Lodowisko

akro
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak biegacie po oblodzonej powierzchni? Macie jakieś specjalne buty? Czy gwoźdźie na podeszwach? :hej:
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja biegam w normalnych nike LunarGlide bez kolców i innych tego typu wynalazków... tej zimy juz jedna gleba przez to zaliczona i kilka poślizgów :)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja jak na razie (odpukać :) ) unikam upadków podczas biegania choć były już sytuacje krytyczne :) Szczególnie w poprzednią niedzielę a tak to praktycznie podczas każdego biegania raz, dwa zdarzy się niekontrolowany poślizg :) Specjalne buty? Raczej takowych nie posiadam :) choć muszę przyznać że te w których teraz biegam raczej można nazwać zimówkami :) ale czy daje to coś po bieganiu po lodzie, to nie wiem :) A jak sobie radzę? Patrzę pod nogi i większości przypadków widzę wcześniej że może być w danym miejscu ślisko i po prostu zwalniam, dzięki temu poślizg przeważnie nie jest aż tak duży. Natomiast jeśli wpadnę w jakiś mocniejszy poślizg to wtedy mam trening koordynacji ruchowej :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cascadia 4 Brooska + doświadczenie i ekstra uwaga
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Też biegam w lunarglide i w sumie,aż tak się nie ślizgają jak moje drugie buty. Wczoraj dostałam Yaktrax (są to nakładki antypoślizgowe...takie "łańcuchy" na podeszwy) dzisiaj była próba generalna i są super :usmiech: można biegać nawet po lodzie :uuusmiech:
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

no wiecie, trudno się dziwić, że się ktoś ślizga, jak się biega w letnich bucikach po mrozie, na lodzie czy śniegu, to jakby lamentować na forum motoryzacyjnym, że się autem ślizga na drodze mając letnie opony :-) Musi być but przystosowany do warunków tak samo jak opona do samochodu. W innym przypadku nie ma co się dziwić że ślisko jest, wręcz jest to trochę żałosne ;-) jak już zdecydowałeś się biegać w letnich bucikach po lodzie i śniegu to nie lamentuj o tym na forum :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ