Biegasz z psem??

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Husky? Z nim to na pewno będziesz musiał biegać.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Owczarek niemiecki - niewyżyty pies przynajmniej w moim przypadku, 50 km/h i dalej biegnie:)
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

O, widzę, że jest więcej osób biegających ze swoimi psiakami, a już myślałam, że jakimś totalnie nieprofesjonalnym wyrzutkiem truchtającym z psiną u boku tu na forum będę ;).

Biegać zaczynam dopiero, towarzyszy mi niezastąpiony w aktywnościach wszelkich 5 letni beagle. Jak na razie jeszcze się dogrywamy w biegu, ale jest progres, rokuję nam nadzieje :bum: 4 km. w mrozie, to dla łaciata bułka z masłem ;), po wczorajszym treningu stawiał opór przy powrocie do domu, zdecydowanie żądał więcej!
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Beagle najlepiej wspominam, jedyne chcą się bawić i zawsze jakiegoś "przemielę" między nogami jak biegnę :hahaha: pozdrawiam właścicieli takowych
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety ja ze swoim mogę co najwyżej spacerować. Jego od samego przemieszczania bardziej interesuje zwiedzanie :-)
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
AkitaInu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rasa: Akita Inu
Biegam raz lub dwa razy w tygodniu z pieskiem, jeśli to co robimy można nazwać bieganiem nazwał bym to spacerem biegowym. Po prostu daje się psu nawąchać i pozwiedzać. Oczywiście biega tylko i wyłącznie jak jest śnieg i zimno później jak robi się ciepło to ma mnie i moje bieganie w nosie.
[url=http://run-log.com/profiles/profile/AkitaInu][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/dff69a8f6d6bb83aaefb19e80c2e0ec9.png[/img][/url]
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Cześć,

a używacie jakichś specjalnych zestawów typu smycz+pasek do biegania, czy zwykłej smyczy?

No i czy pies biega w szelkach czy w zwykłej obroży?

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Jak już zmuszę psiaka do biegania to: do Boxera mam szelki i zwykłą długą smycz, boxer silna bestia i czasem sie przyduszał jak chciał szarpać, a teraz na szelkach jest wszystko ok i nawet spokojniej biegnie. na Cocker spaniela mam zwykłą obroże bo biega przy nodze.. nieraz biegam z nią w ogóle bez smyczy bo jest posłuszna. niestety zaciążona i nie zdolna do biegania :)
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

he, tu Lolka na zdjęciu wygląda na jamnika, ale to ja mam 2 metry :)

kazda rasa jest dobra do biegania, potrzebny jest tylko umiar i podejście z głową :ble:
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lejek ja biegam z moim Tesiem na zwykłej obroży i smyczy automatycznej. Ta ostatnia przy beaglu to warunek konieczny, na zwykłej byśmy sobie na pewno nie pobiegali, bo ma tendencje do kotwiczenia się co czas jakiś :bum:

Mam zamiar jednak nabyć porządne szele pociągowe, coby zwiększyć młodemu komfort biegu, bo jednak obroża na gardle przy napiętej smyczy do przyjemności na pewno nie należy...

ooco wyglądacie profesjonalnie :hej:
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lejek pisze:Cześć,

a używacie jakichś specjalnych zestawów typu smycz+pasek do biegania, czy zwykłej smyczy?

No i czy pies biega w szelkach czy w zwykłej obroży?

Lejek
Ja uzywam dla psa szelek a zamiast smyczy uzywam falu startowego - od pednika windsurfingowego
- ma idealna dlugosc wiec sie nie placze, w srodku guma wiec jest troche luzu jak pies sie zapomni
najczesciej przypinam do paska, dobrze miec rece wolne, wygodniej
http://www.windsurfing.pl/index.php?dzial=24&show=1943
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam z moją Kluchą - Labiszonem (czytaj Labradorem). Jako, że biegam po takie parko-lasku psiak biega sobie swobodnie trzymając się w promieniu 20 metrów. Zresztą ona żyje w swoim świecie i w głębokim poważaniu (tzn udaje że nie widzi) ma rowery, innych biegających, inne stworzenia itd. Jedyne na co trzeba uważać to jej tendencja to wynajdywania przeróżnych skarbów - a to jakaś pyszna kromka zapleśniałego chleba, a to jakaś przepyszna dwutygodniowa kiełbaska....
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Cześć,

jakbym czytał o swoim labku ;-). Najlepsze są kanapki znalezione pod śniegiem ;-).

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moja Nuka z kolei goni za wszystkim co się rusza... Oczywiście zawsze do mnie dobiega, mam dwa miejsca gdzie ją zapinam, przed przejściem przez drogę przecinającą moją pentle i pod domem. Zawsze ona czeka albo ja. Jak nie spotka żadnej sarny, lisa, jelenia to biegnie raczej przy mnie. Na całe szczęście biegam w okolicy prawie przez ludzi nie uczęszczanej, tj. las, pole, las, dawny nasyp kolejowy, jakieś ugory.
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja osobiście z psem nie biegam ale pary razy spotkałem osoby biegnace z pupilem... najlepsze na biegi to chyba są psy biegajace czyli te wszystkie północne husky czy inne... ale latem to by mogły nie wytrzymywać....
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
ODPOWIEDZ