!!"
:hahaha: Dobre :hej:
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Co do palenia śmieci to ludzie "oszczędni" zawsze będą palić tym co najtaniej.
Na osiedlach domków jednorodzinnych zawsze to była zmora.
Ale z drugiej strony czemu się tu dziwić jeżeli za gaz średnio za m3 trzeba płacić ok 2zł ze wszystkimi opłatami to jak ktoś ma słabo ocieplony dom to na dobę może spalić nawet 30m3 przy takich mrozach. A to już jest konkretny pieniądz.
Ekologia ekologią ale dla ludzi liczy się rachunek ekonomiczny.
Po co ja biegam?
chudybenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

schilack pisze:

Zgadza się! Niestety w moim regionie 90% domów ogrzewane jest "plastikiem" a to jest gorsze niż bieganie w -30!
w ogole sie nie zgadza. Wprowadzenie woreczków foliowych za 5 gr jest
po to, aby ludzie kupowali ich mniej, a to tylko dlatego, ze sa zrodlem zasmiecania srodowiska. Natomiast kominy, to sprawa zwiekszenia emisji CO2, wiazacej sie z globalnym ociepleniem :)

natomiast u mnie jest droga osiedlowa droga asfaltowa, a z jednej strony las i z drugiej domy. Nie narzekam:)

So we will run altogether with hearts aflame 
Like a fire that can’t be tamed 
Our God all glory to Your name, Jesus
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ogole sie nie zgadza. Wprowadzenie woreczków foliowych za 5 gr jest
po to, aby ludzie kupowali ich mniej.
:bum: :bum:

To tak samo benzyna idzie w górę, bo ludzie dobrej woli chcą żebyśmy nią mniej truli środowisko :bum: :bum:
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Słyszałem, że jest jeden koleś który stosuje następujący opał: do plastikowej butelki PET wsypuje trociny zmieszane z olejem przepracowanym. I tym gnój pali w piecu. A swoją drogą, że też nie ma jakiejś kary dla takich palantów. Podobno, żeby ukarać to trzeba gościa złapać za rękę. A to trudne. A nasza policja nie lubi się trudzić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ