Plecak do biegania - jaki, na co zwrócić uwagę?

Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam ambitne plany zabrać się w tym roku za dłuższe przeprawy górskie, w miarę możliwości łączone z bieganiem i z pewnością zwykły bidon przy pasie mi nie wystarczy. Moja druga połówka mnie męczy żebym sobie wybrał prezent urodzinowy i naszło mnie że to będzie właśnie plecak :hej: Możecie mi naświetlić sprawę tych z tą fikuśną rurką? ;) Oglądałem kiedyś taki w decathlonie, ale później na allegro trafiłem na salomona i the north face w tej samej cenie (teraz nie mogę się doszukać). Oprócz biegów i wypraw górskich być może będę go używał w niedzielnych długich rozbieganiach (powyżej 30km, które zamierzam czasami robić w ramach zwiedzania okolic ;) )
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja pisałem kiedyś post o Puma Complete Hydro odpowiedzi sie nie doczekałem ale rozmawiałem ze sprzedawcą który go bardzo chwalił (w sumie nie dziwne) ale zamim zdążyłem sie zdecydować na zakup, to już nie było i znaleźć nie mogę... rurka jest fajna bo prowadzi od samego plecaka, to buzi można ją ustawić pod odpowiednim kątem lub porostu co jakiś czas sięgać ustami do niej...
wyglądał tak:

Obrazek
Obrazek
ale może ktoś podrzuci jakiś fajny model to w końcu kupie sobie :)

jeszcze ten jest fajny:
Obrazek
http://www.allegro.pl/item874990476_ple ... ml#gallery
tylko prócz bukłaka nie zmieścisz w nim nic...
i zastanawiam sie czy jak sie biegnie to woda w plecaku (w bukłaku) nie skacze razem z naszymi krokami i to może być jakiś tam dyskomfort...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rureczka - camelback? Służy do tego, by móc popijać nie zdejmując plecaka. Jeżeli chcesz z tym plecakiem biegać i chodzić po górach, wg mnie warto byś zwrócił uwagę na kilka rzeczy:
- musi być dobrze dopasowany do Ciebie zarówno, kiedy jest w pełni obciążony niezbędnymi rzeczami podczas wypraw górskich, jak i wtedy kiedy biegasz z nim, prawie pustym. Do tego przyda się system troczków, które w razie czego skompresują plecak do mniejszych rozmiarów i nie pozwolą, by jego zawartość (np. aparat) latała po nim podczas biegu. Pas biodrowy i pas piersiowy, które przymocują go ściślej do Twojego ciała również być powinny. Plecak musi mieć ergonomiczne i pasujące do Ciebie szelki/ramiączka - musisz go przymierzyć i zobaczyć jak się z nim czujesz.
Camelback na pewno się przyda, szczególnie jeżeli będziesz się chciał napić nie przerywając biegu.

Najlepsze moim zdanie są produkty marki Deuter - to high-end w dziedzinie plecaków, jeżeli tylko Twoja Lepsza Połowa :bleble: dysponuje odpowienim budżetem, to gorąco polecam. Zobacz sobie np tu:

http://8a.pl/page,produkt,id,4417.html

http://8a.pl/page,produkt,id,3604.html
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chodzi mi bardziej o coś takiego jak pokazał Raul - typowy sprzęt do biegania. Poza napojem, czy batonami energetycznymi i dokumentami nie będę za wiele wkładał, przynajmniej nie przewiduję. Do "tradycyjnych" wycieczek górskich mam jakiś sprzęt, ale nijak się nie nadaje do biegania ;)
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja poluje na ten pumy... za 99zł był na allegro ale juz go nie ma... ten decathlonowski mi jakos nie pasi... taki jakiś nijaki brzydki :)
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wolałbym coś pokroju salomona, czy the north face, tylko że googluje od godziny i nic nie mogę znaleźć, a jak nie szukałem to non stop na coś trafiałem :bum: Firmy takie jak puma, nike, adidas itp przez niektórych nazywanymi "dresiarskimi" omijam patrząc na sprzęt górski - tak zapobiegawczo :oczko: Decathlonowskie rzeczy omijam jeśli wiem, że coś firmowego jest w podobnej cenie. Już się naciąłem na pas z bidonem - nie dość że zapłaciłem tyle co później widziałem z salomona, to w dodatku salomon miał fajne rozwiązanie na trzymanie kluczy/dokumentów i zapewne nie przeciekający bidon :trup:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No mam dokładnie tak samo póki nie chciałem kupić to trafiałem co chwila a teraz nie moge napotkać... jedyny na jaki trafiłem to ten co dałem linka do allegro ale jakoś nie bardzo do niego przekonany jestem...
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Najlepsze jakościowo są Deutery Camelbacki. Ja mam Camelbacka - czasami biorę go na rower. Moim zdaniem bieganie z plecakiem jest bez sensu - chyba, że ktoś jest ultramaratończykiem
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:Moim zdaniem bieganie z plecakiem jest bez sensu - chyba, że ktoś jest ultramaratończykiem
Zgadza się, ale to już inny temat. Nie zamierzam z nim biegać po asfaltach. Chodzi o góry, a tam już nie ma gdzie wstąpić do sklepu na uzupełnienie bidona.
Znalazłem na stronei TNF serię plecaków do biegania, tylko teraz ciekawe co jest dostępne w PL
http://eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/ac ... packs.html
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znalazłem coś http://www.allegro.pl/item883006536_tne ... 0l_40.html Co myślicie? Cena myślę bardzo dobra.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobry plecak, dobra cena. Pochodzi z dobrego sklepu więc nic tylko brać.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i całkiem spoko plecak... trzeba sie zastanowić..
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę mi kolor nie pasuje, ale nie będę marudził ;)
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

za 20zł więcej jest ta sama firma inny kolor i bukłak 3l.... http://www.allegro.pl/item885223742_the ... op_50.html
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coś mi tu nie pasuje. Wydaje mi się, że sam plecak ma 3l, a bukłak co najwyżej 2l. Poza tym to plecak damski ;) Tak wynika po wygooglowaniu tego sprzętu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ