Garmin f305

Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bombowiec pisze:Dzięki za podpowiedz. Szkoda że nie działa w treningach zaawansowanych bo większość biegałem na przygotowanych w sporttrucku. Muszę spróbować może to być ciekawa odmiana.
w zaawansowanych sam sobie możesz zaprogramować stosowownie do potrzeb danego treningu.

Auto Lap nie działa w treningach typu: szybki, interwał i zaawansowany.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

właśnie w "Szybki" chyba działa (tym ustawianym z zegarka) - mi się tak wydaje chociaż nie dam sobie za to ręki obciąć..., ale coś mi się tak obija po głowie, że jak biegałem nastawiając np. 30 minut w jakimś tam tempie - to jednak te 1km odcinki mi łapał... tak jak zawsze..
- inna sprawa, że wtedy zazwyczaj biegnę patrząc na wirtualnego "partnera"m
dawno tego nie biegałem, więc mogę gadać od rzeczy, ale tak mi się wydaje.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też mi się zdaje, że łapie na szybkim.
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Też mi się zdaje, że łapie na szybkim.
podałem tę info z instrukcji obsługi.
Siecky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z przyjemnością dołączam do grona użytkowników GFR 305. Jestem po pierwszym treningu i wygląda całkiem nieźle. Jedna rzecz, która mnie trochę zaniepokoiła to "dziwne" wskazanie spalonych kalorii. Do wczoraj używałem Polara RS-400 i na identycznej trasie wałkowanej od dawna wskazywał mi w zależności od HR ok. 550-800 kcal, natomiast 305-tka dzisiaj przy dość wysokim HR pokazała wynik 394kcal. To nie aż tak ważna sprawa ale podobno 305-ka do obliczenia spalonych kalorii nie bierze pod uwagę HR. Może macie jakieś przemyślenia w tej kwestii. No i nie paruje mi jak Polar :ble: !!!
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siecky pisze:Z przyjemnością dołączam do grona użytkowników GFR 305. Jestem po pierwszym treningu i wygląda całkiem nieźle. Jedna rzecz, która mnie trochę zaniepokoiła to "dziwne" wskazanie spalonych kalorii. Do wczoraj używałem Polara RS-400 i na identycznej trasie wałkowanej od dawna wskazywał mi w zależności od HR ok. 550-800 kcal, natomiast 305-tka dzisiaj przy dość wysokim HR pokazała wynik 394kcal. To nie aż tak ważna sprawa ale podobno 305-ka do obliczenia spalonych kalorii nie bierze pod uwagę HR. Może macie jakieś przemyślenia w tej kwestii. No i nie paruje mi jak Polar :ble: !!!
mój garmin pokazuje mi ok. 400 kcal na 5km biegu. na bieżni elektrycznej komp. pokazywał ok. 350 kcal/ 5km.
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mój przy 5,64 km pokazał 462 kcal. Myślę że garmin odnosi się do ustawień osobistych i z stamtąd bierze informacje do przeliczenia kalorii.

Dzisiaj po raz pierwszy pobiegałem z automatycznym lapem ustawionym co kilometr. Fajna funkcja pozwalająca sprawdzać prędkość biegu
Pozdrawiam
Bombowiec
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy ktoś biegał na waypointy i czy można przygotować trasę w sporttracku?
Pozdrawiam
Bombowiec
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

nie biegałem - a trasę można za pomocą dodatkowej wtyczki przygotować w sporttracku - przynajmniej takie informacje można znaleźć na stronie polskiego sporttracka - którą pewnie i tak będziesz musiał przejrzeć, jeśli zamierzasz się w to bawić.
Szymon
Obrazek
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie wiesz przypadkiem jak ta wtyczka się nazywa ?
Pozdrawiam
Bombowiec
Maciejka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja mam pytanie odnośnie działania 305 na dużym mrozie - bo czytałem w innym wątku o problemach polara przy niskich temperaturach. Co mówi instrukcja, a co praktyka ? Mam nadzieję, ze nie trzeba go opatulać szalikami :hahaha:
Już wkrótce zostanę użytkownikiem to przestanę zadawać dziwne pytania. Pozdrawiam.
Sprzedam F305
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja biegałem z nim już w różnych warunkach od ulewnego deszczu z porwistym wiatrem do zamieci przy -15 i zawsze działał poprawnie. Najniższa temperatuta podczas której biegałem to - 25 i wszystko było ok
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tym roku biegałem przy -19 z 305'tką ... Nic się nie działo, tylko była maksymalnie zwolniona reakcja wyświetlacza, ale to normalne przy takiej temperaturze.
Awatar użytkownika
strashak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam chyba problem chociaż sam nie wiem. Od wczoraj jestem posiadaczem 305 rozłożyłem włączonego garmina na dywanie i zacząłem rozgryzać instrukcję. Ku mojemu zdziwieniu garmin czasem wskazywał tempo a to 22min/km a to 13 itd. Tempo się pokazywało na chwilę po czym wskakiwało 0 i później znów pokazywał jakieś tempo. Uprzedzam pytanie - nie mam ani ruchomego ani tym bardziej latającego dywanu w domu. Czy Wy też takie coś macie?
Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Normalna sprawa.

Jest mnóstwo czynników, które wpływają na taki stan rzeczy. Lokalizują Cię satelity, które latają po orbicie ziemi na wysokości 35 000 km, których sygnał jest osłabiony przez dach i ściany Twojego domu, nie mówiąc już o ograniczeniach i celowym zakłócaniu sygnału ze względu na bezpieczeństwo cywilne... Wszystko jest okej. Nie masz się o co martwić - 305. nie po to jest, by siedzieć z nią na dywanie, a biegać :).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ