GoSport

Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

kubako83 pisze:Zajrzałem dziś do jednego z łódzkich GoSportów gdyż rozglądam się za nowymi butami. Podchodzi "sprzedawczyni" i pyta mnie w czym pomóc. Odpowiedziałem, że szukam butów do biegania dla średniego pronatora z lekką nadwagą. Pani zrobiła bardzo dziwną minę i poprosiła abym powtórzył co bezzwłocznie uczyniłem. W odpowiedzi usłyszałem "A to jest jakaś różnica?" Odparłem, że jest i to spora w odpowiedzi na co usłyszałem "A to ja przepraszam" i tak jak szybko się pojawiła, tak równie szybko zniknęła.

Czy GoSporty w innych miastach sprawują się równie dobrze?
obawiam się, że to nie tylko domena GoSportów ale większości sklepów z odzieżą sportową i butami sportowymi. Ostatnio pytam w sportowym o skarpety kompresyjne a pan mnie pyta co to że 1 raz słyszy o czymś takim
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 12:38 przez piter82, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

W takich sklepach w działach np. bieganie, powinni być ludzie którzy wiedza o czym mówią.. tacy co sami uprawiają daną dyscyplinę bądź interesują się nią i mają jakiekolwiek pojęcie o czym mówią...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło by w sklepie sportowym otrzymać kompetentną pomoc.
Dlatego też staram się iść do sklepu wyposażony już w całą potrzebną wiedzę, a obsługę sklepową pytać tylko o to, czy jest mój rozmiar.

Z ciekawych sytuacji w sklepach, ostatnio Pan w sklepie sportowym przekonywał mnie, że Nike Free Everyday mają bardzo dobrą amortyzację... I że nie mam się przejmować, jeżeli cisną, bo się rozejdą...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lol :) Jak już w sklepie cisną to dziękuję za takie buty :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Same buty, ok tylko ja mam naprawdę szeroką stopę i haluksy więc muszę mieć dużo miejsca.
Pan bardzo chciał pomóc, chyba... za bardzo :hej:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
badacz
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

GoSport w podpoznańskich Komornikach:
Byle jak, niekompetentnie, nieprzyjemnie.
Moje dotychczasowe pozytywne doświadczenia w Poznaniu:

1) Decathlon Swadzim - obsługa na 4, wybór na 4, ceny na 5
2) Intersport w King Cross - obsługa na 4 wybór na 5, ceny na 3
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:W takich sklepach w działach np. bieganie, powinni być ludzie którzy wiedza o czym mówią.. tacy co sami uprawiają daną dyscyplinę bądź interesują się nią i mają jakiekolwiek pojęcie o czym mówią...
Wydaje mi sie, ze po prostu pracodawca powinien zatrudniac osoby kompetentne, a osoby te powinny wykonywac uczciwie swoja prace. Bez wzgledu czy to sklep z butami, miesem czy hydraulik.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
badacz
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może się mylę, ale pewnie zbyt dużych pieniędzy nie zarabiają w tych sklepach więc ciężko będzie o dobrych ludzi.
Ja osobiście wolał bym nieco drożej ale przy fachowej obsłudze z prawdziwym doradcą.
Chyba, że wiem czego chcę i sprzedawca/doradca mi do niczego nie jest potrzebny.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

kubako83 pisze:
Raul7 pisze:W takich sklepach w działach np. bieganie, powinni być ludzie którzy wiedza o czym mówią.. tacy co sami uprawiają daną dyscyplinę bądź interesują się nią i mają jakiekolwiek pojęcie o czym mówią...
Wydaje mi sie, ze po prostu pracodawca powinien zatrudniac osoby kompetentne, a osoby te powinny wykonywac uczciwie swoja prace. Bez wzgledu czy to sklep z butami, miesem czy hydraulik.
No tak ale powinno być coś takiego jak jest np w MediaMarkt że tam do każdego działu jest przypisany jeden pracownik/doradca który jest za ten dział odpowiedzialny i tak powinno być i w sklepach sportowych... jest na przykład 5 działów to powinno być 5 pracowników i każdy przypisany do innego działu... w krakowie i plazie w intersporcie tak nie ma i ostatnio jak byłem to każdy 'doradca' odsyłał mnie do kolegi bo 'on może coś pomóc' po 3 gościu który nie miał pojęcia w ogóle a nawet mniej niż dwaj poprzedni wyszedłem wqrw (bardzo zdenerwowany). a drugim razem pan mi polecił koszulke do biegania to dopiero w kasie miała pani mi powiedziała że ona jest do biegania słaba i lepiej wziąć inną (chyba tez biegała;)) i dość zę wziąłem lepszą to jeszcze tańszą o 18zł....
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

badacz pisze:Może się mylę, ale pewnie zbyt dużych pieniędzy nie zarabiają w tych sklepach więc ciężko będzie o dobrych ludzi.
Troche mnie irytuje takie podejscie. Łaski nikomu nie robia i jesli uwazaja ze malo im sie placi to niech zmienia prace. Pracownik ktory nie przyklada sie do swoich obowiazkow nie zasluguje na podwyzke...
Ja tez zarabiam ponizej swoich oczekiwan ale mimo tego nie olewam roboty....
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Troche mnie irytuje takie podejscie. Łaski nikomu nie robia i jesli uwazaja ze malo im sie placi to niech zmienia prace. Pracownik ktory nie przyklada sie do swoich obowiazkow nie zasluguje na podwyzke...
Ja tez zarabiam ponizej swoich oczekiwan ale mimo tego nie olewam roboty....
Dokładnie, wyznając zasadę "nająłeś się do pracy TO PRACUJ". Uzasadnianie gównianego podejścia do klienta płacą jest nieuzasadnione.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie. Skoro podpisuje umowę o prace przyjmuje zasady gry, nawet jeśli nie jest to godziwa stawka, ale moim obowiązkiem jest dotrzymanie tego co oczekuje i uzgodniłem z pracodawcom. Podejście "mało zarabiam więc pracuję nie rzetelnie" jest właściwie strzeleniem sobie samemu samobója, w gruncie rzeczy kto na ty traci?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie, w 99% przypadków warunki masz określone przed przystąpieniem do pracy i podpisaniem umowy. Rzekomo żyjemy w państwie prawa :)
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Edi pisze:Dokładnie, w 99% przypadków warunki masz określone przed przystąpieniem do pracy i podpisaniem umowy. Rzekomo żyjemy w państwie prawa :)
Już to widzę :) Znając polskie realia umowa wygląda tak: stanowisko: sprzedawca, zakres obowiązków : sprzedawanie :)

Po czym gość zostaje postawiony na stanowisko "bieganie" a w cv pisał: zainteresowanie "szachy".
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale to nie jest chyba jakiś olbrzymi problem zapoznać się z tym czym się handluje...
ODPOWIEDZ