Dobór butów: neutral, 177 cm, 68 kg, ograniczony budżet

Thorvald
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!
Prosiłbym o pomoc w doborze butów do biegania dla początkującego. Stopa neutralna, 177 cm wzrostu, 68 kg wagi. Będę biegał w zróżnicowanym terenie (pola, las, ale też i asfalt), ok. 3 do 4 razy w tygodniu, głównie krótkie i średnie dystanse (pod tym hasłem rozumiem, że więcej, niż godziny lekkiego truchtania nie ma się co spodziewać, głownie to rozbieganie się, a cel to zejście na 1000 m poniżej 3 minut (cel kolegi, taki jest wymóg dostania się na WSO. Ja swojego czasu na ten dystans dokładnie nie znam)). Potrzebuję butów, w których będę mógł zacząć biegać już teraz (zima) i które nadadzą się też na wiosnę/lato. Niestety, mam dość ograniczony budżet. Nie chciałbym przekroczyć 200 zł, a 300 to już absolutny max (do którego wolałbym nie dojść :) ). I ostatnie "zalecenie": byłoby świetnie, gdyby te buty były dostępne w sieci Intersport lub Decathlon we Wrocławiu (pod tym adresem aktualna oferta tego drugiego we Wrocku), chyba, że polecicie jakieś inne miejsce w mieście (najlepiej w centrum - jestem spoza Wrocławia i poruszać się będę musiał komunikacją miejską).
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
PKO
mihau
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do wyboru butów to Ci nie pomogę. Zachęcam jednak do przejechania się do Decathlonu osobiście. Na ich stronie nie ma aktualnych promocji. Tydzień temu kupiłem Adidas Response Cushion 18 za 150 zł.
Thorvald
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki, i tak zamierzałem się wybrać, bo nie jestem zwolennikiem kupowania butów przez neta - muszę "poczuć" i przymierzyć buta :)
Dodaję do wątku kolegę, z którym będę biegał: 176 cm wzrostu, 70 kg wagi, supinator. Budżet podobny do mojego, może trochę nawet mniejszy.

A tak jeszcze pytanie na boku: znacie może jakieś dobre sklepy w Poznaniu? Bo na dniach się tam wybieram i być może kupię w Wielkopolsce

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ